The Lady of Passion

Door melsforever

2.2K 88 0

Осемнадесети век - крале, светски събития, войни и...аристокрация. Във Франция цари пагубния период на пищнит... Meer

Chapter 1
Chapter 2
Chapter 3
Chapter 4
Chapter 5
Chapter 6
Chapter 7
Chapter 8
Chapter 10
Chapter 11
Chapter 12
Chapter 13
Chapter 14
Chapter 15
Chapter 16
Chapter 17
Chapter 18
Chapter 19
Chapter 20
Chapter 21
Chapter 22
Chapter 23
Chapter 24
Chapter 25
Chapter 26
Epilogue

Chapter 9

65 4 0
Door melsforever

Ребека бе решила този следобед да покани две „приятелки" на чай в градината. Стари навици от времето ѝ в Англия, не можеше да отвикне от времето за чай. По-скоро искаше да ги разпита за нещата, които я интересуват, а знаеше, че от тези двете не остава нищо скрито-покрито, поне за по-очевидните неща. Днес бе в семпла дневна рокля в лимонов цвят.

- Подгответе лятната беседка за следобеден чай.

- Да, мадам.-отвърнаха двете гувернантки, които бяха в салона и сменяха цветята във вазата.

Приготви се като си сложи една хубава капела с паднела, за да я предпази от слънцето. Понякога предпочиташе да е сама и дори да не взима прислужнички със себе си. Носеше тънки копринени бели ръкавици. Излезе на двора и мина по идеално конструираните алеи. Спря се на една пейка и седна там. Стоеше си известно време там докато не чу шум откъм къщата. Видя, че госпожиците бяха дошли и прислугата ги упътваше къде да отидат. Тя стана и отиде към избраното място за срещата. Те се приближиха и се прегърнаха леко престорено. Във висшите кръгове прегръдките никога не бяха добре приемани и затова рядко го правеха.

- Много се радваме да Ви видим, маркизо!-започна една.

- Sí.-допълни другата, която бе испанка и често ѝ идваше отвътре да говори на родния си език. Казваше се Лусия и бе графиня.

- Заповядайте, седнете.-покани ги тя като с ръка жестикулира към масата и столовете.

След като се настаниха дойдоха да им налеят пресен чай. Не бе донесен преди това, за да не изстине и да не загуби приятния си вкус. Тя чакаше те да се разбъбрят и тогава да подхване темата, която я интересуваше или поне постепенно да го стори.

- Какво мислите за приема у херцог Рение?-подхвана тя.

- О, не беше зле.

- Била съм и на по-хубави, честно казано беше доста скучно.-оплака се другата, графиня Анастази.

- Зависи в каква компания Сте били.-подсмихна се тя, а другата я изгледа доста заинтригувано.

- Защо? Вие с кого Сте били та сте толкова доволна?-настоя да знае тя.

- О, просто срещнах граф дьо Бордо и си побъбрихме.

- Чувала съм за него, дори се запознахме тогава. Преди това дори не го бях виждала.

- О, изпуснали Сте много.-Анастази констатира на думите ѝ.

- А за какво си говорихте?

- Нищо специално, две-три общи любезни приказки. Повече дори не си говорихме по време на целия бал.-не беше съвсем вярно, но те от къде щяха да знаят.

- Да знаете, този мъж е истински огън! Не сте виждали такъв до сега, гарантирам Ви го.-Лусия се изкиска и се замисли усмихнато над нещо.

- Какво имате в предвид?

- О, аз ли? Съвсем нищо, само казвам, че той не е за изпускане.

- Хайде, Лусия, не Се стеснявайте. Знаем какви ги вършите тайно. Е, толкова добър ли е в леглото колкото се говори или не?-приятелката ѝ беше доста настоятелна.

- Мм.. дори повече от това.-изведнъж бучка заседна в гърлото ѝ. Той е бил с нея?! Точно тази мисъл започна да я гложди отвътре и не ѝ даваше мира.

- Значи сте го хванали в мрежите си. Според Вас дали до толкова е лапнал въдицата, че да иска да се ожени за Вас?-при тези думи ѝ идеше да стане и да удуши русокосата.

- Не знам, но се надявам. Не веднъж е бил с мен и може би таи поне малко симпатии към мен щом очевидно ме желае.

- Късметлийка, ще ми се и на мен да се бе паднал такъв мъж!-един нерв започна да се опъва и изпъкна ясно на челото ѝ.

- Има ли Ви нещо, Ребека? Не изглеждате добре.-внезапно я извади от транса ѝ. Какво я бе попитала току що?

- Не, добре съм. Просто слънцето ми е твърде силно.

- Ама разбира се, имате толкова бледа кожа!-да, добре че ѝ каза, тя не виждаше.

- Да, затова е.

Остави ги почти през цялото време да си говорят за какво ли не, а самата тя се замисли над това, което не ѝ даваше покой. Как можеше той да иска да се жени за нея? Не, не го вярваше. Поне докато не го види с очите си, че са сгодени. Незнайно защо тази идея никак не ѝ допадаше. По-скоро би предпочела да я убие тук и сега, но не и да бъде отново с него. Когато се замисли.. всичко това ѝ изглеждаше твърде нелогично. Защо толкова я бе грижа с кого спи онзи граф и коя ще си взима за съпруга? Мислите ѝ по-скоро приличаха на.. ревност. Едва не се изсмя на глас когато достигна до този извод. Тя да ревнува?! Не, това беше абсурдно. Защо да ревнуваше един непознат и то от жена, която не можеше да стъпи и на малкият ѝ пръст? Не, сериозно трябваше да се замисли над някои неща, беше абсурдно дори да си представя подобно нещо. Тя не изпитваше чувства и не вярваше, че дори може да обича. А за ревност бе изключено да се говори.

Анри бе доста разсеян напоследък. Мислеше само за ослепителната графиня, която не му излизаше от ума. Беше много красива и накара всичките му фантазии да заработят с пълна пара. Де да можеше да ги съживи... Бе в подобно състояние и докато обсъждаха нещо с лозите в кабинета на баща му. Той му говореше и искаше да разбере и той какво мисли, за да знае дали е подготвен да бъде собственик ала той въобще не бе тук. Накрая просто спря и изчака да види дали това ще му направи впечатление, но уви, къде ти.

- Сине, за какво мислиш?-той се сепна и не знаеше дори къде се намира. Ами сега, ни най-малко си имаше и представа какво го бе попитал.

- Аз.. извинете ме. Бихте ли повтори ли въпроса си?-отвърна смутено той.

- Днес никакъв те няма. Телом си тук, но духом витаеш някъде в облаците. Какво те е заинтригувало, така че да не можеш да се откъснеш дори за миг?-беше на прага да се изчерви, не би обсъждал любовните си фантазии с баща си.

- Аз..много съжалявам.-той се почувства доста гузно.-Бихте ли ме извинили?-попита да излезе.

- Да, върви. Утре може да прегледаме тези неща.-благодари му безгласно и побърза да се оттегли.

Не обичаше да се излага по подобен начин пред баща си, но бе толкова захласнат по тази жена, че.. Прокара нервно ръката си през лицето и косата въздишайки шумно. Докато вървеше по коридора дори не бе забелязал майка си и щеше да я подмине най-безцеремонно ако тя не бе прочистила гърлото си, за да му привлече вниманието.

- Майко, простете ми за неуважението.-поклони се по-ниско от обичайното, тъй като бе сгрешил достатъчно за днес.

- Извинен си.-тя погледна към очите му.-Има ли нещо, сине мой? Виждам, че си умислен в нещо, което те тревожи. Сподели с мен какво те измъчва, аз съм твоя майка и ще те разбера.-постави малката си и нежна китка на бузата му галейки я. Гледаше го с майчина обич и беше готова на всичко, стига само той да бе добре.

- Няма нищо, скъпа майко. Просто днес съм доста разсеян и заради това не можах дори да слушам татко и затова се чувствам така зле заради пренебрежението, което проявих.

- Той ще те разбере ако не ти е добре. Да не би да си болен?-притеснено попита тя.

- Не, напълно здрав съм.

- Това е хубаво. Но ако все пак решиш да споделиш тревогите си с някого, аз съм насреща.

- Да, знам.-отвърна меко той.

- Приятен ден, детето ми.

- Приятен ден и на Вас, майко.-той се наведе, за да може тя да постави устните си на челото му.

Въпреки че бе пораснал тя се държеше с него почти като с дете. Той отново направи поклон и продължи по пътя си. Отиде в стаята си, за да размисли какво да прави. Махна досадната сатенена панделка от косата си и така я остави да се спуща свободно чак до раменете му. Трябваше да задоволи любопитството си някак иначе нямаше да издържи в мисли за нея. Постоя няколко минути така обмисляйки вариантите за и против докато не взе решение и отвори гардероба си.

Най-сетне решиха, че е време да си ходят. Още малко и щеше да я заболи главата от клюки. Личеше си, че тези вече бивши дебютантки нямат никакво друго занимание освен да си врат носа в животите на хората и да ги обсъждат постоянно. Направи се на любезна домакиня и ги изпрати чак до къщата.

- Благодарим за гостоприемството, маркизо дьо Марманд.

- Аз благодаря, че ми гостувахте днес, дами.-ако се усмихнеше и говореше още малко по-мило щеше наистина да я вземат за самата невинност.

- Лек ден. Следващия път ще сме у дома!-каза Анастази и прегърна приятелките си.

- Това покана ли беше, Анастази?-попита Лусия с усмивка.

- Absolument!-уверено отвърна тя.-Считайте се за поканени.

- Благодаря Ви много, само ме уведомете кога и ще дойда.

- Аз също!-заприпка тя.

- Е, приятен ден от мен!

- И от мен!-отвърнаха двете в синхрон и продължиха към изхода на къщата ѝ.

Най-сетне се отърва от тях. Можеше да си отдъхне на спокойствие. Отиде в стаята си и легна за малко на леглото. Искаше да опознае онзи мистериозен граф. Как му беше името? А да, Анри. Хубаво име, много.. Замисли се за пореден път за него и се зачуди какво да прави. Обърна глава към гардероба си и се зачуди за нещо. Да, точно това щеше да направи. Изправи се рязко и отиде там, където бе и погледа ѝ. Намери частта с няколкото си рокли за езда и взе тъмното бордо. Повика една гувернантка да ѝ помогне, за да се преоблече. Щеше да отиде на онова място и се надяваше да го види там, не съвсем като предишния път, но все пак някак. Сложи една малка шапка за аксесоар и слезе да поръча да оседлаят коня ѝ. Нейната кобила беше шоколадово кафява и бе истинска красавица. Понеже обичаше червения цвят заради неговата невероятна страстна символика, я бе нарекла Скарлет.

- Оседлахте ли я?-попита когато стигна до конюшнята.

- Да, милейди.-отвърна един от работниците.

- Добре, аз ще се поразходя. Не знам колко ще се забавя, но ще се отклоня, така че не е нужно никой да ме търси.

- Разбира се, както кажете.

Тя бе сложила ръкавиците си и се качи на Скарлет. Тя изцвили доволно и започна да препуска. Тя я погали по главата докато яздеше. Препускаха през полето към онова далечно местенце, което бе така усамотено и приятно, а и шумът на реката бе успокояващ. Бе го открила неотдавна и понякога отиваше там, но никога преди не бе засичала него, освен този последен път когато отиде. Надяваше се да не е и последния, защото точно сега искаше да го види.

Ga verder met lezen

Dit interesseert je vast

2.2K 88 27
Осемнадесети век - крале, светски събития, войни и...аристокрация. Във Франция цари пагубния период на пищните балове, големите приеми, измамния чар...
5.6K 379 30
Автомобилни състезатели, високи скорости и адреналин на пълен капацитет. Ейс Рейсър е безстрашен, смел и дързък пилот. Спускащ се по пистата с най-ус...
Преговор Door 김 찬

Historische fictie

56 1 8
Учете
31 0 4
один день перевернул всю твою жизнь