DARK ANGEL // Harry Styles

By TinaForeverStyles

36K 1.8K 190

Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto, kaže ruska narodna posl... More

Dark Angel
Weird.
"The wet" :)
"Brother"
"Bad dreams"
Dangerous
Blackmail
"I miss her"
"Abduction"
Wrong shot.
Past
Strawberries
Bad job
"Twin brother"
"Black book" x
Cottage
Eleanor
Telephone
Part of your life
Over Again
Who is it?
What the hell
Styles
Memory or...
Beauty and the Beast
Truth or silence?
Something weird
Secret

Snow

894 67 6
By TinaForeverStyles

Da vam kažem par stvari, jer znam ako napišem dolje niko neće vidjeti. Žao mi je što nije bilo dugo nastavka, imala sam nekih poteškoća i nisa stigla pisati i razmišljati o priči. Neću je pauzirati, samo to da vam kažem.

Moje oči su se otvorile zadržavajući pogled na prozoru koji je odavao bjeli odsjaj. Poskočila sam iz kreveta i za sekund se našla kod prozora. Usne su mi nesvjesno formirale veliki smješak dok sam gledala pahuljice koje nestašno traže svoje mjesto na zemlji. Toliko sam se radovala snijegu, nisam očekivala da bi mogao padati na ovo mjesto, tik uz rijeku. Drveća su izgledala poput nekih debelih i visokih žena u bjelim kaputima, zakovčanim do grla. Nasmijala sam se mojoj glupoj konstantaciji. 

"Chloe.." Začula sam Harryev jutarnji glas. Njegove oči bile su zaključane na drugu stranu kreveta, dok su se obrve razočarano mrštile. Sigurno misli da sam otišla. Odlučila sam da ga ne mučim, znam koliko ga ovo zabrinjava.

"Ovdje sam." Uočila sam kako se trgnuo na moj glas te okrenuo glavu kako bi me bolje vidio. Veseli smješak pobjegao je sa njegovih usana otkrivajući bjele bisere. 

"Zašto si ustala?" Upitao je praveći tužnu facu. Uvjek je zanimljiv kad glumi da je ljut, ili tužan. 

"Harry, pada snijeg!" Veselo sam se pohvalila kao da sam ja zaslužna zato što pada. 

Harryu baš i nije bilo drago što sam mu to rekla. Isplazio je jezik i slegnuo ramenima naslanjajući glavu natrag na jastuk. 

"Hoćeš da prošetamo malo? Snijeg je divaan!" Hvalila sam snijeg nagovarajući ga da prošetamo. 

"Ne volim ga baš, ali sa tobom i u pustinju ako treba." Namignuo me je te ustao iz kreveta. Tek sam sad primjetila da je svo vrijeme bio u boksericama. Sada je veliki dio njegovog tjela bio otkriven, i moglo se uvidjeti zašto je Harry ovakav egoista. Pa pored ovakvog tijela svako bi bio. Nijedan dio nije imao manu. Izražene mišiće ispunjavale su većinom crne tetovaže. Iako nisam ljubitelj tetovaža, ovog dečku su itekako pristajale. Modrica na njegovim prsima već je polako blijedila, a masn

icama na licu skoro pa im neće biti ni traga. Prišao mi je stavljajući svoje ruke oko mog struka. Podigla sam pogled uočavajući njegovu raščupanu kosu. Izgledala je kao krošnja nekog velikog drveta. Nasmijala sam se na tu konstantaciju. 

"Što je tako smješno ljepotice?" Upitao je približavajući svoje lice mojim. 

"Ma...ništa, sjetila sam se nečeg.." Pokušavala sam da se izvučem iako sam znala da mi teško ide. Uputio mi je ozbiljan pogled pritom podigao obrve govoreći mi da shvata što hoću.

"Hajde reci, hoću i ja da se smijem." Izgleda da neće da popusti. 

"Tvoja raščupana kosa me podsjeća na krošnju.." Rekla sam i pogledala ga u oči. Napravio je zbunjen pogled prilazeći ogledalu kako bi bolje vidio svoju kosu. 

"Ne dopada ti se moja kosa?" Govorio je pomalo ljuto dok je pokušavao da ukroti nestašne kovrdže koje bi mu pobjegle isti tren kad bi ih pomakao. Izgledao je kao malo dijete. Nisam se htjela smijati iako sam u sebi umirala od smijeha. Ne želim više da ga nerviram.

Prišla sam mu iako je još bio okrenut ka ogledalu, obmotala svoje ruke oko njegovog struka. 

"Pogrešno si shvatio." Tiho sam izgovorila ostavljajući mali poljubac na njegovom ramenu. Okrenuo se prema meni otkrivajući onaj poznati, Styles smješak. 

"Onda ti se dopada." Rekao je otkrivjući egoizam u njegovom glasu. Prevrnula sam očima pokušavajući da ga zaobiđem. 

"Dakle, idemo u šetnju?" Izbjegavala sam da odgovorim na njegovu prošlu glupost. Nasmijao se i klimnuo glavom. 

....

Otvorila sam vrata i izašla osjećajući kako se hladan vazduh rasprostire po mom licu. Zamnom je izašao Harry mršteći se hladnom vremenu, bilo je očito da mu pomalo smeta. Zakoračila sam na tlo prekriveno snijegom, osjećajući kako mi čizme tonu. Izašli smo na stazu za šetanje gdje je bilo značajno lakše hodati. Harry se blago mrštio dok je koračao i gledao okolinu. Njegovi obrazi primili su ružičastu boju, a nos mu je bio polu crvenkast. Očito da mu ne prija hladno vrijeme.  Kovrdže su bile prekrivene crnom kapom, dok su par njih našle izlaz.  Pogledao je put mene te odmahnuo glavom. Skinuo je svoj kaput zatim ga obmotao oko mene. Njemu je izgleda hladno, pa je mislio da je i meni. Iako sam bila u tankoj jakni, priviknuta sam na snijeg i hladnoću od svoje 10 godine. Dugo skijam i navikla sam na hladno vrijeme, tako da mi to nije problem. Pogled mi je pao na Harrya koji je sada na sebi imao samo tanku crnu majicu i crne farmerice. 

"Harry, izvoli obuci ovo." Izgovorila sam sklanjajući njegov crni kaput sa svojih ramena i pružajući ga njemu. Odmahnuo mi je glavom u znaku odbijanja.

"Harry smrznućeš se. Za mene je ovo vrijeme normalno, 5 sati dnevno provedem na stazi punoj snijega i na hladnom vremenu, za mene je ovo ništa." Rekla sam uvjeravajući ga da mi nije hladno i da može da uzme kaput. Uputila sam mu ljut pogled te je prevrnuo očima uzimajući natrag svoj kaput.

"Ali ako tebi bude hladno.." Nastavio je sa svojim teorijama.

"Neće i nemoj više o tome." Prekinula sam ga ostavljajući mali poljubac na njegovim usnama. Ovo ga je očito iznenadilo.

"Ako ćeš me ovako uvjek ućutkati, onda stvarno vrijedi pričati." Izgovorio je ponosno te mi namignuo. 

Pogled mi je pao na mali park sa desne strane šetališta. Nije to bio pravi park, sastojao se od jednog tobogana i dvije ljuljaške od kojih je jedna bila polomljena. Uhvatila sam Harrya za ruku osjećajući hladnoću. Uprkos tome što mu je zima on je radio onako kako sam ja željela. Povukla sam ga i došli smo do igrališta. 

"Hoćeš da se ljuljaš ljepotice?" Upitao je podižući obrve.

"Mhm." Kratko sam odgovorila krećući se prema ljuljaški. Osjetila sam hladne Harryeve ruke oko svog struka te me podigao noseći me do ljuljaške. Nisam shvatala što želi sve dok nije sjeo na ljuljašku postavljajući me u svoje krilo. 

"Harry?" Uputila sam mu upitan pogled.

"Zajedno ćemo da se ljuljamo." Rekao je obmotavajući jače svoje ruke oko mog struka te se odguravajući nogama kako bi nas zaljuljao. Mislila sam da će mo odmah pasti skupa sa ljuljaškom jer smo pre teški, ali nije bilo tako. Harry me čvrsto držao dok se ljuljaška ljuljala gore dolje svaki put sve jače i jače. 

"Jesi zadovoljna ljepotice?" Osjetila sam golicanje izazvano njegovim glasom pokraj svog uha. Klimnula sam glavom prepuštajući se ovom prelijepom trenutku.

.

Miris palačinki i toplog čaja ispunio je moje nosnice. Harry je odlučio da nam spremi doručak i upijelo mu je. 

"Ljepotice, mislio sam da si mi pobjegla." Rekao je kezeći se. 

"Kao što vidiš nisam." 

"Možeš mi dodati nutellu iz donje ladice?" Upitao je pokazivajući ladicu nasuprot njemu. Prišla sam ladici te se sagnula i otvorila je kako bi uzela nutellu. Izvadila sam nutellu te se okrenula. Harry me nestašno gledao dok je grizao donju usnicu. Upravo mi je gledao dupe. Dala sam mu nutelu i prijeko ga pogledala. 

"Harry bezobrazan si." Nakrivila sam glavu praveći se da sam ljuta. Tačnije, i bila sam. 

"Ali što ću ti kad imaš savršenu pozadinu." Rekao je bez imalo srama. 

"Harry!" 

"Ne mogu vječno kontrolisati hormone." Izgovorio je tiho i pogledao me ravno u oči. Nisam u potpunosti razumjela što je htio da mi kaže. 

"Što pokušavaš reći?" Upitala sam podižući obrve. Osjetila sam snažan miris mentola nakon što je Harry zakoračio ka meni. Približio mi se tako da sam mogla osjetiti njegov dah na svom licu. Bila sam zarobljena između frižidera i Harrya. Moglo bi se nazvati Styles sendvič. 

"Ljepotice...Ne znam kako bih ti ovo rekao.." zbunjenost u njegovom glasu bila je jasna. Grickao je usnicu dok je teže disao. Ruke je postavio na mojim kukovima te mi se još više približio. Oblizao je usne te jezikom blago zakačio moje. Nasmijao se njegovom spontanom gestu te me pogledao u oči. Izgledao je tako nervozno.

"Što mi želiš reći?" Bojala sam se što mi želi reći. Ako mi kaže nešto što će me naljutiti ili rastužiti, bolje da mi ne govori. 

"Ovaj...ja....mislim da osjećam nešto prema tebi." Brzo je izgovorio ne davajući mi vremena da premotam u glavi njegove riječi. Njegove oči su tražile moje kako bi me pogledao. Grickao je usnu dok su njegove oči nervozno bile zaključane na meni. Očekivao je moj odgovor. 

_________________________________________________

Nadam se da niste odustali od ove priče. Želim da se izvinim svima što nisam redovno pisala, ali nadam se da ću to ispraviti. Valjda ima još zainteresovanih čitatelja. Želim se zahvaliti svima koji čitaju, volim vas sve i značite mi puno. :)x

NASTAVAK NAKOM -> 15 VOTES 

Continue Reading

You'll Also Like

202 3 9
Le propuso una apuesta lo comenzó siendo pero terminó siendo real ♥️ la historia recién comienza 😊
3 0 2
Ты жила самой обычной жизнью..Но до одного момента...
19 5 5
Camile Brasileira 17y Camile tem uma vida tranquila Veio de uma família rica João Vitor Brasileiro 18y João trabalha pra ajudar sua mãe nas contas...
149K 10.3K 61
U korumpiranoj zajednici, mlade djevojke se prodaju ljudima kao prost objekt zadovoljstva i oni ih zadrzavaju onoliko koliko oni zele. No, stvari ce...