Marauder's life | • FF - HP

By darkerelia_

30.3K 1.7K 512

Každý příběh nemůže dopadnout dobře že ano? Ale Eleven Potterová by si šťastný konec přála, ostatně jako větš... More

Prolog
1_Příčná ulice
2_Nástupiště 9¾
3_Zařazování - 1. ročník
4_Nebelvírská kolej
5_Kouzelnické formule
6_Nachytala
7_Konec roku
8_Dopisy - prázdniny
9_Plán - prázdniny
10_Drby a nábor - 2. ročník
11_První zápas
12_Vánoční express
13_Valentýnská psaní
14_Z rande do knihovny
15_Pobertovské plány
16_Další do party - 3. ročník
17_Doučování
18_Obrana proti černé magii
19_Prasinky
20_Tajemná kniha
21_Na tribuně
22_Halloween
23_Přeměňování
24_Astronomická vež
25_Vánoce zase doma
26_Návrat z Vánoc
27_Narozeniny
28_Úplněk
29_Seznámení
30_Návrat domů
31_Nákupy na Příčné - prázdniny
32_Menší výpomoc - 4. ročník
33_Nepotřebný předmět
34_Párty u Mrzimorů
35_Střetnutí
36_Útěk z hodiny
37_Pozvání
38_Plesové drama
39_(Ne)hezký den
40_Osudový úplněk
41_Smůla na patách
42_Přítel nepřítele
43_Menší omyl
44_Neplánované
45_Aprílový poprask
46_Rady
47_Měsíc Máje
48_Zkoušky
49_Čtvrtý rok za sebou
50_Půlnoční - prázdniny
51_Odjezd - 5. ročník
52_Konkurz
54_Pozdní budíček
55_Halloween naplno
56_Zmije v útoku
57_Ošetřovna
58_Menší vycházka
59_Křiklanův večírek
60_Svačinka o čtvrté ranní
61_Schůzka
62_Problémy po ránu
63_Neočekávané překvapení
64_Vyjasnění
65_Výklenek
66_Nebelvírští
67_Valentýnská přání
68_Starý dobrý přístěnek
69_Trocha zábavy
70_Apríl
71_Po zkouškách
72_Výročí
73_Rozlučka se školním rokem
74_Rowenin Vrch - prázdniny
75_Špatná atmosféra - 6. ročník
76_Zákeřná Minnie
77_Milé překvapení
78_Zlom hlídky
79_Fáma o Potterové
80_Nepřítomnost
81_Návštěvy o půlnoci
82_Vliv momentu
83_Plášť
84_První v sezóně
85_Amorův šíp
86_Plesové drby
87_Do nového roku
88_Složitá sestra
89_Školní trest
90_Double trouble
91_Najdi Evana
92_Ženská logika a plány
93_Začátek konce
94_Budíček
95_Nepříjemné zjištění
96_Nejlepší začátek prázdnin
97_Výlet - prázdniny
98_Na rozcestí - prázdniny
99_Všichni žijou - 7. ročník
100_Kapitánka
101_Další tajemství
102_Šokující pozvánka
103_Krátura
104_Na svatbě
105_Sraz v knihovně
106_Rozloučení
Epilog
Poděkování
🎉Druhý díl🎉

53_Pozvání

206 9 4
By darkerelia_

3. Října 1976

,,Pro dnešní hodinu vás rozdělím do dvojic. Celou hodinu takto budete spolupracovat a vaření lektvaru zvaném Doušek živé smrti.
Berte to jako přípravu na šestý ročník kdy budete rozhození do dvojic náhodně." Řekl profesor Kriklan a začal rozdělovat.

,, Talkalotová, pan Kayne." Blondýnka se zvedla a chtěla se přesunout k Davidovi, ale Eleven seděla pořád na svém místě a nevypadala že se jí někam chce.

,,Uhni se Potterová." Vyplivla znechuceně a hodila svoje učebnice k ní na stůl. Eleven nevěděla kdy té blondynce začala vadit, ale litovala toho že jí dřív přišla normální.

,,A prosím by nebylo?" Zeptala se sladce Eleven. Blondýnka v obličeji znatelně zrudla. Moc tomu nepomohl ani výbuch smíchu Crouche a Rosiera, kteří se vpodstatě váleli po stolech.

,,Slečno Potterová, běžte za panem Crouchem." Řekl profesor a Eleven se podívala na Bartyho. Spokojeně se ušklíbla, jelikož s tímto problém vážně neměla.

,,Čekala jsem to horší." Zkonstatovala potichu směrem k Davidovi a uvolnila místo Lucindě. Evan se neochotně zvedl ze svého místa a Eleven si sedla k Bartymu.

,,Dlouho jsme se neviděli spolupachateli." Řekla laškovně a se zářivým úsměvem se na svého nového spolupracovníka otočila. ,,Už to chvíli bylo spolupachatelko." Řekl Barty a mrkl na Eleven. Přistoupil na její hru.

A stálo to za to, protože se na ně zmateně díval jak David, tak Evan. Vlastně celá třída byla tak trochu šokovaná faktem, že Nebelvírská princezna není naštvaná. A ještě k tomu se s Bartym naprosto normálně baví.

Jediný Regulus nebyl tak šokovaný. Už nějakou dobu očekával že ti dva se stanou přáteli.

,, Pan Rosier jde k slečně Zabiny." Řekl profesor a rozhodil ještě zbylé žáky. ,,Ta dvojice která zvládne bezchybný lektvar dostane jako cenu Lektvar lásky." Oznámil profesor a nechal dvojice už pracovat.

,,Tobě to vždycky vybouchne že?" Pošeptala Eleven k Bartymu. Bylo to spíš orientační.

,,Hele jako, jenom v osmdesáti pěti procentech." Ospravedlnil se se smíchem Zmijozel. Eleven se ušklíbla.

,,Takže to necháš na mě?" Zeptala se a on souhlasně kývl.

,,Můžu donést přísady." Nabídl se sám. Eleven se na něj usmála. Trvalo to jen chvíli co Barty přinesl všechny přísady: Asfodel, Pelyněk, kořínky Baldrián, fazolka Dřímalky.

Eleven se pustila do práce za poslouchání Bartyho samomluvy, jelikož její nový zmijozelský kamarád byl vážně ukecaný.

Nejdříve zmiňoval jeho postřehy o Siriusovi nebo Jamesovi. Eleven ho párkrát vyvedla z omylu. Potom se zmiňoval o Pandoře a Evanovi a nakonec zkončil u Reguluse.

,,Lucinda chodila s Regulusem. Tedy nedalo se tomu říct chození, spíš Reg využíval její náklonnosti. Rozešli se před pár dny, a Lucinda z toho je v prdeli.

Ale o to nejde, spíš jsem tím chtěl narážet na to že stropila scénu a chtěla naštvaně vyrazit že společenky, ale jakmile prošla kolem jedné sochy tak jakýmsi záhadným způsobem se jí podařilo jí schodit..." Eleven se trochu zasekla. Podívala se do kotlíku a začala míchat proti směru hodinových ručiček.

Docházelo jí o jakou sochu asi zakopla. Byl to dárek Siriuse zásnubám pro Nottovou tohle září. Vytvořili repliku jedné sochy. A naplnili jí upravenými bombami hnojůvkami.

,,No a ona jakmile se rozbila, tak se z ní vznesl nějaký tmavý plyn a nedá se společenkou pořádně ani projít jak to smrdí." Zaujatě se se podíval na Eleven, která se snažila zádržet smích.

,,Ty s tím máš něco společného že ano." Zkonstatoval a očekával její odpověď. Eleven se chvíli rozmýšlela jestli mu odpovědět, upřímně jí překvapil.

Barty působí trochu jako typ co není tak vnímavý a věnuje se spíš pošťuchování, ale to je jenom jeho maska, která skrývá velice inteligentní osobu. Nakonec povolila.

,,Byla jsem u toho, když jí tam dával Tichošápek." Řekla vyhýbavě. Nebála se toho že by to řekl, to by i na něj bylo podrazáctví. Navíc se zdálo že ho to docela zajímá.

,,Nějak se vždycky dostanete do naší společenky?" Zeptal se, ale pak si uvědomil že mu vlastně neodpoví. ,,Jo, promiň na to mi neodpovíš že?"

,,Je to náš způsob no. Ale nejste jediný, dokážeme se dostat ke všem." Řekla s úsměvem. Barty jen kývl, moc uklidňují to nebylo. ,,Kdyžtak toho smradu se dá zbavit díky 'Finite'. Začarovali jsme ty bomby aby vám to tam vydrželo dlouho." Nadhodila nevinně.

,, Máme to." Vydechla nakonec. Lektvar byl průhledný a vypadalo to že bez chyby. Jen pár sekund na to k nim přišel Křiklan.

,,A! Věděl jsem že když budete se slečnou Potterovou tak vám nic nevybouchne." Řekl s úsměvem profesor Křiklan směrem k Bartymu. ,,Pět bodů pro obě koleje. Je to výborné." Řekl a odešel dál. Nad slovy učitele Barty jenom protočil oči.

Na konci hodiny byl lektvar lásky věnován Regulusovi a nějaké zmijozelské dívce. Black ho přenechal té brunetce. Než ale všichni vyrazili ze třídy tak ještě oslovil několik studentů a rozdal pozvánky.

,,Pane Blacku, slečno Potterová. Rád bych vás viděl na svém večírku na konci listopadu." Řekl mile a podal svým oblíbeným studenům dva papírky.

Eleven se nejistě podívala na Reguluse a zjistila že on se na ní taky podíval. U něj to nebylo nejisté. Spíš zkoumavé. Eleven přejel mráz po zádech. Napětí mezi nima zmizelo když se mladší Potterovoa otočila se na patě a rychle vystřelila i se svými věcmi z učebny lektvarů.

•••


Eleven už deset minut čekala až se její zrzavá kamarádka konečně vyhrabe z postele. Dnes od deseti měli noční hlídku po hradě.

Sice o tom 'nevěděla', ale kluci měli na dnešek naplánovaný nejaký žert a kvůli tomu musela Eleven s Lils už být pryč. No, to se nestalo protože Lils podle všeho asi spí.

,, Potterová?" Ozvalo se za ní. Eleven se zmateně otočila na Franka.

,,Copak?"

,,Myslel jsem že máš být na hlídce." Řekl s ušklebkem. A opřel se o jedno z křesel.

,,Měla bych tam být až za pět minut, Lils se rozhodla že přijdeme pozdě." Vysvětlila. Chvíli se rozhodovala, ale nakonec s povzdechem vyrazila ke schodům.

,,Jdeš jí probudit." Zkonstatoval Longbottom. ,,Ta bude šílet." S tím prohlášením Eleven musela souhlasit, až se Lils dozví že jdou pozdě, tak se přerazí jen tím, jak rychle se bude snažit připravit.

,,Lils?" Zeptala se Eleven po tom co vešla do pokoje. Rusovláska něco nesrozumitelného zamumlala do rudo-zlatého polštáře a podle všeho jí vážně nedocházelo co se děje. Eleven si rezignovaně povzdechla.

,,Divím se že to jen já kdo to připomíná, protože je větší pravděpodobnost že bych na to zapoměla já, ale jdeme pozdě hlídku." Vydechla a jak očekávala tak Lily vyskočila z postele.

,,To nene." Vykřikla zděšeně. ,,Mám ještě čas?" Otočila se na Eleven.

,, Právě že jenom pět minut." Vysvětlila Eleven a Lily se v rychlosti Jamesova Nimbusu 1000 stihla převléct. Kupodivu to stihly a v deset už byly na noční obhlídce po Bradavických chodbách.

•••

,, Tichošlápku! Ségra s Lilinečkou jsou ve třetím patře." Oznámil James, když se díval na plánek.

,,A Filtch?" Zeptal se Remus.

,,Pořád v sedmém."

,, Výborně." Vydechl Sirius a spínač dal na chodbu těsně před dveře. Remus prošel kolem a Sirius ho rychle sebral dál.

,, Šlápneš na to a jsme v prdeli." Vysvětlil svůj čin. Remus jen protočil oči.

,, Hele! Filtch našel můj zapomínáček!" Vykřikl Peter, který se hrabal ve Filtchově kabinetě. Kdo by toho nevyužil že ano? ,,Dokonce tu jsou nějaké dívčí sponky do vlasů nebo co." James se zamračil a vešel do kabinetu za Peterem.

,,Kde to sakra vzal." Ozvalo se po chvíli.

,,Co ty víš, třeba si sem po nocích zve nějaké páťačky." Nadhodil zvesela Sirius a Dvanácterák se málem zadusil jen nad představou.

,,U merlinových koulí, to si vážně musel Siriusi." Zašklebil se znechuceně Remus. Jenom ta představa -

,,Pěkná představa co?" Řekl Sirius a na tváři mu hrál lehký úsměv. ,,A teď si představ že by to byla jistá brunetka, patřící do rodu Potterů." Řekl nevinně.

,,Neber si do huby mojí sestru!" Ozvalo se z kabinetu. James se Siriusovím prohlášením dopálil a byla jen otázka času kdy vypění.

,,Mluv slušně! Co kdyby tě slyšeli mluvit vulgárně prváci." Okřikl ho Sirius pobaveně. Dnes očividně neměl žádné zábrany, protože jestli bude pokračovat, tak ho jeho nejlepší kamarád uškrtí. James na něj ze dveří vrhal velmi naštvaný pohled a ruce měl zatnuté v pěsti.

,,Co když by tě prváci vyděli vyhodit do povětří přístenek?" Zeptala se zase Eleven. Bůh ví odkud se vynořila a jak to vlastně vůbec stihla, ještě před chvílí byla ve třetím patře. Ani Lily s ní nebyla.

,,Ne ledajaký přístenek." Ozval se dotčeně Sirius, kterého její přítomnost vůbec nerozhodila. ,, Speciálně ten vedle Filtchova kabinetu." Na důkaz poukázal na kabinet.

,,K tomu mému tajnému románku s Fitchem." Pronesla nenuceně Eleven. Všichni Poberti se jako na povel zděsili. ,,Co bych z toho podle vás měla?" Zeptala se s ušklebkem. Jamesův ulevný výdech byl asi nejhlasitější.

Sirius se rozesmál. Upřímně ho Eleven vážně vyděsila. Jmenovaná si od Petera vzala sponky ve tvaru hvězdiček. Byly nejspíš z nějakého kovu a byly stříbrné. (Viz foto)
Sirius se na ní zmateně díval když k němu přišla.

,,Co děláš?" Zeptal se zmateně když mu jeho delší tmavé vlasy, které měl zastrčené za ucho secvakla tou sponkou.

Sirius si na tu sponku zmateně a zároveň kontrolně šáhl. Remus od nekud záhadně vytáhl zrcátko a dal ho před Siriuse. Nevypadal vůbec špatně.

,,To by mě nenapadlo." Vyhrkl šokovaně.

,,Ty úplně šajníš hvězdo." Zazubil se už uvolněný James.Ta spona byla tak obyčejná že to nebyl vůbec špatný doplněk.

Než stihl na Jamesova slova vůbec něco říct tak se z druhé strany ozvalo mňoukání paní Norrisové.

,,Doprdele chlupatý smeták! Filtch tu bude každou chvíli!" Zaklel James do vzniklého ticha a všech pět se rozeběhlo chodbou pryč.

Jediné co je utvrdilo v tom že Sirius s pyrotechnikou nezklamal bylo to že přístenek během několika sekund s obrovskou ránou vybouchl.
Ale to už byly pryč.

1591 slov

Continue Reading

You'll Also Like

7.2K 993 9
Kývla jsem na to jen kvůli finančním problémům mé rodiny a kvůli tomu, abych mohla zaplatit léčbu mé babičky. Je mi úplně jedno, jak vidí veřejnost...
8.3K 353 44
Miluju ho nebo nenávidím? Příběh nemá nikoho urazit jedná se pouze o vymýšlený příběh‼️
5.2M 181K 50
"SHE LOOKS AT YOU AND SEES THE STARS. YOU LOOK AT HER AND SEE THE MOON. IT'S SUCH A GODDAMN TRAGEDY BOTH OF YOU THINK THE OTHER IS LOOKING AT THE GRO...
6.8K 896 19
Každý svatý má minulost a každý hříšník má budoucnost.