12. Horse Hunger Games || THG...

By Kentaur2003

9.4K 1.1K 176

Letos se konají již 12. Horse Hunger Games. Z jedenáctého kraje bude vylosována 13ti letá Jennifer Crayová a... More

2. Kapitolské stáje
3. V Kapitolu s vizážisty
4. Předváděčka
5. Trénink
6. Soukromé vystoupení
7. Rozhovory
8. První den v aréně
9. Dlouhá cesta
10. Spojenec?
11. Nemilé překvapení 1/2
12. Nemilé překvapení 2/2
13. Ach ti kluci
14. Herci a jejich hra
15. Já si vás najdu!
16. Sbohem, Seno
17. Spotřeba lékárničky
18. Dvě veterinářky
19. "Čajovna"
20. Problém
21. „Začni už něco dělat"
22. Blbej nápad
23. Vzhůru za smrtí
24. Lekce Sean stylu

1. Sklizeň

1K 68 11
By Kentaur2003

,,Už jsi čistá?" ptá se mě pořád dokola matka. ,,Jo, jsem" odpovídám netrpělivě. Dnes je den sklizně. Den, kdy vyberou dvěma dětem a jejich koním z našeho kraje smrt. Já musím jít ještě zkontrolovat Cordina. Je to můj valach oldenburgského koně, je mu deset let a je hnědák. Koně musíme brát na sklizeň s sebou.
Můj mladší bratr Andrew má bílou poničku Melissu. Bratrovi je však teprve osm let a tak si na Horse Hunger Games ještě počká.
Horse Hunger Games spočívají v tom, že vypustí do velké arény 24 splátců a jejich koní. Úkolem splátců je přežít se svými koňmi a vyvraždit ostatní. Aréna je obrovská a pokud nemáte koně z vašeho kraje, zaprvé už nemůžete vyhrát a za druhé, stejně dlouho nepřežijete.
Cordino má jeho nejkrásnější vybavení. Fialovou podsedlovku a chrániče a černé sedlo a uzdečku. Hřívu jsem mu zapletla do bobíků a ocas do copu. Já mám fialové rajtky, šedou mikinu, černé chapsy a perka. Také musím mít helmu a vestu. Oba máme ve vlasech a žíních zapletené fialové mašle.
Nasedám na Corďu. Matka s bratrem jdou vedle nás. Míříme na náměstí. Bydlíme u polí, tím pádem to máme několik kilometrů. Brzo jsme tu. Nejdříve si mě zapíšou a odeberou mi krev. Potom nám pouštějí záznamy ze sklizní z ostatních krajů. Nakonec přichází naše losování.
Na pódium přichází dáma z kapitolu v červených šatech s květinami a červenou parukou. Hrozný vkus pomyslím si. Prvně žvaní o tom, proč tu vlastně jsme a co jsou to Horse Hunger Games. Něco mele i starosta a potom přichází ten stres, který jsem poprvé zažila i minulý rok.
,,Dámy první" řekne vesele ta žena a přichází na stranu pódia s osudím s dívkami. Ať to nejsem já, ať to nejsem já! Křičím v duchu. Žena vytáhne papírek a vrací se k mikrofonu. Pomalu jej rozvine a řekne: ,,Za dámy v 12. Horse Hunger Games je... Jennifer Crayová s Cordinem" zavolá.
Zastaví se mi srdce. Krev mi stuhne v žilách. Já, to jsem přece já! ,,Notak Jennifer Crayová a Cordino, na pódium prosím!" Opakuje žena. Mám dřevěné nohy, ale přesto Coríska lehce pobídnu do kroku. Ostatní nám udělají cestu. Dojdeme k pódiu a já slezu z Cordi. Vedu ho vedle sebe. Stále jsem nanejvíc šokovaná. V davu očima hledám moji matku a bratra. Oba pláčou.
Žena mě přizve k mikrofonu a ptá se mě:
Žena: ,,Ahoj Jennifer. Kolik je ti let?"
Já: ,,Nedávno mi bylo třináct"
Žena: ,,A co tvůj koník, Cordino?"
Já: ,,Tomu je deset" odvětím. Stále se cítím jako robot.
Žena oznámí, že teď jsou na řadě chlapci. Strčí ruku do osudí. Vytáhne papírek a jde k mikrofonu. ,,Sean Polleck a Ankara!" Na pódium vystoupí štíhlý černovlasý kluk a vede obrovskou strakatou klisnu. Vypadá stejně zaraženě jako já. Žena se ho ptá:
Žena: ,,Tak... Seane, kolik je ti let?"
Sean: ,,Čtrnáct" odpoví znechuceně.
Žena: ,,A tvůj kůň?"
Sean: ,,Ankaře je osm" řekne Sean automaticky.
Žena: ,,Dobrá... Tak, jedenáctý kraji, toto jsou splátci a jejich koně do 12. Horse Hunger Games! Jennifer Crayová s Cordinem a Sean Polleck s Ankarou! Nechť vás vždy provází štěstěna!" Řekne žena. Potom mě a Seana odvedou do soudní budovy, kde nám vysvětlí, jak bude zbytek našeho života probíhat.
Oba jsme stále v šoku. Seana moc neznám, několikrát jsem ho potkala ve škole. I přesto však vím, že stejně jako já moc oblíbený není a že rozhodně neumí bojovat. Má krásnou klisnu. Nikdy jsem ho jezdit neviděla. Podle všeho si však s obrovskou klisnou rozumí stejně dobře, jako já s malým Cordinem. Corísek má totiž asi sto padesát pět centimetrů v kohoutku, zatím co Ankara musí mít přes sto osmdesát.
Nakonec máme půl hodiny na rozloučení s rodinou a potom nás převáží do Kapitolu velice rychlým vlakem.

(622)

Continue Reading

You'll Also Like

2.3K 72 54
Zamiloval jsem se, ublížil jsem. A ona je pryč... Moje Nika odešla i s naší dcerou. A já vám povím příběh, jak jsem o ni bojoval. Protože já se jen t...
19.1K 728 22
Setkali se náhodou. Žádný z nich se nechtěl vázat. Ona kvůli své minulé zkušenosti ve vztahu, on kvůli kariéře. Čas ale mění jak lidi, tak názory... ...
8.6K 475 16
Co kdybych se nikdy neodhodlala a tu práci nevzala. Možná bych tě nikdy nepoznala. Kluka co věřil na Pegase a miloval slunečnice. __________________...
36.7K 1.4K 48
,,Jsou příběhy, které dokáže napsat jenom sám život."