Calise

2.6K 228 17
                                    

Met een bonkend hoofd werd ik wakker. Ik lag op iets zachts. Voorzichtig opende ik mijn ogen. Mijn beeld was wazig maar na een paar keer knipperen werd het scherper. Ik zag een lief gezichtje. Het gezichtje kwam me vaag bekend voor.'Waar ben ik?' Vroeg ik totaal in de war.

"Merle ben jij dat?" Ik knipperde nog een paar keer.

Wat is er gebeurd?' 'Drink dit op' zei het meisje. Er werd iets in mijn mond gedruppelt. Het had een bittere smaak maar ik kreeg er meteen minder hoofdpijn van en ik voelde me meteen veel beter. Langzaam ging ik rechtop zitten. Ik was in een soort tentje en ik lag op een kleine matras.

'Voel je je beter? Het drong tot me door dat het inderdaad Merle was.

'Ja' zei ik

'ik voel me beter. Maar wat is er gebeurd?' herhaalde ik.

'Je viel door het portaal die mijn broer gemaakt heeft. Je bent nu in Calise' zei Merle. Waat???

'Calise?' Vroeg ik. 'Ja 1 van de rijken in de magische dimensie. Dat zijn Calise, Nythia Meawha, Fyro en Arcandia.

'Merle ik heb de kruiden gevonden' zei iemand. Er stapte een jongen de tent in. Mijn ogen werden groot toen hij binnenkwam. De jongen had een bekende witte korte mouwen blouse aan. Zeer bekende zwarte converses. Het enige verschil is dat hij nu een zwaard op zijn rug droeg. Een zwart zwaard met een draak als gevest.
'Tony?!?!' Riep ik uit.

'Hai broer' zei Merle gewoontjes

'Is Tony je broer?!?!? Riep ik weer. 'Okè nu snap ik er niks meer van!'

'We leggen het je uit' stelde Merle haar gerust. We beginnen bij het begin. Ik ben prinses van Calise Merle Alexandra Mcfallerty. Mijn broer is kroonprins van Calise Anthony lucian Mcfallerty. En dit' Merle gebaarde om zich heen. 'Dit is 1 van de rijken in de magische dimensie. Het rijk heet Calise en Calise word al honderd jaar bedreigt door radojidemonen. Lelijke zwarte wezens met klauwen. Het zijn aanhangers van de demonenkoningin Lilith.' Mijn mond viel wagewijd open. Wajooo zwarte wezens?! Mijn droom!!

'Volgens de voorspelling' vervolgende Merle. Is het meisje met de ster en de storm ogen de Lyrathan. Ze stamt af van de Lyranen het uitgestorven volk van de 5 elementen. Het enige volk dat alle basismagieën kon beheersen. Alle magiërs kunnen er 1 of heel soms 2. Zij zou Calise redden. Merle keek me aan.

'Jij bent de Lyrathan. Het meisje met de ster en de storm ogen.' Om haar woorden te benadrukken wees Merle mij aan.

'Ik kom van de aarde dus hoe kan ik afstammen van de Lyranen? Vroeg ik.

'Dat staat in de kroniek' zei Tony. 'Alleen de kroniek is al eeuwen kwijt. Bovendien heb ik meteen toen ik voor het eerst met je praatte voelde ik een iets speciaals bij jou en je hebt stormachtige ogen en ook nog de ster op je arm. Wie kan het anders zijn.'

Ik stroopte mijn mouw op en inderdaad er zat een zilveren ster op mijn pols. Ik streek met mijn vingers over de ster.

'Hoe moet ik die 5 elementen leren beheersen dan?' Vroeg ik'

'Merle leert je de elementen. Ze heeft er heel veel over gelezen. Jammer genoeg heeft ze niet genoeg kracht om ze te beheersen. We blijven een paar dagen op deze veilige plek. Waar Merle je het element aarde een beetje leert. Daarna als je jezelf een beetje kunt verdedigen gaan we naar het kamp waar de laatste overlevenden van Lewah verblijven. Onze hoofdstad. In dat kamp krijg je verdere training in elementen en je krijgt gevechtstraining.'

Ik knikte. Een vraag zat me dwars. Ik besloot hem toch maar te stellen.

'Maar als ik het niet kan Lilith en de radojidemonen verslaan' zei ik onzeker.

'Dat moet je niet denken.' Riep Tony fel. Hij wierp me een bozige blik toe maar die verzachtte meteen. Tony zuchtte.

'Ik ga jagen. Merle laat Tory kennis maken met de elementen.'

Tony's POV

Ik ging naar buiten. Met een stevige pas liep ik snel door het bos. Diep in het bos deed ik mijn ogen dicht. Ik liet mijn magie door mijn handen stromen en ze begonnen te knetteren van groene bliksem. Ik maakte er een bliksemschicht ervan.

Toen stelde ik mijn ogen in in adelaars stand en speurde de bomen door. Mijn favorite truc het perfecte zicht.

Hoog in de bomen zag ik plots iets bewegen. Het was een forse duif. Haha die word van mij.

Handig gooide ik met een harde, precieze worp de bliksemschicht naar de duif. Ik hoorde een zacht geroekoe dat geleidelijk stopte en een zacht plofje een meter of 5 van me vandaan. 'Raak' dacht ik tevreden. Ik ging de duif op halen. Daarna boog ik de bliksemschicht met mijn krachten om in een handboog. Snel als een slang schoot ik geruidloos door het bos. Zoekend naar een prooi. Jagen was mijn favoriete hobby. Al sinds mijn 10de .

Ik maakte daardoor mijn hoofd leeg en kon ik even bewegen.

Ik sprong in 1 keer in een boom. Ik had een kudde herten in het vizier. Mijn oog richtte zich op een hinde. Langzaam richtte ik een bliksemstraal spandde de boog en schoot. De bliksemstraal vloog zonder geluid op de hinde af en raakte de hinde op een plekje net onder haar schouder. Recht in het hart. Paniekerig renden de overige herten weg. Ik sprong lenig uit de boom. Ik begon het hert te villen met mijn dolk. Toen ik klaar was riep ik een wolk op en tilde het hert op de zwevende wolk. Ik ging terug naar mijn zusje en Tory.

Een hoog gegil en een krijsend geluid vingen mijn oren op.

Merle en Tory!! Dacht ik meteen. Zo snel mijn benen mij konden dragen rende ik terug naar de tent. Onderweg trok ik mijn zwaard dat op mijn rug hing. Bij de tent zag ik Tory Merle afschermen.

'Tony!!!' riep Merle 'help!!!'Ze werden aangevallen door 10 tallen kleine blauwe apen. De apen maakten een hoog afschuwelijk geluid. Tory had er 1 vastgebonden met lianen. Ik floot hard op mijn vingers een poging om de aandacht te trekken zodat ze van Merle vandaan gingen. Het werkte.

De apen keken meteen mijn richting in. De grootste aap sprong mijn kant op. Met 1 uithaal met mijn zwaard sneed ik de aap doormidden. Zijn kleverige bloed kleurde de bodem roodbruin. De andere apen leken afgeschrikt maar alsnog sprongen ze allemaal op mij. Ik probeerde ze eraf te werpen maar 1 aap beet diep in mijn bovenarm. Een stekende pijn schoot door mijn arm. Zijn witte blouse werd bij de rechtermouw rood. Ik negeerde het en ging verder met de apen te vermorzelen.

Tory schoot me te hulp. Met lianen bondt ze nog 3 apen vast en de rest elektrocuteerde ik snel met mijn hemelse krachten.

'Tony gaat het? Vroeg Merle bezorgd. Dit is allemaal mijn schuld zei Merle met tranen in haar ogen. Ik was vergeten onze geuren te camoufleren en door mij ben jij gewond.

'Merle, ik sloeg mijn goede arm om mijn zusje heen. 'Het is niet erg, zus' iedereen kan dat vergeten' zei ik troostend.

Toen keek ik Tory aan. 'Je was fantastisch bedankt voor het beschermen van mijn zus.' Tory lachte verlegen dat was het minst wat ik kon doen. Maar wat voor krachten heb jij nou?'

'Ik heb de gave van Kurna geërfd van mijn moeder. Ik kan bliksem, regen , sneeuw, wind en alles wat bij de hemel hoort beheersen en maken. Mijn gezicht vertrok een beetje van pijn. Merle begreep het meteen en rende de tent in. Toen ze weer uit de tent kwam had ze een rol verband en een potje met groenige zalf erin. Behendig smeerde ze de zalf voorzichtig op de wond en verbond mijn arm. De avond viel. Tory maakte het eten klaar van. Een stoofpotje van hertenvlees en duivenvlees. Ze kon erg goed koken. We smulden van haar stoofpot en na het eten vielen Merle en Tory in slaap terwijl ik de eerste wacht nam.

Dit was weer een hoofdstuk!! Hopelijk was ie leuk. :) ik zou het leuk vinden als jullie een reactie achterlieten en mijn boek een ster geven!! Doeii

X soofje

uitverkoren - Het meisje met de storm ogenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu