2.

309 9 0
                                    

Ráno jsem pospíchala do kavárny za Tess, která na mě už deset minut čekala.

„No konečně." Protočila otráveně očima.

„Promiň, včera jsem přišla pozdě domů."

„Jak to?" Zeptala se a já jí pověděla o mé schůzce s Joshem.

„A jaké bylo rande?" zeptala jsem se zvědavě.

„Úžasné! Tyler nás vzal na napívaný thriller a celou dobu mě držel za ruku a byl na mě strašně moc milej a ta večeře byla skvělá! Je to ten nejhodnější kluk, kterého jsem kdy potkala! Myslím, že jsem se zamilovala!" plácala jedno před druhé nadšeně. Musela jsem se usmát nad tím, jak zářila štěstím. Byla jsem ráda, že si našla někoho hodného a zdvořilého.

Po skončení naší šichty jsme se s Tessou domluvili, že bychom si mohly někam vyrazit. Nakonec jsme se shodly na jednom známém klubu.

„Můžeme vzít kluky a seznámit je!" Trochu jsem se nad jejím nápadem pozastavila, ale nakonec jsem souhlasila a napsala Joshovi SMS.

„Budu tě čekat," přečetla jsem odpověď nahlas.

„Tyler taky může." Přicupitala nadšeně a pevně mě objala.

„Dobře, takže se sejdeme tam?"

„Jop." Přikývla jsem a společně jsme se vydali domů.

* * *

Před klubem jsme se sešli kolem deváté, ale jen já, Tessa a Tyler. Po našem příjemném seznámení jsme chvíli čekali na Joshe, ale zima nás zahnala dovnitř. Na chvíli jsem pocítila zklamání, ale doufala jsem, že se později ukáže, nebo že mi alespoň napíše textovku.

Vevnitř jsme se posadili k baru a začali popíjet alkohol a povídat si. Tyler byl roztomilý blonďáček s modrýma očima a svalnatou postavou, nebyl sice moc vysoký, ale jeho široká ramena mu to vynahrazovala. Také jsem postřehla, že má i pár tetování, která schovával pod bílým tričkem.

Když odešli tancovat a já zůstala sama, zaregistrovala jsem vedle sebe pohyb. Někdo obsadil židličku vedle mě a já se na něj podívala. Po zjištění, kdo to je, jsem se usmála.

„Omlouvám se," řekl Josh udýchaně a políbil mě na tvář. Pak mi položil ruku na stehno a palcem mi hladil koleno. Asi bych mu tu ruku sundala, kdybych byla střízlivá, ale pár panáků jsem v sobě už měla, a tak jsem to neřešila. Josh se zaměřil se na mojí prázdnou skleničku a pozdvižením dvou prstů si zažádal o další drink. Ten jen kývl a po chvíli se před námi objevily skleničky s alkoholem. Přiťukli jsme si a vylili obsah do sebe. Mé tělo se nad tou hořkostí oklepalo, ale pak se uvolnilo.

„Joshi, dlouho jsem tě tady neviděl." Poplácal ho po rameni nějaký muž, který se za ním z nenadání objevil. Josh se přestal usmívat a nasadil vážný výraz. Docela mě zaskočilo, jak moc nepřístupně a naštvaně vypadal.

„Dave." Otočil se na něj.

„Co otravuješ? Nevidíš, že mám společnost?" zavrčel. Jmenovaný Dave se na mě podíval a mě obsypala husí kůže. Jeho oči mi naháněly strach. Vypadal hodně nebezpečně, měl zbraň za opaskem, která se leskla, když se na ni zaměřilo barevné světlo, také měl protáhlou jizvu na krku. O něčem se bavili, ale přes hudbu jsem je neslyšela, raději jsem soustředila na opilé tancující páry.

„Promiň mi to," vyrušil mě Josh, když jeho nebezpečný společník odešel.

„V pohodě," řekla jsem a i přes touhu zeptat se, kdo to byl jsem mlčela. Nechtěla jsem se nějak moc vyptávat. Po chvilce k nám přisedla Tessa s Tylerem. Oba vyčerpaně usedli a začali popíjet chlazené nápoje.

V jednu ráno jsme se rozhodli, že pojedeme domů, protože jsme museli vstávat do práce.

Cestou jsme se s Tessou bavily o tom, jak si kluci rozuměli. Přišlo mi to trochu zvláštní, protože to vypadalo, jakoby se už znali, ale také to možná bylo alkoholem v mých žilách.


Tento díl je nepovedený, ale musela jsem ho napsat. Snad nejste moc zklamaní.
K.

MafiaWhere stories live. Discover now