XIV DEO

6.6K 227 7
                                    


Proslo je mesec dana od kada je Trevor izasao iz bolnice. David je najvise bio uz njega, dok se Andrea drzala strogo po strani. Osecala se nepozeljno u njegovoj blizini, bio je opet onaj stari, hladan i povucen muskarac. Svaki dan joj je nanosio bol, bilo mu je mrsko i da je pogleda. Da ju je voleo kao sto je pricao, zar bi se ponasao ovako? Cak i ako se i dalje nicega nije secao. Sve vise je bila napolju, nego u kuci. Nije mogla da podnese da bude u njegovoj blizini, a da je on skoro i ne primecuje. Jedna drugarica ju je cesto zvala u klubove. Na pocetku je bila protiv toga, ali vremenom je shvatila da je to jedini nacin da se malo opusti i zaboravi na situaciju koja se desavala kuci. Sinoc je srela Aleksandra u klubu posle dosta vremena. Popili su jedno pice i popricali malo, rekla mu je da izbegavaju teme o Trevoru, zato sto oni vise nisu zajedno. Aleksandru je u tom trenutku bilo drago sto je ucinio to sto je ucinio. Sad je opet imao sansu da osvoji Andreu, pravdajuci joj se to vece da je isao kod psihologa, zato sto je shvatio da je imao problem sa ljubomorom, koja je vodila do toga da on bude agresivan. Objasnio joj je da je resio to i izvinio se sto je bio kreten kada su bili zajedno. Poverovala mu je, ali ocigledno je bilo da je to bila samo maska, koju je koristio kako bi opet bila njegova. Davidu i Angeli nije bilo jasno zasto je rekla Trevoru da mu je drugarica kada se probudio? Zamolila ih je da ostane medju njima to sto su oni imali pre, zato sto je ocigledno da je Trevor nju samo zeleo. Nije bila potrebna neka velika logika tu da bi se zakljucile neke stvari. Barem po Andrei. 

Trevor je sedeo sam u dnevnom boravku. I dalje mu je sve bilo strano, osim lica Davida, Andree i Angele. Kada je Andrea bila u njegovoj blizini, imao je veliku potrebu da je zagrli, pre svega, a nakon toga su mu padale na pamet i razne, zabranjene misli. Trudio se da je ignorise koliko je mogao zato sto mu je bilo neprijatno da to oseca prema drugarici koju zna bukvalno od malena. Nasmesio se tuzno i priznao sebi da je odlicno glumio suzdrzanost s' obzirom kakve su mu se misli motale po glavi. Ona je jednostavno bila prelepa na neki poseban nacin. Njene lepe oci su ga jednostavno mamile da je posmatra, ali tajno, naravno... Kada ce se setiti necega? Nervirala ga je cela ova situacija. Svaki dan je setao gradom, druzio se sa Davidom koji mu je prepricavao cime se on bavio i sta je radio, ali i dalje mu je sve bilo nepoznato. Grad, sopstvena kuca... David mu je ispricao da je bio zenskaros, sto ga je nasmejalo od srca. 

- Zar sam zaista bio takav? - pitao ga je Trevor tada. 

- Zar vise nisi takav? Cekamo samo da se setis, pa da se bacis na bilo sta sto hoda. - nasmejali su se obojica tome. 

Da li ce se uopste setiti? Doktor je rekao da je i to moguce. Sta ce onda da radi sa svojim zivotom? Morace da radi sve iz pocetka. Prosao je rukom kroz kosu, kada je neko pozvonio na vrata. Pitao se ko je to, s' obzirom da nikoga, osim njega, nije bilo u kuci. Ustao je i otvorio ulazna vrata. Ispred njega je stajala lepa devojka, njemu nepoznata, pa da... 

Podigao je obrvu. - Cao, ti si? - upitao je radoznalo. 

Nasmejala se, a njemu je taj osmeh bio poznat, sto ga je iznenadilo. - Veoma mi je cudno sto me ne prepoznajes. Cula sam sta ti se desilo, ali nikako da svratim da vidim kako si... Cao, ja sam Megan. - pruzila mu je ruku i on ju je prihvatio, sklanjajuci se u stranu, da bi ona usla u kucu. 

Usli su u dnevni boravak i on joj je rukom pokazao da sedne na sofu pored njega. 

- Zao mi je, ali ja se i dalje nicega ne secam. Moracemo opet da se upoznajemo.

Pogledala ga je provokativno. - Nije mi problem da te podsetim. 

Nasmejao se, ali mu nije bio jasno sta je tacno mislila. -Dok sedimo i caskamo, imam osecaj kao da smo bili nesto vise od prijatelja. -napravio je pauzu, pa dodao. - Ispravi me ako gresim... 

- U pravu si. - slegnula je ramenima. - Bili smo zajedno, ali smo zbog nekog nesporazuma raskinuli. Samo ja znam da bi se mi pomirili nakon toga, zato sto smo bili ludi jedno za drugim. - otvorila je torbu i neko vreme preturala po njoj. Izvadila je stari broj jednog casopisa, pruzajuci mu da uzme. 

Između ljubavi i mržnje🔚Where stories live. Discover now