Dilemma

2.9K 217 28
                                    

Lief dagboek, 31 oktober
Ik had zo raar gedroomd gisternacht. Het is te veel om op te schrijven. Ik heb alles aan mijn vriendinnen vertelt behalve 1 ding dat Tony in mijn droom voorkwam terwijl ik hem nog nooit had gezien! En ik kan dingen, dagboek heel rare dingen. Ik liet een taart zweven en ik stak elena's vloerkleed in de fik. Vandaag ben ik ook verliefd geworden op Tony!! Hij is zooo knap en best aardig. Omg ik verdrink gewoon in zijn groene ogen♡♡. En het was een topverjaardag, bij elena hebben we een stroopwafeltaart gegeten, the hungergames deel 1,2 en 3 gekeken en daarna hadden we allemaal een zalig aarsbeimaskertje genomen :) nu ga ik slapen. Ze liggen allemaal al naast me te snurken.
Xxx Tory

Ik droom weer dat ik wakker word op de open plek in het bos. Dit keer ben ik niet alleen. Merle zat in een kleermakerszit voor mijn neus toen ik mijn ogen open deed.

"Hoi Victoria!" roept ze vrolijk. Het meisje kijkt me met haar twinkelende  groene ogen aan.

"Hallo Merle" en ik glimlach
"zeg maar Tory hoor." Merle knikt, dan trekt ze een serieus gezicht.

"Tory ik wil je helpen."

Ik frons mijn wenkbrauwen.
"Waarmee?"

"Met je krachten beheersen." zegt Merle.

"Krachten?" mompel ik. "Dus dat van gisteren....."

Merle knikt. "Jij hebt speciale krachten. Ik kan je helpen ze te beheersen."

"Waarom heb ik ze?" vraag ik.

"Gewoon omdat je speciaal bent." zegt Merle, ik zie aan haar ogen dat er veel meer achter zat.

"Gewoon is geen antwoord."

Merle zucht. "Ik vertel je het morgen goed? Nu wil ik je eerst dingen leren.
Wil je dat ik je nog help?" Ze kijkt me ongeduldig aan.

"Oke, ja ik wil geholpen worden." zeg ik. Eerlijk gezegd had ik geen zin om plotseling in de fik te staan als ik naast Tony zat bij wiskunde.

Merle klapt in haar handen. "Ik vertel je eerst wat je allemaal kan." Ze maakt een gebaar van dat ik naast haar moest zitten. "Je kan de 5 elementen beheersen. Geest, Vuur, Water, Lucht en Aarde. Waarmee wil je beginnen?

Ik had geen idee waarmee ik moest beginnen. "Eh.....Ik weet niet de makkelijkste?"

"Goed." zegt Merle. "Wanneer ben je geboren?"

"31 oktober 1999." antwoord ik.

Merle denkt na, niet lang daarna zie ik haar ogen oplichtten.

"Dan is je geboorte element aarde. Aarde heeft als bondgenoot vuur. Je zal waarschijnlijk die elementen het snelst leren." zegt Merle.

Dat van vuur klopte wel. Ik had al twee keer vuur uit mijn handen laten schieten.

"Ben je er klaar voor?" Ik knik.

"We beginnen met een beetje mediteren." zegt Merle. "Ga in een kleermakerszit zitten, doe je ogen dicht en concentreer je, maak je hoofd leeg." Ik gehoorzaam haar. Zij was immers de meester.

Merle gaat verder met haar instructies. "Probeer de planten en bomen om je heen te voelen. Voel je een met ze. Visualiseer dat je een boom aanraakt en haar energie voelt."

Ik probeer het en concentreer me zo goed mogelijk. Na een paar minuten voel ik een intens gevoel. Het was rustgevend en gaf een fris en veilige warmte.

Ik voel ook de planten en bomen. Vraag me niet hoe maar op een of andere manier wist ik het. Het voelt alsof ik zelf een plant was en ik word er helemaal vrolijk van.

uitverkoren - Het meisje met de storm ogenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu