DARK ANGEL // Harry Styles

By TinaForeverStyles

36K 1.8K 190

Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto, kaže ruska narodna posl... More

Dark Angel
Weird.
"The wet" :)
"Brother"
"Bad dreams"
Dangerous
Blackmail
"I miss her"
"Abduction"
Wrong shot.
Past
Strawberries
Bad job
"Twin brother"
"Black book" x
Cottage
Eleanor
Telephone
Part of your life
Snow
Over Again
Who is it?
Styles
Memory or...
Beauty and the Beast
Truth or silence?
Something weird
Secret

What the hell

803 52 7
By TinaForeverStyles

23. Poglavlje

Otvorila sam vrata i podigla glavu uočivši...djevojku plavo ljubičaste kose. 

"Gemma?" Začuđeno sam buljila provjeravajući još jednom je li to zaista ona. Bila je. Nasmijala se klimajući glavom.

"Hm... ličim na sebe, zar ne?" Upitala je sarkastično. Na obrazima su joj bile otisnute rupice i isti tren me podsjetila na Harrya. Pomakla sam se kako bi Gemma ušla.

"Da pristavim kafu?" Pitala sam dok smo ulazile.

"Hm..ne moraš. Samo će mo razgovarati." Nešto je sumnjiva. Ovo Hmm mi ne uliva mnogo nade. Sjele smo na kauč gledajući jedna drugu. 

"Ovaj...Zamolila bi te da za ovo ne sazna Harry." Upozorila me podižući obrve. Čekala je moj odgovor kako bi počela sa pričom. Klimnula sam glavom a ona je na kratko spustila pogled.

"Harry se nekada bavio jako užasnim poslom, ali ne svojom krivicom. Bio je na neki način natjeran na to. Uglavnom, sve je pričao meni. Prije par mjeseci prestao je s tim poslom, samo je trenirao boks i vrijeme provodio pričajući mi kako se kaje zbog toga. Znala sam svaki detalj.." Zastala je oblizivajući svoje, sada suhe usne. Pogledala me kratko, te nastavila. "Prestao je da priča samnom i govori mi sve kao što je prije. Kad nije sa tobom, ne znam ni ja gdje sve ide jer ne želi da mi kaže, samo izusti Ne sad Gemma! i ode. Problem je što to radi sve češće i češće.." Lice joj je sada odavalo tužan i zamišljen pogled dok su zubi nervozno grebli usnu. 

"Ja to nisam primjetila Gemma." Zagledala sam se u nju.

"Zato što on traži utjehu u tebi Chloe." Mrsila je prste i nervozno držala spušten pogled.

"Ali kako ja mogu pomoći..." Pokušavala sam smisliti nešto pametnije za reći, ali mi je u trenutku mozak bio zablokiran. 

"Zato sam i ovdje." Udahnula je duboko. "Trebam tvoju pomoć. I shvatam ako..." Počešala se po glavi. 

"Ne Gemma. Tu sam i pomoći ću." Uvjeravala sam je. Nasmješila mi se najbolje što je mogla, ali zabrinutost u očima je preovladala.

"Mislila sam par dana da pratim Harrya ili te njegove prijatelje" Riječ prijatelje posebno je naglasila kotrljajući očima. 

"Onda ih pratimo zajedno." Namignula sam joj zamišljajući sebe kako sam to izvela. Nikad mi nije išlo.

"Bilo bi okej. Ali ne želim da te dovedem u opasnost..." Prekinula sam je. "Ne Gemma. Riješićemo to zajedno." Uvjerila sam je. Zagledala sam se par trenutaka u parket te vratila pogled na Gemmu.

"Od čega možemo početi?" Razmatrala sam svoje pitanje.

"Prije nego što sam došla kod tebe, Harry je navratio do mene da pokupi neke stvari. Uglavnom, zvao ga je neki lik i dogovorili su da se nađu u nekom Elliet klubu." Gemma je sada promatrala moju reakciju.

"Za veliko čudo znam gdje se taj klub nalazi." Počastvovano sam izgovorila. Zapravo, to je bio jedan od par klubova koje sam uopšte znala dok su cure iz moje škole znale sve u gradu i okoline. 

"Odlično. Rekli su da će se naći oko 11:00 PM" Promatrala je sat. "Imamo vremena." Rekla je uzbuđeno.

"Chloe, obećaj mi da ni pod koji uslov nećeš reći Harryu za ovo. On je opasan kada ga se laže i ne želim da te dovodim..“ Gledala me uplašeno. „Ne Gemma. Neću i ne brini. Dovoljno sam nevolja do sada prošla.“ Nekad pomislim da sam magnem za nevolje. Osjećala sam se užasno čudno. Za par sati idem uhoditi vlastitog dečka zbog ne znam ni ja čega. Šta ako je Gemma pogriješila i ako je Harry samo iz nekog razloga ljut na nju. Uh... Kako će samo biti ljut ako se ispostavi da je tako, pomislila sam.

.

Stajala sam pred ogledalom još jednom gledajući nepredvidivu djevojku ispred sebe. Na sebi sam imala crne pantalone,crnu majicu dugih rukava, kožnu jaknu takođe iste boje. I Gemma je imala isti outfit. Nismo željele privući večeras pažnju, a pogotovo nismo željele da nas Harry vidi.

Izašle smo iz kuće uputivši se Gemminom autu. Na parkingu je bio parkiran sivi mercedes. Vau, ko bi rekao da Gemma ima ovako kul auto. Kad bi zamišljala savršen auto, definitivno bi bio ovakav. Gemma ga je otključala jednim pritiskom ključa te smo ušle unutra.

„Sviđa ti se auto?“ Radoznalo me upitala.

„Da, prelijep je.“ Pohvalila sam auto.

„Harry mi ga je kupio za rođendan.“ Blistavo se osmjehnula. Preskup poklon, pomislila sam. Gledala sam kroz prozor osmatravajući kako se stvari kreću. Hah, da me čuje nastavnica fizike zaključila bi mi 1. Nadam se da nema moć čitanja misli. Gemma je pratila moje instrukcije i ubrzo smo se našli na parkingu kluba ’Elliet’. Izašla sam iz auta osjećajući kako se hladan zrak širi mojim licem. Natpis kluba blještao privlačeći pažnju svima koji bi ovuda prošli. Našli smo je ispred ulaza gdje je stajao veliki namrgođeni zaštitar. Očito da u ovaj klub ne mogu ući osobe mlađe og 18 godina, dokazao je plakat nalijepljen na vrata. JA još uvijek imam 17.  Kakav peh, kako ću sad unutra?

„Zdravo Greg.“ Gemma je presrećno pozdravila onog namrgođenog zaštitara koji je gledao kao da će nas pojesti.

„Oh, Gemma!“ Izraz lica mu se promjenio kada ju je prepoznao. Čekaj, Gemma zna zaštitara a ne zna gdje se klub nalazi? Sumnjivo.

„Možemo unutra?“ Upitala je umiljato. Greg je promrmljao ’naravno’ sklanjajući se sa ulaza kako bi smo ušle.

„Ali piše da nije dozvoljeno mlađim od 18.“ Rekla sam razočarano uputivši pogled Gemmi.

„Nema problema mlada damo.“ Pristojno se ubacio Greg gurajući nas unutra. Pošla sam za Gemmom. Miris alkohola i znoja napunio mi je nosnice. Nakašljala sam se. Zanimalo me što ljudi vide u ovakvim klubovima? ’Zabavu, možda?’ Sarkastično mi je odzvanjao glasić u glavi. Gemma se zaustavila bacajući pogled na odvojen separe. Pokazala mi je prstom. Ugledala sam dobro poznate loknice. Čupavac je sjedao u društvu sa...Moje oči su se raširile a tjelo obuzela jeza. Do njega je sjedao niko drugi već Leon Mons. Jebeni kreten koji me je oteo. Nasuprot Harryu i Leonu bio je Zayn. Što rade ovi dečki zapravo, mislila sam.

„Što ti je Chloe?“ Gemmina ruka trznula me dodirnuvši mi rame. Progutala sam knedlu te je uplašeno gledala.

„Ono...“ Pokazala sam prstom u njihov separe želeći da sad odem tamo i bjesno počupam Harryu i Leonu sve dlake s glave. ’Čije bi kovrdže onda mrsila?’ oglasila se savjest. Šta su sad svi protiv mene? Gemma me idalje zbunjeno gledala.

„Ono tamo je...Leon Mons..“ Izgovorila sam gađenjem.

„Da znam to.“ Nije bila nimalo začuđena, šta više, djelovala je kao da ga poznaje.

„Taj čovjek me je oteo i ko zna što bi bilo da Harry nije došao.“ Zažmurila sam pokušavajući da suzbijem misli. Gemmina ruka ohrabravajuće je protrljala moja leđa. Držali smo se na distanci, ali sasvim dovoljno da vidimo njihova zadovoljna i srećna lica. Gadili su mi se. Čupavac koji mi je ušao u srce i muškarac koji me je oteo sada sjede zajedno i zarazno se smiješe. Ne, nije moguće. Pomišljala sam pokušavajući da se trznem iz ovog glupog i nejasnog sna ali Gemmin zabrinut pogled otjerao je svu nadu.

„Chloe, okej si?“ Tiho je oblikovala usnicama očito zabrinuta mojom reakcijom. Kratko sam klimnula glavom.  Ali dio mene nadao se nečemu. Nadao se da će Harry imati objašnjenje za ovo, i da neće lagati. U suprotnom, ono što imamo moglo bi postati samo prošlost. Duboko u sebi sam molila Boga da ne bude tako.

Bacila sam pogled na sto, ovaj put Harry je stajao očito spremajući se da pođe. Pogledala sam Gemmu i znale smo što nam je činiti. Trčećim korakom smo izletjele. Mislim da smo se ostalima činili kao da smo ispali iz nekog Stalloneovog filma. Hm.. kad smo već kod njega, davno nisam pogledala nijedan njegov film. Harry me previše zaukupirao. Ali definitivno ću ponovo odgledati sve Rocky djelove. Ušle smo u auto i odvezle se brzinom munje, pomislila sam. I Harry i Gemma imaju dobre reflekse, mislila sam dok je Gemma preticala jedno po jedno auto. Za pola sata našle smo se ispred moje kuće.

„Ovo je bilo za dlaku.“ Rekla je Gemma kezeći se.

„Iskusnost nam je na nivou.“ Sarkastično sam promrmljala. Dogovorile smo se da ne odustajemo od naše tajne ’misije’. Izašla sam iz Gemminog auta te joj mahnula. Trenutak kasnije auto se snažno pokrenulo i za par sekundi nestalo iz vida. Ušla sam u kući skidajući kožnu jaknu koja mi nikad nije bila draga i izuvajući crne starke koje sam suprotno, obožavala. Ovo večeras je bilo za dlaku. Sreća moja pa nisam napravila neku glupost i obrukala se pred Gemmom, odahnula sam. Ušla sam u sobu te se umorno bacila na krevet. Kad sam odlučila da se prepustim snovima, zvono na vratima me prekinulo. Prevrnula sam očima. Zar me uvijek neko mora prekinuti. Bacila sam pogled na prozor uočivši Range Rover parkiran niz ulicu. Ma daj. Samo mi još on hvali, mislila sam dok je jedna strana mene duboko bila željna Harrya. Nervozno sam se dovukla do vrata i otvorila ih. Ispred mene je stojao onaj isti čupavac samo što ovaj put njegovom osmijehu nije bilo ni traga. Snažno me privukao sebi u zagrljaj i obmotao ruke oko mene.

„Trebaš mi ljepotice. Postaje teže.“ Hrapavo je šaptao. Osjećala sam težinu u njegovom glasu i znala sam da mi nešto krije. Zakoračila sam unatrag i povukla nas kako bi zatvorila vrata. Ne želim da se neko od nas razboli, a Harry je dosta zimomoran. Uhvatio mi je ruku te isprepletao naše prste. Ruke su mu tako hladne. Ušli smo u moju sobu a Harry ni trenutak nije pomislio da ispusti moju ruku. Sjeli smo na krevet. Njegov pogled bio je spušten a lice zamišljeno.

„Harry?“ Očito sam ga trgnula iz misli.

„Mm?“ Tužno je mrmljao.

„Što je bilo?“ Još više sam mu se približila te stavila ruku na njegovo lice. Okrenuo je glavu prema meni i pogled mi je pao na dva smaradga koja su odavala snuždenost.

„Bliži se taj dan.“ Namršteno je prokomentarisao. Sad me još više zbunio. Kakav dan? Osjećala sam se kao da pričam s vanzemaljcem. I njega bi više razumjela, pomislila sam.

„Kakav dan? O čemu govoriš?“ Pokušavala sam izvući riječi iz njega.

„Nemoj me ništa pitati ljepotice, dosta mi je takvih.“ Zavalio se na moj krevet gledajući u plafon.

Približila sam mu se dodirivajući rukom njegove kovrdže. Ima tako mekanu i slatku kosu. Prolazila sam mu rukom kroz kosu i masirala ga. Zatvorio je oči i izdahnuo. Još par puta sam prošla kroz njegovu gustu, kovrdžavu kosu. Harryeve oči su zatvorene a disanje uravnoteženo, zaspao je. Očito ga je današnji dan veoma izmorio. I mene je. Ugasila sam svijetlo, uzela deku i sklupčala se pored Harrya. 

__________________________________

Hoću li ja ikad prestati da se izvinjavam što kasnim sa nastavcima? Huh, nadam se da hoću.

1O VOTES 

TinaForeverStyles, x

Continue Reading

You'll Also Like

6 0 1
Srednja škola, kako kažu najbolji period života, Kang Yuna, devojka Seo Ye-wanga, najpoznatijeg dečka u školi, počne da gubi njena osjećanja nakon št...
100K 4.2K 87
Svi smo mi imali ljetnu ljubav. No, što kada je ne možemo zaboraviti? Još gore, što kada se ne možemo sjetiti njihovog imena, nego samo nekog dijela...
11 2 3
Essa é uma história TOTALMENTE FICTICIA infelizmente para alguns, mas felizmente para outros
136K 9.8K 63
''Oh i usput'' ''Da?'' Uzdahnuo je. ''Mrzim te.'' PRIJEVOD PRICE SA ENGLESKOG NA BOSANSKI, SRPSKI I HRVATSKI! All rights reserved ©Britishbums #1 in...