Murtunut taistelija

By CoffeeSomeSugarBlack

46.9K 4.3K 795

"Minä päästin sinut lähelle. Minä päästin sinut vittu lähemmäs kuin oman perheeni. Ja sinä onnistuit tuhoamaa... More

1: Poika ikkunan luona
2: Kielletty
3: Varas! Pysäyttäkää hänet!
4: Tarjous
5: Ongelmat seuraavat
6: kuin piikki lihassa
7: Blue wings
8: Eristyksissä
9: Korppi ja enkeli
10: Ja taas...
11: Petetty
12: Yllätys
13: Kipua ja kärsimystä
14: Tuomio
15: Karkotus
16: Polttava maa
17: Verinen hiekka
18: jalat eivät kanna pitkälle
19: Hiekkakaupunki
20: Johtaja
21: Aika on tullut
22: Voitto vai häviö?
23: Vieraat
24: Varjo aavikolla
25: Takaisin "kotiin"
26: Muistot
27: Tunteet
28: Takaisin entiseen vai kohti tulevaa?
29: Unen rippeet
31: Huone täynnä toivottomia tapauksia
32: Totuus kirpaisee
33: Et voi olla tosissasi
34: Huonot vai vähemmän huonot uutiset?
35: Pieni ihme
36: Ensimmäinen isku
37: Seuraava siirto
38: Verta ja käsiraudat
39: Yksi jäljellä
40: Valinta
41: Valmiina tai ei...
42: ...Täältä tullaan
43: Kyyti kotiin
44: Petos
Kirja 2

30: Töitä ja tylyjä ihmisiä

945 98 17
By CoffeeSomeSugarBlack

(Editoitu)

Kaikki kokoushuoneessa tuijottavat minua ja Tobiasta vuorotellen suut melkein auki. He ovat todella hämmentyneinä. Astuessamme hetki sitten huoneeseen kaikki kääntyivät katsomaan meitä ja sanaakaan sanomatta kuljin Tobiaksen perässä suojelevan näköisesti ja kun hän istui tuolilleen, jäin seisomaan sen taakse.

"Mistä on kysymys presidentti?" yksi miehistä uskaltaa vihdoin kysyä.

"Voin ilokseni ilmoittaa, että Nicholas on suostunut olemaan oma henkilökohtainen henkivartijani", hän ilmoittaa ja ne, jotka viimeksi huomasin mulkoilevan Tobiasta ovat nyt huolestuneen näköisiä. Virnuilen heille omahyväisesti.

"Mistä tämä äkillinen mielenmuutos?" Mark Spencer, se tiukkapukuinen mies kysyy muka vilpittömästi.

"Olen hänelle velkaa veljeni pelastamisesta, ja kun kuulin häntä uhkaavasta vaarasta, päätin laittaa taitoni hyvään käyttöön. Olisi hankala saada töitä jostain muualta sellaisella taustalla kuin minulla on. Onneksi Tobias on tarpeeksi fiksu ja jättää sen taakseen", vastaan.

"Ennemminkin pidän taustaasi hyötynä ja etuna henkivartijana", Tobias vastaa.

"Mihin taustaan tässä nyt sitten viitataan?" harmaahapsi kysyy hymyillen viekkaasti.

"Anteeksi en ymmärrä kysymystäsi. Kaikilla meillä on vain yksi historia", tokaisen vastaan liiallisen kohteliaasti, jotta jokainen tajuaa, että teeskentelen.

"Tarkoitin, että viittaatko nyt siihen taustaan, joka sinulla oli presidenttimme kanssa viisi vuotta sitten vai siihen taustaa, jolloin asuit vielä Serverissä ja sitten Hiekkakaupungissa."

Hän tuijottaa minua haastavasti, mutta en hätkähdäkkään.

"Molempia. Tunnen Tobiaksen hyvin yhteisen, mutta erittäin lyhyen taustan takia ja Hiekkakaupungissa opin vielä enemmän puolustusta henkivartijan hommia varten", vastaan rauhallisesti takaisin. Harmaahapsen kommentin aikomus oli luultavasti nostaa tunteet pintaan tai muistuttaa minkälainen heidän presidenttinsä historia on ja horjuttaa siten muiden mielipidettä, mutta se ei näyttänyt tehoavan. Hänen olisi pitänyt sanoa tuo kansan edessä, jotta heidän uskonsa horjuisi. Sillä on enemmän valtaa kuin laukoa solvauksia pienessä kokouksessa. Hän on pelkuri.

"Haluaisitko demonstroida väitettäsi?" Mark kysyy ja hymyilen, mitä hän ei odottanut.

"Mielelläni. Pitäkää tätä hakemuksena", vastaan ja salamannopeasti kaivan veitsen vyötäröltäni heittäen sen Markin tuolin selkänojaan vain senttien päähän hänen korvastaan. Kohahdus käy koko huoneessa ja Mark nousee pöyristyneenä seisomaan. Hän on tarttumassa aseeseen, joka oli hänellä piilossa takin alla, mutta liu'un pöydän yli ja potkaisen aseen hänen kädestään. Otan terän tuolista ja painan sen Markin kaulalle työntäen hänet samalla seinää vasten. Vartijat ovat jo tulossa apuun, mutta Tobias nostaa kätensä ja he pysähtyvät.

"Mitä ikinä aioitkin presidentille tehdä se ei enää onnistu, sillä minä vartioin häntä", kuiskaan Markin korvaan ja päästän hänet sitten irti nauraen kuin hän olisi kertonut jonkin hyvän vitsin.

Neuvosto alkoi taputtaa käsiään ja hymyilemään.

"Presidenttimme taitaa olla hyvissä käsissä. Myöhemmin urallasi voisimme puhua, jos olet kiinnostunut armeijan kouluttamisesta", Eversti maastopuvussaan sanoo nauraen iloisesti.

"Askel kerrallaan", vastaan hymyillen ja palaan Tobiaksen luo. Poimin Markin aseen lattialta ja sujautan sen vyötärölleni. Kun kukaan ei huomaa, mulkaisen Markia joka nielaisee näkyvästi ja höllentää solmiotaan.

Neuvottelussa käydään vielä muutamia asioita läpi, mutta en kiinnitä niihin huomiota vaan tarkkailen huoneessa olevien ihmisten ilmeitä ja kehon liikkeitä. Katson kuka tuntuu vihamieliseltä ja kuka rennolta. Tähän asti vain Mark ja harmaahapsi ovat ainoat, jotka silloin tällöin vilkuilevat minua hillityn vihaisesti. Heidän katseensa ovat tylyt ja täynnä peiteltyä raivoa. Huomaan kuinka isäni yrittää aika ajoin tavoittaa katseeni, mutta pidän huolen etten katso häntä. Minulla ei ole häntä kohtaan mitään kiinnostusta tai velvoitteita.

Neuvottelun jälkeen melkein juoksen ulos huoneesta. Siellä alkoi jo tulla ahdasta ja tuntui kuin seinät olisivat kaatuneet päälle. Isäni huutaa perääni, mutta en pysähdy. Tobias pysyy heti perässäni. Vasta kun pääsen koko rakennuksen ulkopuolelle raikkaaseen ilmaan, pysähdyn ja vedän syvään henkeä.

"Et taida pitää pienistä huoneista", Tobias tokaisee vähän ajan päästä.

"Niinkö luulet", vastaan happamasti ja nojaan ulkoseinää vasten.

"Nicholas", isäni sanoo tullessaan ulos pyöröovista.

"Minulla ei ole sinulle mitään asiaa", vastaan ja tartun Tobiasta hauiksesta vetäen häntä mukaani kadulle ihmisten sekaan.

"Ole kiltti. Haluan selittää kaiken", valkotukkainen mies huutaa perääni.

"Ei ole tarpeen. Tiedän jo kaiken mitä haluan. Sen, että sinä olet mulkku", huudan perääni ja ansaitsen muutaman happaman katseen ohikulkijoilta, joilla on lapsi mukanaan. En välitä heistä vaan jatkan matkaani.

"Nic", Tobias sanoo.

"Älä sinäkin aloita. Annoin jo periksi ja sinä sait henkivartijasi. Muuta merkittävää en aio tänään tehdä. Ja jos asia liittyy mahdolliseen isääni, en halua koskaan tehdä sitä", vastaan ja hidastan vauhtia, kun olemme hyvän matkaa pois rakennuksesta.

"Eikö tuo ole aika lapsellista. Olet sentään jo kaksikymmentäneljä", Tobias tokaisee.

"Olenko? Enpäs tajunnut. Viisi vuotta on kulunut niin nopeasti" Mulkaisen häntä hiukan.

"Älä viitsi", hän tuhahtaa, mutta kun en sano enää mitään, hän vaihtaa taktiikkaa.

"Haluatko mennä armeijan harjoittelupaikkaan? Voisit treenata taistelua", hän ehdottaa ja se ei kuulosta edes pahalta. Taistelusta oli tullut jo rutiini, joten minusta tosiaan tuntuu oudolta, kun en ole saanut taistella vähään aikaan.

"Selvä", myönnyn ja Tobias viheltää lujaa. Vilkaisen häntä ensin hämilläni, mutta sitten huomioni keskittyy muusta liikenteestä erkanevaan autoon, joka tulee meitä päin. Keltainen auto, jonka katolla on numerosarja pysähtyy viereemme ja Tobias hätistää minut sisään.

"Mitä?" Kysyn hämilläni. Nousta nyt ventovieraaseen autoon, mutta Tobias vain jatkaa tönimistä, joten lopulta päätän luottaa häneen ja pujahdan auton penkille. Tobias hätistää minut vasemmalle puolelle ja tulee itse oikealle puolelleni.

"Minne päin sir?" Mies, joka istuu kuskin paikalla kysyy.

"Kaupungin itälaidalle varastojen eteen", Tobias vastaa, kuin olisi tehnyt tätä aiemminkin. Onko muka yleistä vain hypätä autoon ja käskeä kuskia ajamaan sinne minne haluaa?

Kuitenkin seuratessani liikennettä huomaan monen muunkin astuvan samanlaiseen keltaiseen autoon kuin missä me olemme ja ajavan jonnekkin. Joissain kohdissa keltaisista autoista astuu pois ihmisiä ja uusia tulee tilalle.

"Mikä tämä oikein on? Joku julkinen liikenneväline? Niin kuin bussi?" Kysyn ja Tobias naurahtaa, kuin pitääkseen kysymystäni pilkkana.

"Tämä on taksi. Kuljettaja vie ihmiset heidän haluamaansa kohteeseen maksua vastaan. Jotkut käyttävät näitä, jos heillä ei ole varaa omiin autoihin. He käyttävät näitä, busseja tai junia", hän vastaa.

"Jaa a. Serverissä meillä oli vain kävelyteitä ja muutama moottoripyörä. Niillä ei kyllä kadulla kauhean hyvin pystynyt väkijoukkojen ja kojujen takia ajamaan", tokaisen ja suuntaan katseeni takaisin muuhun liikenteeseen.

"Minä todella yritin auttaa Serveriä. Serveri ja Daveri ovat vain niin erilaiset"

Olen hiljaa.

"Niinpä kai."

"Nic..?"

"Uskon kyllä", vastaan, mutta en katso häntä.

"Ymmärrät kai miksi tuota on vähän hankala uskoa."

"Anteeksi, jos en vain voi puhua kanssasi paikasta, joka ennen oli kotini", tiuskaisen sarkastisesti.

"Ei sitten. Toivottavasti kamppailu auttaa sinua päästämään hiukan höyryjä".

"Mitä tuo tarkoittaa?!"

"Ei mitään. Olet vain neuvottelun jälkeen ollut hiukan kireällä", Tobias vastaa.

"Haluatko, että alan samalla harrastamaan joogaa sinun kanssasi?" Tokaisen takaisin ja Tobias naurahtaa.

"Mistä sinä päättelit, että minä harrastan joogaa?" Hän kysyy nauraen.

"Mikset voisi? Vaikutat vain sellaiselta, joka ei harrasta kamppailulajeja vaan joogaa naisten kanssa trikoissa kolme kertaa viikossa", vastaan ja Tobias vain nauraa enemmän.

"Voidaan ottaa matsi sitten everstin tiloissa sen jälkeen, kun olet opettanut alokkaita."

"Alokkaita? Voi luoja, minä tulen tappamaan heidät vahingossa."

"Älä siitä huolehdi", Tobias vain sanoo ja näpyttää jotain kännykkäänsä.

"Olemme pian perillä", Tobias sanoo katsottuaan ensin puhelintaan pitkän aikaa ja laittaen sen sitten pois.

"Vihdoin".

"Pysähdy tähän", hän sanoo kuskille ja taksi pysähtyy kadun viereen suurien puisten rakennusten viereen. Rakennukset ovat kaikki saman tyylisiä, mutta niitä kaikkia kiertää metalliaita, joka on yhtä vanhan näköinen kuin rakennukset itse.

Tobias ojentaa kortin kuskille ja tämä laittaa sen pieneen koneeseen. Koneeseen ilmestyy luku ja Tobias painaa näppäimistöön nelinumeroisen luvun siihen tämän jälkeen. Kun laite piippaa hyväksyvästi, Tobias irrottaa kortin ja kuski nyökkää hymyillen.

"Ja sitten mennään", hän sanoo minulle ja nousee ulos autosta.

Seuraan pian perässä ja kävelen hänen vierellään, kun Tobias lähtee kohti varastojen piilossa olevaa puolta.

"Miksi me tänne tulimme?" kysyn. Varastot näyttävät niin... Rähjäisiltä ja vanhoilta ettei niiden sisällä voinut olla mikään armeijan koulutuskeskus. Rakennuksethan saattaisivat sortua päälle minä hetkenä hyvänsä. Tosin, jos täällä ampuisi aseella, kukaan ei kuulisi. Nämä varastot ovat niin kaukana kaikesta elämästä, aivan Daverin reunalla. Näen meidät ulkomaailmasta erottavan suuren muurin, joka on kummitellut mielessäni ja painajaisissa karkotuksesta asti.

"Täällä on se koulutuskeskus. Aita ja varastot on vain naamioitu vanhan näköisiksi ettei kukaan kiinnostuisi tästä paikasta", Tobias vastaa ja kohautan olkiani.

"Olisi mennyt minulla läpi. Nuo näyttävät siltä kuin kaatuisivat aivan kohta", tokaisen ja Tobias nyökkää.

"Se on tarkoitus. Kukaan ei uskalla mennä sisälle katsomaan, koska pelkäävät rakennusten kaatuvan päälle. tavalliset kansalaiset pysyvät kaukana näistä", hän sanoo.

Tobias pysähtyy varaston takana olevalle suurelle teräsovelle ja koputtaa. Hetken päästä pieni luukku ovessa silmien kohdalla aukenee ja silmäpari kurkistaa ulos.

"Presidentti Lynn", Tobias ilmoittaa. Silmät katsoo häntä päästä varpaisiin.

"Entä hän?" hän sanoo vilkaisten minua.

"Vain häntä seuraava varjo", tokaisen hymyillen ivallisesti ennen kuin Tobias ehtii vastaamaan.

"Tarvitsen enemmän kuin tuon", mies oven takana vaatii.

"Sori. En voi antaa enempää. Minua ei ole virallisesti olemassa", sanon hymyillen.

"Minä takaan hänet", Tobias kiirehtii sanomaan, sillä mies oven toisella puolella näyttää menettävän kohta hermonsa.

"Hän on sinun vastuullasi. Ja muista, täällä sinulla ei ole merkitystä", mies sanoo tiukasti, sulkee luukun ja pian ovi aukeaa kolahtaen.

"Tule", Tobias sanoo ilmeisen tottuneena tylyyn kohteluun täällä.

Continue Reading

You'll Also Like

180K 9.1K 100
Tarina alkaa lukioajoista, kun pojat tutustuvat toisiinsa. Tiivis poikaporukka kokee hyviä ja huonoja hetkiä. He päättävät perustaa bändin ja mukaan...
16.5K 427 27
Mitä tapahtuu kun Tamperelainen Alva Hardley vaihtaa lukiota Ouluun vähän koulujen alun jälkeen ja jättää vanhan elämän taakseen ja aloittaa uuden el...
46.9K 4.3K 45
"Minä päästin sinut lähelle. Minä päästin sinut vittu lähemmäs kuin oman perheeni. Ja sinä onnistuit tuhoamaan minun elämäni täysin." Nicolas on 19-v...
Myrsky By E. Elliott

Science Fiction

45 0 6
Vuonna 3023:Tyttö käveli aidan viertä pitkin. Hän katsoi kuinka myrsky raivosi pimeän New Yorkin yllä. Hän oli rauhallinen, mutta vainosi halua taist...