The Lady of Passion

By melsforever

2.2K 88 0

Осемнадесети век - крале, светски събития, войни и...аристокрация. Във Франция цари пагубния период на пищнит... More

Chapter 2
Chapter 3
Chapter 4
Chapter 5
Chapter 6
Chapter 7
Chapter 8
Chapter 9
Chapter 10
Chapter 11
Chapter 12
Chapter 13
Chapter 14
Chapter 15
Chapter 16
Chapter 17
Chapter 18
Chapter 19
Chapter 20
Chapter 21
Chapter 22
Chapter 23
Chapter 24
Chapter 25
Chapter 26
Epilogue

Chapter 1

372 7 0
By melsforever

1778, Кале

Франция

На най-близкият крайбрежен град между Франция и Англия, Кале, бе пристигнал кораб от острова. На него пътуваше дама от знатно потекло. Младата жена бе едва двадесет годишна и родителите ѝ, графът и графинята на Девънтри. Тя бе най-малката от трите деца, имаше двама по-големи братя – Себастиян и Едуард. Каретата ги чакаше, за да ги отведе в бъдещият ѝ дом на маркиз дьо Марманд. Областта бе много плодородна и богата на лози, граничеше с една от най-хубавите области във Франция – Бордо. По пътя минаваха покрай най-различни и нови места за нея. Тя не бе идвала до сега никога във Франция и не знаеше какво да очаква. Всъщност, дори не познаваше бъдещият си съпруг, само знаеше, че е значително по-голям от нея. При това с около двадесетина години.

Докато пътуваше гледаше през прозорчето местата, покрай които минаваха. Имаше гори, тревни площи, ниви, села... какво ли не. Гледаше безучастно към всички подминаващи обекти. Пътят бе неравен и това правеше пътуване изключително неприятно. Въздъхна и дръпна завесата си.

* * *

Каретата навлезе в огромното имение Девърпонт. Придворните отвориха портите, за да навлезе превозното средство. Тя гледаше с любопитство отвътре към непознатото място. Пред входа се бяха събрали цялата прислуга в две редици образуващи колони от двете страни. Когато спряха слязоха да ѝ отворят, за да слезе. Златистата ѝ рокля се простря по паважа. Походката ѝ бе грациозна и изискана, напълно присъщо за една английска дебютантка. Минавайки покрай новите си слуги те автоматично започнаха да ѝ се покланят, все пак това бе тяхната бъдеща господарка. Тя се подсмихна леко и продължи уверено напред. У нея се криеше една искра, която я правеше различна, но за сега се забелязваше само в очите ѝ. А те бяха сини като морето, типично за момиче от северните страни, но смолисто черна коса противно на „обичайното". Тя бе вдигната във висока и натруфена прическа тъй като такива бяха на мода. Отвътре изглеждаше не по-малко внушително ала все така непознато за нея. Друг иконом я въведе по стълбището към горния етаж.

„Толкова антики и ценности. Подът е покрит с мрамор. Всичко тук тъне от охолство."- изкоментира на ум докато вървеше тя.

Нямаше как да се съмнява, че е така. Знаеше, че има и солидна зестра, с която е допринесла немалко към финансите на маркиза, не че той страдаше от недоимък, но народът е казал „Колкото повече – толкова повече." Тази нощ щеше да остане в отделни покои както си му е редът на неомъжена девойка, а утре сутрин бе женитбата ѝ. Докато прислужничките подреждаха вещите ѝ в стаята, а тя си почиваше на леглото след дългия път влезе някакъв мъж. Мигом спряха да работят и се поклониха ниско. Навярно това бе.. тя го погледна като преглъщаше тежко. Струваше ѝ се, че е зървала този образ в дома на баща си, но бегло. Изправи се и застана лице в лице с него.

- Излезте.-каза той на слугите. Огледа я много внимателно сякаш преценяваше някаква стока дали е качествена.-Лейди Ребека.

- Маркиз Жерар.-отвърна тя.

Щеше да казва нещо, но се възпря и след няколко мига излезе. Тя не знаеше какво да очаква и как да реагира. Този човек бе напълно непознат за нея. Може да носеше изтънчени дрехи, тъмна перука и горда осанка, но.. лицето му го издаваше, че бе възрастен. Да стане маркиза беше голяма привилегия, но.. не опираше само до титлата. Бракът бе повече от това, а тя щеше да се омъжи за този човек.

На сутринта я събудиха и придворните ѝ дами започнаха с приготовленията за сватбата. Разкошната рокля от кашмир чакаше да бъде облечена било то само за един-единствен път. Пристегнаха корсета, сложиха фустите.. всички пластове коприна бяха налице. Сложиха най-хубавата ѝ перука за случая, която само караше тъмната ѝ коса да изглежда тъмно сива. Щом бе готова я съпроводиха до долу където я очакваше другата свита и каляска, разбира се, която да я отведе в църквата. Когато стигнаха вътре се бяха събрали благородници от цялата околия присъстваха на това важно събитие. Те я изпитваха с погледите си сякаш очакваха да сгреши. Стигна до олтара и церемонията започна. Всичко мина гладко и безпроблемно. На излизане от храма тя вече не бе графиня Чарлз, а бе чисто новата маркиза Девърпонт. След сватбата имаше организиран голям прием, на който присъстваха редица аристократи от цяла Франция и много други, които с името си бяха заслужили поканата. Всички изявяваха благопожеланията си на новата двойка. Тя хвърляше коси погледи на съпруга си, който не предизвикваше дори трепет у нея, по-скоро.. страх към непознатото.

Вечерта две прислужнички останаха с нея, за да свалят дрехите ѝ. Тя бе в неговата спалня, която бе издържана в по-тъмни мъжки цветове. Развалиха прическата ѝ и останаха само гарвановите ѝ букли. Развързаха някои от връзките ѝ, но нямаха възможност да продължат тъй като господарят им влезе.

- Аз ще продължа по-нататък.-те направиха реверанс и се оттеглиха.

Тя преглътна тежко и сърцето ѝ задумка в гърдите. Не знаеше какво да очаква и се боеше от предстоящото. Той се приближи и започна да сваля постепенно кат по кат от нея. Докато накрая не остана по бялата си долна риза. Постави ръцете си пред гърдите и го погледна с уплаха.

- Страхуваш ли се?-не знаеше как да отговори на това.

- Д-да.

- Не са ли ти казали какво се прави в първата брачна нощ?

- Донякъде.-отговорите ѝ се състояха от по една дума.

Погледна само за миг към очите ѝ и свали единствената материя, която бе останала между него и плътта ѝ. Искаше да скрие голотата си, но той я огледа въпреки това. Не харесваше това..пресилено отношение. Мислеше, че всичко става романтично и.. по желание на двамата, но при нея не можеше да се каже, че е кой знае колко желано..

- Легни.-все едно даваше заповед на работниците си, а не на жена си.

Преглътна обидата и изпълни поръчението му лягайки с неохота. Видя, че сваля редингота си и разкопчава ризата си. Свали панталоните и остана точно толкова гол колкото и тя. Не бе виждала гол мъж до сега, но той не отговаряше на момичешките ѝ фантазии. Дори не бе с капчица мускули, а напълно..обикновен и скучен. Застана над нея и разтвори краката ѝ. Не знаеше какво прави и не искаше да поглежда натам. Целуна я грубо и навлезе в нея. Тя изохка силно. Обърна главата си настрани и една самотна сълза се спусна по бузата ѝ. Бяха я предупредили за болката, която ще изпита, но неговата липса на каквато и да било нежност я бе подсилила. В този акт нямаше нищо хубаво или приятно. Беше чисто и просто начин за осигуряване на наследник. В този миг го осъзна и едно опасно желание изплува в ума ѝ: да не забременява.

Три месеца по-късно

Бяха изминали цели три месеца от женитбата ѝ, а от бебе нямаше и помен, за което бе изключително благодарна. Не желаеше да се обременява с дете, бе толкова млада и да пропилее младостта си само и само, за да подсигури потомък на рода на този безскрупулен човек. От ден на ден го опознаваше все повече и никак не ѝ харесваше това, което вижда. Той бе студен и жесток, ако знаеше това по-рано никога не би се съгласила да му стане съпруга, никога!

Вървеше из градината, а с нея и една гувернантка, която ѝ носеше чадъра за слънце. Носеше шапка с голяма периферия и светло синя рокля с бели дантелени ръкавици. Гледаше в нищото, а погледът ѝ шареше наоколо с яд.

- Господарке, искате ли да Ви донеса нещо?-обърна се към момичето, което я извади от мислите ѝ.

- Не, защо да искам нещо?-попита тя и това я принуди да сведе очи.

- Изглеждате бледа и си помислих..

- Говори спокойно, няма да ти се разсърдя.

- Мислех, че маркизата може да се чувства зле и да ѝ донеса вода.-продължи тя и леко се поклони накрая.

- Не, няма нужда.-въпреки всичко всичките ѝ подчинени я уважаваха, за сметка на така нареченият ѝ мъж.

Винаги бе била горда и независима. Родителите ѝ се съобразяваха с желанията ѝ и получаваше всичко, което поиска. Не че сега ѝ липсваше този охолен живот, но всичкото това пренебрежение и лошо отношение ѝ идваше в повече. Маркизът отсъстваше за няколко дни, имал работа, която трябвал да свърши в Париж. Насаме в къщата отиде в кабинета му и си наля чаша алкохол от неговия. Изпи го на екс и стисна очи когато течността опари гърлото ѝ. Щеше да търпи стига само да не забременееше. Всичко друго бе поносимо, но не и едно дете. Ако имаше късмета това да стане и да не е момче той щеше да ѝ го изкара през носа. По-добре да нямаше деца, поне в близките пет години.

Отиде в покоите си и седна пред тоалетката си. Видя образът си на огледалото, но не него искаше да види. Взе кутията си с бижута и ги разгледа. Скъпоценни камъни, злато, сребро.. всичко, което може да иска една жена, но твърде малко. Не си бе купувала чак толкова много скъпоценности, но искаше още. Някакво странно и непознато у нея чувство се зароди в нея. Желание да притежава. Влезе в гардероба си и разгледа дузината материи и десени. Под тях в кутии имаше и десетки чифтове обувки. Всички тези притежания я правеха щастлива, защото имаше само тях. Те не можеха да я съдят или да я принуждават да прави нищо. Бяха едни предмети, които за нея значеха всичко..

Отпи от питието си, което все още носеше в ръка. Настани се в едно канапе гледаща в една точка. Да не се казваше Ребека ако оставаше нещата така. Нямаше да позволи на съдбата да си играе с нея и да е в очакване на неизвестното постоянно. Не, щеше да поеме инициативата в свои ръце. Бе млада и умна, щеше да се справи определено.

- Аз съм маркизата на Марманд, ще покажа на всички коя съм. Повече няма да позволя да търпя унижения, о не. Ще видят коя е Ребека Девърпонт.-очите ѝ хвърляха гръм и мълнии.

Потропваше нервно с пръстите си върху облегалката под ръката си. Изтрая точно няколко секунди когато хвърли гневно чашата към стената и тя се разби на хиляди малки парченца от скъпо стъкло. Дишаше учестено и стискаше ръцете си в юмруци. Няколко слугини нахълтаха в стаята и се заеха да почистят. Появяваха се като по команда, нямаше никакво спокойствие в тази къща!

- След като свършите тук излезте.-нареди тя.

Те побързаха да приключат и да излязат, тъй като господарката им бе в лошо настроение. Зае обичайното си място за разкрасяване и смекчи изражението си. Все пак нервите предизвикваха бръчки, а тя нямаше никакво намерение да похабява младостта си с онзи залязващ старец.

Continue Reading

You'll Also Like

97.7K 3.2K 39
Здравейте! Казвам се Изабел Димитрова. На 17 съм и живея в Канада , но по народност съм българка. Също така съм ютубърка. Майка ми е канадка, а баща...
4 1 1
explanation and finding the strat of NEVERLAND
Help Me (BG) By CrazyBird99

Mystery / Thriller

51.2K 2.8K 45
"...Дишането й бе учестено искаше й се да се разплаче,но не можеше.Имаше чувството,че измина цяла вечност,докато чу двата смъртоносни изтрела. Споко...
13.1K 865 58
Надявам се да ви хареса историята! Създавам я по моето въображение. Тя е фенфикшън на книгите за Пърси Джаксън и е изцяло моя измислица. Животът на п...