XX DEO

6.6K 234 11
                                    

Andrea je u vecernjim satima usla u svoj iznajmljeni stan. Bila je mrtva umorna. Izula je patike i spustila torbu na sto, namestajuci svoje umorno telo na garnituru. Upalila je televizor da bi jos malo ostala budna, ali ju je umor savladao i ona je ubrzo zaspala. Spavala je tri sata, kada joj je zazvonio telefon. Trgnula se.

- Molim? - upitala je pospanim glasom.

- Brzo se sredi, dolazim po tebe. Idemo na zurku da se malo opustimo, vikend je.

- Ivane... Zaboravio si da ja radim subotom? Umorna sam.

- Znam lepotice ali sutra je nedelja, sto znaci da ne radis. Hajde, hajde, hajde!

Bacila je pogled na televizor da vidi koliko je sati.

- Ali pola jedan je... Dok mi odemo, bice vec kasno.

- Nece Andrea! Vodim te na jedno posebno mesto, ne zelim da cujem odbijanje. Dolazim po tebe za pola sata, pozuri da se spremis.

Prekinuo je vezu pre nego sto je stigla da mu odgovori. Spustila je telefon na sto i pozurila u kupatilo. Morala je da se istusira, da bi se razbudila i dosla sebi. Dok joj je mlaka voda padala po ledjima, zazmurila je i zamislila se. Od kada je otisla iz Trevorove kuce, bila je u panici kako ce da se snadje. Razmazili su je i navikla je da drugi obavljaju za nju poslove. Sada je sve drugacije, ima 22 godine i vreme je da uzme stvar u svoje ruke. Kada je iznajmila stan, bacila se na trazenje posla... U oglasu je zapazila da traze mlade devojke za rad na recepciji u jednom prestiznom hotelu. Na ulazu se sudarila sa Ivanom i on je prosuo vrucu kafu po njenoj haljinici. Opsovala je i on ju je posle dugo nagovaranja, u znak izvinjenja odveo da kupi slicnu takvu. Usli su u spiku i ona je saznala da je on sin vlasnika hotela u kojem je zelela da radi. Kada je saznao zasto je dosla u njihov hotel, odmah je nazvao oca i sredio joj radno mesto. Zamerala mu je zbog toga ali joj je posao bio veoma potreban. Tako je sve pocelo sa Ivanom, on je bio mnogo dobar prema njoj i nastavili su da se druze, vidjali su se sve cesce i cesce. Ugasila je vodu i izasla iz tus kabine. Obrisala se, namazala mleko za telo, upalila presu za kosu i pozurila da nadje odgovarajucu haljinu za vecernji izlazak. Opredelila se za kratku, jednostavnu zutu haljinu bez ledja. Brzo je usla u nju i stala ispred ogledala. Bila je zadovoljna kako joj je pristajala. Stavila je mindjuse i diskretno se nasminkala. Pozurila je u wc i presom ispravila delove kose koji su se malo poremetili. Cula je zvono na vratima i brzo je usput ka njima zgrabila crne, otvorene sandale. Otvorila je vrata zadihana.

- Za pola sata si uspela da se spremis, zadivljen sam. Ne znam kako to uspevas, ali na tebi obicne kombinacije svakako ne izgledaju obicno.

Andrea se nasmejala i obula sandale. Zgrabila je malu torbicu i u nju stavila stavila telefon, a kada je zakljucala vrata, odmah je stavila i kljuceve.

Uhvatila je Ivana za ruku i brzo su izasli iz zgrade.

- Na koje me to posebno mesto vodis veceras? - bila je radoznala.

- Ako ti otkrijem, onda nece biti iznenadjenje. Dovoljno je da znas da je u pitanju dobra zurka. - otvorio joj je vrata od kola - Upadaj.

Kada su stigli, on je potrcao da joj otvori vrata i za ruku je brzo izveo prema velikoj gradjevini.

- Zurka je u stanu? - upitala je.

- Zurka je na krovu. - rekao je uzbudjeno.

Andrea je uskoro bila okruzena ljudima oko sebe, dok je svuda padala disco sijalica.

- Zelim nesto da ti pokazem, nemoj da mislis da sam te doveo samo zbog ovoga. Ovde nema nista posebno.

Obuhvatio ju je rukom oko struka i uputili su se ka stepenicama koje su se spustale dole. Primetila je bazen pun pene, ali to nije ono sto ju je ostavilo bez daha, nego pogled na grad odatle.

Između ljubavi i mržnje🔚Where stories live. Discover now