DARK ANGEL // Harry Styles

By TinaForeverStyles

36K 1.8K 190

Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto, kaže ruska narodna posl... More

Dark Angel
Weird.
"The wet" :)
"Brother"
"Bad dreams"
Dangerous
Blackmail
"I miss her"
"Abduction"
Wrong shot.
Past
Strawberries
Bad job
"Twin brother"
"Black book" x
Cottage
Eleanor
Telephone
Part of your life
Snow
Over Again
Who is it?
What the hell
Styles
Beauty and the Beast
Truth or silence?
Something weird
Secret

Memory or...

828 57 3
By TinaForeverStyles

        25. Poglavlje

„Moja ljepotica je postala nevaljala?“ Vragolast osmjeh izvio se na njegovim usnama. Izaziva me.

„Uvjek sam bila takva, Styles.“ Protrljala sam svoje tjelo o Harryevo i njegov izdisaj ispunio je prostoriju. Ispod bjele košulje bili su čvrsti, napeti mišići i prsa koja su neravnomjerno pomjerala.

„Chloe...što....radiš..“ Dozvolio je da mu još jedan izdisaj padne sa usana kada sam ruku protrljala o njegovo međunožje. Ruke su mu došle do radnog stola i isti sekund se naslonio na njega. Moja ruka idalje se nalazila na istim mjestu.

„Što je bilo Harry?“ Zlobno sam se osmjehnula i zubima okrznula dio njegovog vrata. Sad sam ja vodila, i sviđalo mi se to. Harry je zbog mojih akcija djelovao nekako pogubljen, ometen.

„Ljepotice...“ Pobjeglo mu je sa usana kada sad malo stegnula njegovo međunožje koje je sada postajalo tvrđe.

-Snažan bljesak dolazi mi pred oči i sklapa ih. Čovjek u crnom mi se zlobno smješi i prilazi mi. Stavlja ruku na moja usta dok suze napuštaju moje oči.-

Odjednom sve nestaje.

Slika mi se na kratko prikazala u glavi. Što se događa? Pšrestrašeno sam se odmakla ne znajući kako da reagujem. Što sam zapravo vidjela? Naprezala sam misli ne bi li ponovila onu sliku koja mi je maločas došla pred oči, ali bezuspješno. Neko mi je željelo učiniti nešto loše, zaključila sam po slici i zlobnom smjehu onog čovjeka. Nisam mu mogla vidjeti lice od silnog mraka koji je ispunjao prostoriju. Prodrmala sam  glavom vraćući se u stvarnost. Nisam mogla obuzdati tjelo od pretjerane radoznalosti što mi se upravo dogodilo. Počela sam da se odmičem unazad, sve dok nisam udarila glavom o nešto čvrsto. Mislim da je u pitanju zid.

„Chloe...š...što se dogodilo?“ Harry se očito digao iz transa. (weird)

„Ne znam.“ Prazno sam gledala u prostor ispred mene ne primjećujući što je zapravo to. Ovo me potreslo.

„Ljepotice...brineš me..“ Osjetila sam blag stisak na ruci. Harry je isprepletao prste sa mojima. Pogled sam usmjerila na njega ali idalje sam gledala pusto. Pokušavala sam vratiti film od prije par minuta. Lažno sam se osmjehnula nadajući se da sam zavarala Harrya. Osmjeh mi je ubrzo pao sa usana, nisam bila dovoljno dobra u tome. Trebala bi reći Harryu. Jedan dio mene je žudio da mu ispriča, a drugi je strahovao da mi se ne bude rugao. ’Mislim da je drugi upravu.’ Komentarisao je glasić koji mi je ovaj put bio najmanje bitan. Ako mi kaže da sam patetična balavica i da samo umišljam, dotućiće me. ’Bojiš se istine, lala...’ Izazivao me, opet.

„Chloe...“ Način na koji je izgovorio moje ime, bilo mi je dovoljno da mu vjerujem. Bacila sam mu se u zagrljaj i čvrsto obmotala ruke oko njegovog vrata.

„Što je tako strašno, ljepotice?“ Šaptao je dovoljno da ga čujem. Još više sam primakla tjelo njegovim.

„H..Harry...“ Izgovorila sam njegovo ime. Postavio je ruke na moje bokove i podigao me. Isti trenutak nogama sam opkolila njegov struk dok je on svojim rukama pridržavao moje butine.

„Gdje..“ Glas mi je bio tih i promukao, nisam mogla završiti do kraja.

„Vodim te na jedno mjesto. Tamo ćeš mi sve ispričati.“ Krenuo je ka vratima. Bila sam odjevena u sivo-rozoj pidžami, ali to je bilo nešto što me najmanje interesovalo sada. Izašli smo iz moje kuće, a ja sam idalje bila prikačena za Harrya. Imam osjećaj da su nas prolaznici gledali kao dva majmuna koja su ispala iz cirkusa. Bar sam ih ja podsjećala na njih.

Harry je otključao auto te me postavio na suvozačevo sjedište i spustio ga tako da sam sada bila u ležećem položaju. Upitno sam ga gledala i krenula da se podignem.

„Ljepotice umorna si, dobro bi ti došlo da malo odspavaš.“ Stavio je ruku na moje rame vrativši me u prethodni položaj. Skinuo je svoju jaknu te me pokrio njome i polako zatvorio vrata. S tim sam odlučila da probam malo odspavati.

Osjećam hladan zrak kako se prostire po mom licu dok vjetar duva kroz moju pidžamu. Otvaram oči i jedino što vidim je Harryev vrat i nebo koje se pomjera kako me Harry nosi. Obmotam ruke oko njegovog vrata plašeći se da me ne ispusti jer sada on pješači samnom.

„H..Harry?“ Pozovem ga. Na trenutak me pogleda, a onda se nasmješi.

„Budna si.“ Zaključio je.

„Spusti me.“ Zahtjevala sam, ne želim da ga mučim bez problema. Umijem i sama da hodam.

„Neka..Blizu smo..“ Nastavljao je po svom. Malo sam pomjerila glavu i sada smo se nalazili... Moje oči su se raširile kada sam ugledala gdje se zapravo nalazim. Bila sam na istoj onoj rivi gdje sam pijana upala u more kada su me oni momci jurili i kada, je Harry uskočio da me spasi. Malo sam se uplašila, ne znam što radim ovdje. Mogla sam vidjeti značajne poglede ljudi koji su buljili u nas dok me Harry nosio. Ali Harry je samo gledao pravo i nije se činilo da mu smeta. Sigurno je, gledaju u nas kao da smo izbačeni iz ludnice. Mislim, Harry je sasvim okej, ali ja....raščupana i plus u pidžami. Trebao mi je reći da se presvučem umjesto da se sramotim pred cijelim gradom. Uh, nadam se da ovo neće još dugo potrajati. Osjećaj da su sve oči zalijepljene za mene, ne daje mi previše samopouzdanja. Zarila sam glavu u Harryev vrat, te zažmurila, moleći se da ova sramota prođe što prije. Haha. Kao da mi je neko pročitao misli. Harry se ubrzo zaustavio, ali me nije puštao. Nisam znala što se događa. Radoznalost me navela da otvorim oči i vidim da smo stigli do luke. Ispred nas je bila velika jahta koja se nije pomjerala unatoč moru koje se talasalo.

„Što radimo ovdje Harry?“ Pokušavala sam podići glavu još više kako bi uhvatila njegov pogled.

„Vodim te na izlet.“ Osmjehnuo se kada je neki čovjek izašao iz jahte.

„Sve spremno Jack?“ Pogledao je u jahtu i djelovao jako zadovoljno, dok sam ja bila zbunjena. Vodi me na jahtu?

„Naravno, gospodine Styles. Ali, jeste li sigurni da možete sami?“ Djelovao je zabrinuto. Harry je protresao glavu i pogledao me.

„Nisu sami.“ Rekao je neko iza nas. Čula sam korake koji su se približavali.

„Harry, spusti me.“ Zahtjevala sam. Harry je negodovao protresući glavom lijevo desno na što sam ja zakolutala očima. „Molim te.“ Rekla sam i usnama okrznula njegov vrat znajući da mu tako otežavam. Sekund kasnije mogla sam osjetiti tlo pod nogama. Bacila sam pogled i vidjela moje roze čupave papuče na nogama. Oh, još jedan od blamova u nizu. Šta još može da se desi i da proglasim ovaj dan totalnoj katastrofi. Podigla sam glavu i vidjela Louisa i Eleanor kako nam se približavaju. Imali su zbunjenu facu kad su me ugledali, ali su se trudili da ne izgleda tako. Sad će još pomisliti kako sam luda. Osjetila sam Harryevu ruku kako mi trlja leđa i dovodi elektricitet u moje tijelo. Tako čudno reagujem na njega.

„Hej bro.“ Louis je prišao pozdravivši se s Harryem. Eleanor mi se osmjehnula i još jednom prešla pogledom preko mog „outfita“.

„I...idemo?“ Louis baci pogled na jahtu koja je već  bila spremna za odlazak. Onaj čovjek, tj. Jack izašao je iz jahte i mahnuo Harryu još jednom. Zar Harry i Louis znaju upravljati jahtom. Nadam se da je tako osim ako ne planiraju da se utopimo negdje.

„Hajde ljepotice.“ Harry je uhvatio moju ruku i lagano me trznuo. Eleanor i Louis su već bili na jahti, a Harry je jednom nogom stojao na dasci koja nas je vodila do nje (nez kak se tačno zove, nebitno-.-). Pogledala sam ispod i vidjela tamno, duboko more. Trebala bi napraviti jedan veliki korak kako bi došla do jahte. Koljena su mi zaklecala u trenutku kad sam krenula da se pomjerim. Šta ako upadnem u vodu? Poznavajući moju smotanost, neće me ovog trenutka zaobići. Uzdahnula sam i pogledala Harrya koji je očekivao da pređem na jahtu svaki sekund.

„Harry..ja ne mogu...Utopiću se..“ Odmakla sam ruku iz njegove i prošla s njom kroz moju raščupanu kosu. Harry je prevrnuo očima iznerviran mojim negodovanjem.

„Ljepotice, neće se ništa dogoditi, samo preskoči.“ Pogledala sam ga. Bio je smiren suprotnost meni koja sam bila zbunjena i preplašena. Krenula sam da se odmičem a Harry je želio da se vrati na kopno.

„Čekaj.“ Podigla sam ruku u zrak dajući mu znak da stane, poslušao me. Pogledala sam da li sam se dovoljno odmakla, jesam. Duboko sam udahnula i zatrčala se put Harrya odskočivši kada sam došla do kraja. Zažmurila sam kada sam osjetila Harryeve ruke oko sebe. Zaljuljali smo se i izgubili ravnotežu. Harry je jauknuo kada smo pali na pod, ja sam se našla na njemu tako da ništa nisam ni osjetila. Otvorila sam oči i zbunjeno ga pogledala. Podigao je obrve i prasnuo u smijeh.

„Ovo nikad neću zaboraviti..“ Govorio je kroz smijeh boreći se da uhvati vazduh. „Skočila si kao da skačeš sa Mont Everesta a ne pola metra na jahtu.“ Još više se opalio smijeti. Živcirao me, iako je bio upravu. Prevrnula sam očima i ustala s njega.

„Jel’ sve uredu?“ Louis je došao do nas da provjeru. Klimnula sam glavom i bacila pogled na jahtu koja je iznutra bila još ljepše uređena. Poput nekog skupog stana. Ali...odakle im pare za ovakvo nešto?

„Onda krećemo?“

„Krećemo.“ Harry je potvrdio i ustao. Još jednom mi se nasmješio pritom namignuo i odšetao sa Louisom u kabinu. Zar će oni upravljati jahtom? ’A nećeš valjda ti.’ Sarkastično me podsjetio glasić. Pa naravno, niko nije toliko blesav da mene pusti. To bi bilo ravno srljanje u vlastitu smrt. ’Dobro filozofe, shvatili smo.’ Uzdahnula sam.

„Hej Chloe.“ Prišla mi je nasmijana Eleanor. Za razliku od mene, ona je bila normalno odjevena.

„Hej.“ Pozdravila sam je dok sam razgledala detalje. Sve je djelovalo previše savršeno.

„Ti i Harry ste sada skupa?“ Djelovala je jako zainteresovana.

„Oh, pretpostavljam.“ Čupkala sam ispucale vrhove svoje kose, bilo bi vrijeme da se ošišam.

„Jeste vi....ovaj..spavali skupa?“ Baš neugodno pitanje.

„N..ne.“ Osjećam kako mi obrazi gore. Nisam navikla pričati o intimnim stvarima.

„Oh, izvini što te zamaram. Prosto imam veliku jezičinu.“ Pravdala se sramežnim smješkom.

„Nema veze. Zaboravila sam.“ Pucketala sam prstima i nasmješila joj se.

„Zna li se gdje idemo?“ Upitala sam Eleanor. Možda ona zna, jer Harry ne želi da otkrije.

„Ne znam. Opusti se Chloe.“ Sjela je pored mene i protrljala mi rame. Klimnula sam glavom i dlanovima protrljala kapke.

„Chloe..“ Harry nam se pridružio. Stao je iznad mene i gledao me.

„K..ko upravlja jahtom?“ Bojažljivo sam upitala.

„Louis. Ako nastaviš da strahuješ izbaciću te da se družiš sa ajkulama.“ Zezao me. „Na tebi je izbor.“ Namignuo mi je i povukao me za ruke tako da sam se našla na nogama.

„Moram ti pokazati nešto.“ Povukao me za ruku i isprepletao naše prste. Pogledao je u Eleanor.

„El idi kod Louisa. Ali nema ljubakanja, ne želim da potonemo.“ Našalio se na šta ne ona prevrnula očima. Ja i Harry smo izašli kroz mala vrata. Našli smo se na kraj jahte. More je ovaj put bilo mirno, a jahta je išla prema suncu koje je bilo na kraju horizonta. Zalazilo je i davalo moru narančasto-crveni odsjaj. Zaista je bilo prekrasno. Došli smo do ivice jahte. Nisam gledala dolje, znala sam da je visoko a uvijek sam imala fobiju od visine. Harryeve ruke čvrsto su se obmotale oko mene i prislonio me na njegova prsa. Poslednji talas straha napustio je moje tijelo i više nije bilo razloga za brigu. Osjetila sam se sasvim sigurnom. Blagi vjetar puhao nam je kroz kosu.

„Jel’ ti se dopada?“ Harryeve usne bile su pokraj mog uha. Mogu osjetiti toplotu koju uzrokuje njegov dah.

„Predivno je.“ Zaklopila sam oči i raširila ruke predavajući se trenutku. Ni sanjala nisam da ovo može ovoliko opuštajuće, zadivljujuće u svakom slučaju. More me nikad nije plivlačilo, svu privlačnost poklanjala sam skijanju i ledenim sniježnim planinama, ali otkrila sam da i ovo može da bude podjednako lijepo.

„Ovo me podsjeća na film Titanik.“ Zar je Harry gledao Titanik? Iznenađujući osmjeh pobjegao mi je sa usana. Nisam ni zamišljala da Harry može da gleda nešto slično.

„Samo da na kraju ne završimo kao oni.“ Strahovala sam. Moja patetičnost je prelazila svaku granicu.

„Haha, baksuziraš ljepotice.“ Harryev glas bio je tako uvjeravajući.

„Nadam se da je tako.“ Opustila sam se.

„Uvjek je tako.“ Okrenuo me.

„Trebala bi mi objasniti ono od jutros.“ Znala sam da lijepi trenutak neće potrajati. Ali, mislim da bi mu trebala objasniti moje luđačko ponašanje od jutros. Nadam se da mi se neće rugati. Zatvorila sam oči i protresla glvom.

„Ako ne želiš da mi kažeš, ne moraš...ne želim da te silim na bilo šta..“ Usnama mi je okrznuo uho.

„Reći ću ti.“ Okrenula sam se ka njemu i vidjela njegovu radoznalu facu. Klimnuo je glavom i podigao obrve.

„Mah, ništa strašno. Ja sam samo....ma previše dramim Harry...i kada ti kažem...prasniu ćeš u smijeh...“ Priznala sam.

„Neću ljepotice. Sve što tebe zabrinjava, zabrinjava i mene.“ Uvjerio me je.

„Ja....“

Harry’s P.O.V.

Chloe je bila nesigurna, kao da se dvoumila hoće li mi reći ili neće. Mene je ova situacija još više zabrinjavala i pravila me znatiželjnim. Ne znam što da mislim.

„Na trenutak...Pred oči mi je došla slika mene u neku tamnu prostoriju, plakala sam a neki muškarac mi se približavao i zlobno se smijao..Djelovalo je kao da sam se prisjetila nečega, ali...Ništa mi nije jasno...“ Stala je i uzdahnula. Moj pogled bio zaključan na zalasku sunca. Idalje nisam bio svjestan da čujem ovo. Možda se sjeti ko je ona zapravo. 

_______________________________________________

Heej, nadam se da sam vas malo zainteresovala. Sad polako počinje da se zamotava priča...

Nastavak,

15 VOTES          5 COMMENT

TinaForeverStyles, :) x

Continue Reading

You'll Also Like

22 4 2
идите назуй закбали
19 5 5
Camile Brasileira 17y Camile tem uma vida tranquila Veio de uma família rica João Vitor Brasileiro 18y João trabalha pra ajudar sua mãe nas contas...
79.9K 5K 61
Da li ce njih dvoje upkos svemu biti zajedno ? Nakon svega sto im se desilo da li ce imati snage probati ponovo ljubav ? Hoce li ona biti gorkog ili...
69 4 5
Južna Koreja, poznata kao mirna država bez kriminalaca šta kada bi smo vam rekli da je sve to laž? Bts, Blackpink, StrayKids, Aespa, i Twice i mnoge...