VI DEO

9.5K 300 21
                                    




Andreu je iz sna probudio telefon, koji je zvonio vec peti put. Sve zivo ju je bolelo. Nije mogla da ustane iz kreveta, zelela je samo da je svi ostave na miru. Telefon je i dalje uporno zvonio, nekako je smogla snage da ustane. Nakon sto je uzela telefon i videla da je zove Aleksandar, prebledela je. Krenula je ubrzano da dise, a u glavi su joj se javile slike od sinoc. -'Definitivno je jutro pametnije od veceri.'-pomislila je.

-Halo?

-Sta ti se dogodilo Andrea? Ne javljas se ceo dan?! - zvucao je zabrinuto.

-Ceo dan?! - Nije mogla da veruje da je izgubila pojam o vremenu. Zar je moguce da je ceo dan prespavala? Zar je toliko sve iscrpilo?

-L-legla sam jutros, imala sam neke obaveze. Veoma sam se umorila. - rekla je nesigurno. -Sad sam se probudila. - Ako joj je nesto lose islo, to je bilo laganje. Nadala se da ce nasesti. Nece oprostiti sebi ako izgubi Aleksandra zbog jedne besmislene greske.

-Mislio sam da ti se nesto desilo. Zabrinuo sam se! - Andrea se blago nasmejala, nije znala da li je to zato sto nije skontao ili zato sto se zabrinuo.

-Ne brini! Dobro sam... Sta ti radis? - upitala je sa zeljom da predju na drugu temu.

-Vozim kola do servisa, moram da zamenim neki deo. Znas li da je Trevor otisao u Dubai danas?

Obuzeo ju je osecaj nelagode. Zasto joj je to toliko bitno? Zasto je toliko boli kada pomisli na njega? Zasto je morala da ga voli? Zasto? Zasto? Zasto?

-Otkud znas? - trudila se da zvuci nezainteresovano.

-Cuo sam se sa Davidom. Pozvao nas je na veceru sutra uvece, bice tu i Angela.

Bila je odsutna. Jedino sto ju je zanimalo bilo je to da li je Trevor zaista odmah otisao nakon onoga sto se desilo medju njima? Zar mu je toliko nebitno sve? Ona? Ono sto se desilo?

-Andrea, slusas li me? - upitao je, sada vec vidno frustriran Aleksandar.

-Daa! Rado cemo vecerati sa njima. - odgovorila je nakon krace pauze.

-To sam mu i ja rekao. Tokom razgovora mi je rekao da je Trevor danas otisao u Dubai. I mozes li da verujes da je poveo Megan sa sobom?

Bledo je gledala u zid ispred sebe. Svaki organ u telu joj se prevrnuo. Jedna suza se spustila niz njen obraz, ali je skupila snage da nastavi razgovor.

-Nije mi bitno Davide. Njegov zivot, njegova stvar! I ovako se nikada nismo nesto preterano slagali. Kada se udam za tebe, ne verujem ni da cemo ostati u kontaktu. Sada idem da se istusiram i da dodjem sebi, ceo dan sam prespavala covece. Cujemo se kasnije !

-Smiri se slatkisu... Hajde, cujemo se kasnije ! Ljubim te !

- I ja tebe. - prekinula je vezu.

Sve sto je zelela, bilo je to da sto pre dodje do kreveta. Zagnjurila je uplakano lice u jastuk. Srce joj se cepalo na pola. Zasto je takav prema njoj? Zar je tako malo ceni? Zar on nju svrstava medju ostale prolazne avanture, nakon one predivne stvari koja se dogodila sinoc!?  Skupila se u krevetu, a onda joj se u mislima javila uzbuna. Sinoc su se toliko zaneli da su zaboravili na zastitu. Ustala je i panicno krenula da seta po sobi. 'Ovo se ne desava!' - pomislila je. Smirivala je sebe, nece se desiti nista sto ne bi trebalo, ubedjivala je sebe. Usla je u kupatilo s' namerom da se istusira i da pozove Aleksandra da izadju negde, mora da izbaci Trevora iz glave. 

***

Trevor je gledao u plafon, dok je naga Megan pored njega bila u dubokom snu. Nije mogao da izbaci iz glave ono sto se desilo sinoc. Cak ni uz Megan. Nikada mu se nije desilo da tako izgubi kontrolu nad sobom i svojim telom. Za njega je sve to bilo nesto novo, sokantno i morao je da sto pre pobegne odande. Aleksandar je jedan pokvareni gad ! Slagao ga je da je spavao sa Andreom da bi on bio ljubomoran. Sto je najgore od svega, uspelo mu je. Obuzela ga je ogromna ljubomora nakon onoga sto mu je rekao sinoc, pa je zato upao u njenu sobu i desilo se to sto se desilo. Nije mogao da izbaci iz glave kako joj je koza bila mekana poput satena. Izgubio se u njoj. Nije mogao da se zaustavi. Vec mu je mnogo nedostajala. Kako bi i mogao da zaboravi njeno savrseno, prelepo i ljupko lice? Nakon onoga od sinoc, jos vise ju je zeleo. Obicno mu zene dosade nakon jedne noci koju provede sa njima. Sta to ima u njoj da je nakon onoga sinoc, zeli jos vise? Jos je bila i nevina, a on se ne kaci sa devicama. Bio je izgubljen. Poveo je Megan sa sobom da bi je izbacio iz glave, ali samo je ostao nezadovoljen. Gusila ga je, nije mu uopste prijala. Da je Andrea sada na njenom mestu da li bi sve bilo drugacije? Prosao je prstima kroz kosu i tiho opsovao. - Sta mi se desava? Ovo mora prestati odmah ! - rekao je tiho za sebe. Trevor se ne vezuje ni za jednu zenu, zna se sta zeli od njih i tako ce i ostati. Ono sto se desilo sinoc, ostace u proslosti. Ona ce da se uda za Aleksandra, rodice mu decu, a njegov zivot je ovde, daleko od nje. Zabolela ga je ta pomisao, ali tako je najbolje za nju.
***
-Kada planirate da se uzmete? - radoznala je bila Angela.
-Za dva meseca. -ubrzo je odgovorio Aleksandar. -Ne mozemo vise da cekamo. - uhvatio je Andreu za ruku, a ona se kiselo nasmejala.
Andrei je bilo veoma neprijatno u poslednje vreme pored Aleksandra, nije joj prijalo njegovo drustvo. Da li je ikada i uzivala pored njega? Pocela je da se plasi sopstvenih osecanja i svega sto se izdesavalo u poslednje vreme. Sto je najgore od svega, nije uspela da izbaci Trevora iz glave. Mnogo joj je nedostajao. Kuca bez njega joj se cinila prazna.
-Andrea, nesto si zamisljena?! - zakljucila je Angela.
Odmahnula je rukom. -Ma cini ti se. - blago se nasmejala. -Nego kada vi planirate da se uzmete? Mislim da bi bio red da se David ozeni. - namignula mu je.
David i Angela su se pogledali zaljubljeno.
- Ubrzo posle vas. -rekao je David zadovoljno. Bio je na sedmom nebu zbog Angele. Ocarala ga je. Vladala je njegovim mislima. Postao je siguran da je ona zena njegovog zivota. -Zao mi je samo sto tata nije docekao to. -slegnuo je ramenima.
- I meni. - dodala je Andrea. -Mnogo mi nedostaje! Bio je ljudina, ali takav je zivot... Svi cemo jednog dana zavrsiti kao i on. -tuzno je zavrsila.
-Dosta vise o tuznim temama. - rekao je Aleksandar i ustao. -Zelim da nazdravimo za Andreu. Veoma sam ponosan na sebe, zato sto sam uspeo da osvojim ovu devojku. Pored lepote kojom me ocarava svaki dan, ona je prelepa i iznutra. Ja sam veoma srecan covek! - uctivo je rekao. - Ziveli !
Svi su se kucnuli casama, dok je Andrei bilo veoma neprijatno nakon ovog kratkog govora. Ona nije zasluzila Aleksandra, ono sto je uradila je neoprostivo.
-Nego... - dvoumila se Angela da li da nastavi.
-Da? - upitao je David.
-Ne znam koliko me se ovo tice, ali citala sam jutros jedan casopis i Trevor je bio na naslovnoj strani. Sa Megan.
Andrea je progutala knedlu. Lagala bi kada bi rekla da je to nije pogodilo, pogled joj je bio leden.
David je prekrio njenu ruku svojom. -Ti si sada clan porodice. Mislim da je to dovoljno i da si time shvatila sve sta sam zeleo da ti kazem.
Klimnula je glavom potvrdno.
-Znam i sta zelis da kazes. - rekao je David. - Mislis da ce da je ozeni, zar ne?
-Da. - bila je zabrinuta i to joj se ugledalo na licu. - Mislim da ona nije zena za njega.
-On da se ozeni? - David se nasmejao cinicno. -Ma nema sanse! Ne poznajete ga! - oklevao je par sekundi, pa nastavio. -Pored Megan, on se vidja sa puno devojaka. Nije se rodila ona koja bi njemu ugodila.
- Niti ce. - dodao je Aleksandar i svi su pogledali ka njemu. -Sta je? Pa ako ovako nastavi... To je cinjenica!
Andrea se migoljila na stolici. Svi naslovi u novinama i casopisima o njemu su je pogadjali pravo u srce.
-On zene tretira kao potrosnu robu. Kada im istekne rok - Aleksandar je pucnuo prstima . - Puf, on ih baci!
-Moram se sloziti sa tobom. - rekao je David tuzno. - To je istina!
Ubacila se opet Angela u razgovor. - Sam je odgovoran za sebe. Nije na nama da se mesamo. Sta zeli sebi, to ce mu i doci. - zavrsila je.
-Vreme je da idem. - skocio je brzo na noge Aleksandar. - Bilo mi je lepo sa vama. Sledeci put vi dolazite kod mene na veceru.
-Dogovorili smo se. - rukovali su se. -Zadovoljstvo je nase.
Andrea je izasla u dvoriste sa njim da ga isprati. U sledecem trenutku ju je privukao u zagrljaj i krenuo pozudno da je ljubi. Zelela je da pobegne od njega, ali mu je ipak uzvratila poljubac. -Sada si samo moja. - rekao je, spustivsi ruku na njenu zadnjicu. Od soka mu je opalila samar. Gledao ju je izgubljeno.
-Koji ti je djavo? - uhvatio ju je besno za ruku.
-To me boli Aleksandre! -uzviknula je bolno. - Izvini! Nisam zelela da ti lupim samar, omaklo mi se.
Protresao ju je. -Ponasas se kao da ti nisam buduci muz!
Bio je van sebe od besa, nikada ga nije videla takvog i to ju je plasilo. Pokusavala je da se oslobodi i time ga je jos vise izbacila iz takta. Opalio joj je samar i ona je pala na beton. Spustio se do nje. -Mislis da nisam primetio kako ga gledas, a? - urlao je od besa. Slusaj me sada pazljivo... - uperio je kaziprst u nju. -Udaces se za mene! Budem li te video blizu njega, ubicu vas oboje! Da li ti je to jasno? - Lezala je na betonu i gusila se u suzama. Uhvatio ju je za ruku i digao na noge. -Cujes li sta te pitam?! Da li je to jasno? -klimnula je glavom potvrdno, a on ju je pomazio po kosi. -Dobra devojcica.

***

Trevor je otvorio svoje usnule oci. Glava ga je otkidala. Poslednje cega se secao, jeste to da je sinoc sedeo u separeu sa drugarima. Zeleo je samo da pije i da tako leci tugu.

-' Zasto sam zaspao u dnevnom boravku?'- pitao se, gledajuci po prostoriji.

Jastuci su bili pobacani po podu, zajedno sa njegovom odecom. Na stolu je stajalo vino i tri case. Prosao je zbunjeno prstima kroz kosu. Zazvonio mu je telefon. Javio se. - Da ?

Sa druge strane slusalice se zacuo smeh. -Sinoc si poveo u stan dve devojke. Skidam ti kapu drugar.

-Ne staj mi i ti na muku! Nicega se ne secam.

-Kako i da se secas, kada si popio veliku kolicinu alkohola. Nego... Sinoc je bilo ludilo. Ides li i veceras sa nama?

Namrstio se, sam sebi se gadio po ko zna koji put.

- Najverovatnije ! Cujemo se kasnije. - prekinuo je vezu.

Poslednjih nekoliko dana je prolazio kroz pravi pakao. Andrea mu nije izlazila iz glave i to je uticalo na njegov odnos sa Megan. Pre 2 dana se vratila u Njujork. 'Kao da me je briga.'-razmisljao je dok se rastezao.

Ustao je i otisao u svoju spavacu sobu. Na krevetu su lezale dve devojke, jedna preko druge. Bile su obucene, sto ga je zacudilo. Prisao im je i drmnuo ih.

-Hajde... Ustajanje! Vreme je da idete. - bio je besan na sebe. Jedna se okrenula na drugu stranu, a druga ga je gledala bunovno, dolazeci sebi.

-Polako! - rekla je i sela na krevet.

Prekrstio je ruke na grudima. - Sta se desilo sinoc? - upitao je.

-Ne secas se? - gledala ga je u neverici.

-Ne. - kratko je odgovorio.

-Bili smo u klubu i plesali- zapocela je. - Onda smo dosle sa tobom u stan. Marijana nam je sipala vina i sedeli smo u dnevnoj sobi i caskali.

Digao je upitno obrvu. - I onda ?

- Pricao si o nekoj devojci. Koliko se secam, mislim da se zove Andrea.

Izraz lica mu se smrknuo. - Stvarno? Sta ?

- Da ti mnogo nedostaje. Da je to izmedju vas nemoguce.

Na obrazu mu je zatitrao misic. - I to je to ?

-Da. Posle si nas grlio i rekao nam da mozemo da ostanemo u tvom stanu i prenocimo u tvojoj spavacoj sobi, a da ces ti prespavati u dnevnom boravku. - ljubazno je zavrsila.

Zinuo je od soka. 'On je caskao sa devojkama, a da nisu zavrsili u krevetu? Koji je djavo usao u mene?' - pitao se.

- Ti si se bas zaljubio. Ona je prava srecnica! - dodala je.

- Ja? - pokazao je prstom na sebe. - Ma ne... - cinicno se nasmejao.

-Poverovala bih ti da sinoc nisam primetila koliko je zapravo volis. Trevore, ti bi sve ucinio za nju! To ti se jednostavno videlo u ocima sinoc.

Zavladala je tisina, tupo je gledao u nju.

- Sta je bilo frajeru ? Nisi navikao da gubis? Pobedjen si! - zadirkivala ga je i okrenula se ka Marijani da je probudi.

Kasnije su doruckovali i onda ih je ispratio.

-' Fine neke devojke.'- razmisljao je, a onda mu je opet zazvonio telefon. Na displeju je video da ga zove David. - Reci brate?
-Nema te da dodjes malo u Njujork. Pre si dolazio vikendom, a sada to nije slucaj. Je l' sve u redu?
-Imam previse posla... Nije valjda da vam nedostajem?
David se nasmejao. -Samo o tebi razmisljamo.
-Kako je Andrea? - upitao je nehotice.
-Ako cemo iskreno, nije dobro.
-Sta se desilo? -nervozno je setao po prostoriji.
-Kada si otisao u Dubai, Angela i ja smo pozvali Aleksandra i Andreu na veceru. Sve je bilo super, do trenutka kada je izasla da ga isprati. Slucajno sam bacio pogled kroz prozor i imao sam sta da vidim.
- Sta je u pitanju?
-Udario joj je samar i pala je na beton.
-Staaaa????? - bio je van sebe od besa. -Taj kuckin sin! Ubicu ga kad ga se docepam!
-Smiri se Tre. Dok sam izasao napolje on je vec bio otisao. Rekao sam Andrei da necu da je vidim vise sa njim, ali je danas dosao po nju i ona je otisla sa njim.
-Zajebavas me?!
-Bojim se da joj ne uradi nesto jos gore. Ocigledno je da ga se boji.
-Ja cu resiti to. Vec sutra ujutru cu biti u Njujorku.
-Vazi. Vidimo se onda!
-Vidimo se! - prekinuo je vezu.

Između ljubavi i mržnje🔚Where stories live. Discover now