Između ljubavi i mržnje🔚

Per Danijela_se_zovem97

201K 6.1K 383

Porodice De la Vega i Vonder su bili dugogodišnji prijatelji. Trevor De la Vega je važio za poznatog ženskaro... Més

I DEO
II DEO
III DEO
IV DEO
V DEO
VI DEO
VIII DEO
IX DEO
X DEO
XI DEO
XII DEO
XIII DEO
XIV DEO
XV DEO
XVI DEO
XVII DEO
XVIII DEO
XIX DEO
XX DEO
XXI DEO
XXII DEO - POSLEDNJI

VII DEO

8.1K 275 16
Per Danijela_se_zovem97

Andrea je lezala u sobi, kada se na vratima culo kucanje. -Slobodno. - uzviknula je. Iza vrata je provirio Aleksandar. Primetivsi da je on, pocela je blago da se trese od straha. 

-Slatkisu... - rekao je nezno, prilazeci joj. - Ne javljas se na telefon. Zabrinuo sam se. 

'' Kako da ne.'' -pomislila je Andrea. Sela je na ivicu kreveta, posmatrajuci ga. Kleknuo je ispred nje. - Nisi se valjda naljutila zbog onoga sto se desilo u dvoristu pre neko vece? Sinoc smo bili na veceri i sve je bilo u redu. 

'Malo sutra je sve bilo u redu. Pravi se da nije izvalio kako sam se tresla kao prut.''-opet je cinicno pomislila. 

Digao je ruku i pomazio je po obrazu. -Izvini za to. Jednostavno si me izbacila iz takta. Znas i sama da ljubomora cini cuda. - gledao ju je zabrinuto. - Nece se ponoviti, ako se budes drzala dalje od Trevora. - bio je jasan. 

Gledala ga je sa gadjenjem. - Ne razumem na osnovu cega si ti zakljucio da sam ja zainteresovana za njega. To je cista glupost ! 

Zazmurio je na trenutak, stegnuvsi pesnicu uz bok. 

-Nemoj Andrea ! Nisam ja od juce ! Pogledi govore vise od bilo koje reci... - ustao je. - Drzi se podalje od njega i sve ce biti u redu. Nemas cega da se plasis onda. - slegnuo je ramenima. 

Gledala ga je belo, bez ijedne reci. 

'Prelepa je.'- pomislio je zadovoljno. - Znas... - pronalazio je prave reci. - Ne mozes da kazes da godinama nisam trpeo tvoje gluposti. 

Podigla je obrvu upitno.

-Da, nemoj da se cudis ! Ponasas se prema meni kao da ti nisam buduci muz. Nismo otisli dalje od obicnog, glupog poljupca. - nonsalantno je odmahnuo rukom. - Zaboravila si da sam ja muskarac koji ima sopstvene potrebe. 

U sledecem momentu joj je opet prisao. - Ali i to ce se promeniti. - pomazio ju je po kosi. - Uskoro, veoma uskoro! 

-Kada sam ovoliko cekao, cekacu jos malo. Pobeda ce onda biti jos sladja. Zar ne dusice? - poljubio ju je u celo. 

Kada pomisli na zivot kraj njega, obuzme je grozan osecaj. Ipak, i pored svega, slozila se sa njim da je u pravu. Trpeo je dosta, a i dalje je bio pored nje. Udace se za njega, ne preostaje joj nista drugo. Kada ode iz ove kuce, bice sve kako treba, ubedjivala je samu sebe. 

***

Trevor je besno zatvorio vrata od automobila i zurnim koracima je usao u kucu.

-Andrea nije gore, ako si krenuo do njene sobe...

Trevor je zastao na prvom stepeniku, koji je vodio na sprat i okrenuo se ka Davidu, koji je sedeo za stolom. 

-Nego? - upitao je prilazeci stolu i bacajuci pogled na hranu koja je bila servirana. 

-Izasla je jutros sa Aleksandrom. - odgovorio je, stavljajuci iseckani deo mesa u usta. 

Trevor se naslonio sakama na stolicu. - Kad ga vidim... 

-Znas... - prekinuo ga je David. - Mislim da nije na nama da se mesamo. Andrea je dovoljno odgovorna da se stara o sebi. 

- Ti se salis sa mnom? - cinicno je podigao obrvu. - Ako ju je jednom udario, opet ce! Ima samo nas dvojicu... Ko ce da reaguje ako ne mi ? - bio je van sebe od besa. 

David je samo sedeo i lezerno ga posmatrao, pronalazeci prave reci. - Mozda i nece, ako se budes drzao podalje od nje. 

Bio je sokiran. Ustuknuo je nekoliko koraka unazad, ne skrivajuci izraz povredjenosti sa lica. 

-Trevore... Mislis da nisam primetio kako je posmatras? Ti je zelis. - zakljucio je. - Ja bih bio presrecan kada bi vas dvoje bili zajedno. Ali znam kakav si i isto tako znam da bi je povredio. Ona to nije zasluzila. Aleksandar ju je pre udarca vise cenio, a verujem da ce i dalje. Tako da je najbolje da kada opet odes u Dubai, ostanes tamo dok se ona ne uda. 

Trevor je progutao knedlu. Zabolele su ga Davidove reci. Nervozno je prstima prosao kroz kosu. 

-Ne moze da se uda za njega. - rekao je vise za sebe. - Nisam imao nista protiv toga, dok je nije udario. Sada to ne dolazi u obzir! - prostrelio je Davida pogledom. - Briga me sta ti kazes ili bilo ko drugi ! Njega kada vidim, naucicu ga da postuje zene. 

David je krenuo da se smeje. - Ti da ga naucis da postuje zene? - opet je krenuo da se smeje. - Ti... - uperio je prst u njega. - Ti koji to prvi ne radis. Svasta...

Trevor je stegnuo pesnicu. Krenuo je da mu odgovori, ali ga je David prekinuo. - Dosta ! Veceras slavimo Angelinu i moju veridbu. Bice tu dosta ljudi, kao i Aleksandar, zelim da sve bude kako treba. Ne zelim scene! - ustao je i krenuo ka vratima, uputivsi Trevoru poslednje reci pre nego sto je otisao. - Zivi svoj zivot, a njih pusti da zive svoj.

Continua llegint

You'll Also Like

21.7K 995 36
Koliko nam je cudno kada cujemo da je ovo nekome drugi nbrak. Vecinu vremena to smatramo cudno, ja cu ovde pokusati da vam pokazem da nije sve sto na...
159K 8K 32
Ona je inteligentna i nadarena mlada profesorka na lokalnom fakultetu; žena koja se bori da svojoj mlađoj sestri obezbedi što bolji život i nadomesti...
205K 6.6K 31
Ljubav sa usana ne silazi ka srcu! Milimetar po milimetar i njegova sam. Imam slabu tačku na sve što miriše kao ona. Pređe prstima po mom licu, pala...
SAH MAT Per Nikšićanka

Literatura romàntica

43.1K 2.6K 25
Rad u tajnoj vojnoj jedinici donio mu je mnogo postovanja medju kolegama i dok je djelovao kao povucen decko uvijek stidljiv i tih zapravo bio je n...