Yadine en Evi

2.3K 175 15
                                    

De koning keek me aan. 'Hallo Tory welkom in ons kamp. Toen liep hij weg. Grof dacht ik. Ik keek rond. Het kamp was een open plek naast een rivier met honderden tenten.'Er kwam een meisje aan gerend en ze vloog om Tony's hals. ik voelde een steek van jaloezie. Het leek of Tony het ook leuk vond om haar te zien. Het meisje keek me aan alsof ze ongedierte was. Toen trok ze Tony verder mee het kamp in.

'Wie is dat? Vroeg ik aan Merle. 'Dat is Yadine' antwoorde Merle. Ik deed mijn mond open en stond op het punt nog iets te vragen maar klapte toch mijn mond weer dicht. Merle keek me aan.

'Zeg het maar hoor' zei ze.

Is Yadine ehhh.... Tony's vriendin? Merle lachte. 'Nee, ze is een goede vriendin van ons maar nu weet ik wel dat jij mijn broer leuk vind. Ik bloosde ongemakkelijk.

'Kom mee Tory dan laat ik je het kamp zien.' Merle nam me mee en liet het hele kamp zien. Maar het knagende jaloerse gevoel bleef.

In de middag leerde Merle mij nog de laatste belangrijke aardstuurtechnieken. -"Terrakinese is een belangrijk onderdeel van het element Aarde. Bij terrakinese bestuur je zand en steen. Heel belangrijk is daarbij dat je je sterk houd." Merle nam een soort judopositie aan. 'Benen stevig op de grond en je moet je als een rots voelen. Sterk en onverwoestbaar'

Ik deed haar na. Ik voelde me net een sumoworstelaar.

'De eerste oefening is een steen uit de grond stootten met een enkele stamp met je voet. Zo' en Merle deed stampte op de grond.Alleen er kwam geen steen uit de grond. Ik spiegelde haar beweging. 'Concentreer je' zei Merle. 'Adem diep in en als je uitademt stamp je op de grond en visualiseer je dat er een rotsblok uit de grond schiet. Hou hem daarna vast.'

Ik oncentreerde me en volgde precies de aanwijzingen van Merle. Ik stampte op de grond en er schoot een rotsblokje uit de grond.

'Jaa het is gelukt' gilde ik. Maar toen viel de rots. 'Discipline' zei Merle. 'Sorry zei ik. Ik probeerde het weer en dit keer hield ik hem zo lang mogelijk vast. 'Goed zo, probeer nu de steen een duw te geven zonder je handen maar met je magie. Ik gaf hem een stoot en de steen vloog door de lucht. Hij sloeg in in een boom. Merle knikte tevreden. 'Je hebt nu gevechtstraining in die groene tent daar.' Merle wees naar een grote tent. 'Vanavond gaan we wel verder. Ik knikte en liep naar de tent. Merle was voor een tien-jarige wel en beetje een baasje. Maar dat mocht ik wel.

In de tent stonden ongeveer 10 jongens en 1 meisje. De gene die voor hen stond. Was Yadine. Moed zakte weg.

'Ga maar naast Evi staan' zei ze tegen mij.

Evi wenkte me en toen ging ik naast haar staan.

'Hoi' fluisterde ze. 'Hi' fluisderde ik terug. 'Uit welk land kom jij?' Vroeg ze 'je ziet er niet uit als een Calisiaan.'

Ze keek me onderzoekend aan.'ik kom van de aarde.' Aarde? Evi keek me raar aan. Yadine keek een beetje pissig. Ze haalde 1 mes uit haar riem en gooide het vlak voor mijn voeten. Ik schrok me kapot. Jezus dat doe je toch niet?!

'Let op snauwde Yadine. 'Dat je de uitverkorene bent betekent niet dat je alles kunt doen waar je zin in hebt.'

Ik werd nijdig. 'Hoe durft ze' dacht ik

Zo verwaand was ze toch niet.

'Let niet op haar' zei Evi. 'Nou ja eigenlijk wel maar trek het je niet zo aan.' Ik knikte.

De les ging verder. Yadine leerde ons hetzelfde als Tony me al had geleerd. Bij het sparren moest ik samen met een jongen met lang donker haar hij heette Kevin. Hij had een beetje een bozige blik vond ik. Zonder emotie keek hij mij aan. Ee vochten met houten zwaarden. Ze waren zwaar. Zwaarder dan Tony's zwaard. Yadine floot op ene fluitje en het gevecht begon. Kevin haalde uit. Zijn zwaard kwam hard aan tegen die van mij. Ik moest al mijn kracht gebruiken om hem tegen te houden. Snel trapte ik met mijn voet tegen Kevins scheenbeen. Hij trok een pijnlijk gezicht maar herstelde snel. Weer viel hij aan. Nu met een zijwaartse haal. Het lukte me niet snel genoeg te blokken. Mijn pols draaide het zwaard niet op tijd. En het zwaard sloeg hard tegen haar arm aan. Ik kromp ineen. 'Auw!' Gilde ik.

Het deed echt heel erg veel pijn. Kevin zag zijn kans schoon en sloeg nog een keer toe. Weer knalde het houten zwaard tegen Tory aan. Dit keer tegen mijn ribben. Ik hapte naar adem. De klap sloeg al het lucht uit mijn longen. Ik viel op de grond en liet het houten zwaard los. Alle rekruten keken bezorgd vooral Evi. Kevin stond op het punt het af te maken en Tory wachtte op de klap. Maar Kevin aarzelde en stopte.

'Waar wacht je op' riep Yadine.

'Maak het af' siste ze

Kevins zwaard begon al te dalen tot er een stem. Hard 'Stop' riep. Tony kwam aangerend. 'Yadine' zei hij.

'Waar ben je mee bezig!?! Zomaar een nieuwe rekruut te laten vechten tegen een rekruut die bijna zijn opleiding heeft afgerond?!

Yadine werd rood. Ze voelde zich betrapt 'Ikkk.... hakkelde ze. Ze rende weg. 'De les is voorbij' riep Tony.

'Kun je lopen' vroeg hij zacht. 'Ik denk het' zei ik met een ineengeknepen stem. Jezus ik klonk echt als een muis.

Ik probeerde het. Toen ik probeerde te staan schoot er een pijnscheut door mijn ribben. Ik kreunde. 'Ik draag je wel' bood Tony aan. Ik werd verlegen en knalrood.

Uhhh ....Dankkkk...jeee hakkelde ik.

Tony glimlachte. Hij droeg Tory naar een witte tent. Hij legde haar voorzichtig neer op een bed. De tent was niet groot er stonden een stuk of 5 bedden en een enorme kast. Een oude vrouw kwam de tent binnen. Ze duwde Tony de tent uit. 'Kan ik niet bij haar blijven?' Vroeg hij. De vrouw schudde haar hoofd. 'Het spijt me majesteit'

Toen Tony weg was trok de vrouw mijn shirt uit zodat ik in mijn hemdje lag. Voorzichtig drukte ze op mijn ribben.'auw' kreunde ik zacht.

De vrouw fronste en onderzocht mijn arm. 'Je ribben zijn gekneusd' zei de vrouw. 'Met je arm is niet heel veel aan de hand. Het word alleen een grote blauwe plek.'

De vrouw haalde een potje met doorzichtige vloeistof uit de kast. Ze goot het spul op een gaasje en drukte dat op mijn gekneusde ribben. Vervolgens wikkelde ze er stevig een verbandje omheen. 'Hou een paar dagen rust' zei de vrouw. 'Slaap vannacht maar even hier. De vrouw ging weg. Ik bleef alleen achter. Na een tijdje kwam er een meisje binnen. Het was Evi. 'Hey ik kwam even kijken hoe het met je ging. Doet het nog pijn?'

'Een beetje' antwoorde ik. 'Hoe heet je' zei Evi Beschamend. ' ik was vergeten je naam te vragen. Ik lachte. 'Ik heet Tory.'

'Mooie naam vond Evi. 'Ben je echt de uitverkorene zei Evi. Ik knikte. 'Dat is echt super cool' riep Evi opgewonden. 'Vind je? Ik vind het soms echt stom.'

'Waarom?' vroeg Evi verbaasd.

'Nou ja je kunt niet echt je eigen toekomst bepalen. Ik moet Lilith verslaan. Meer keus heb ik niet. En ik weet niet eens...' ik stopte. Evi keek me vragend aan. 'Ik weet niet eens of ik het wel red zei ik zacht.

'Dat is echt stom' zei Evi meelevend. 'Ik moet naar Yadine toe' zei ze toen.

Ze is een beetje van slag. Evi glipte de tent uit. Ik dacht aan mijn vrienden en ouders. Hoe zou het met hen zijn? Ik misten hen echt heel erg. Zou ik ze ooit nog terug zien?

uitverkoren - Het meisje met de storm ogenWhere stories live. Discover now