🕯Második🕯

2.7K 237 17
                                    

Vladimir pov.
Közeleg az ősz, sokan fognak megfázni és kelleni fog nekik a gyógyszer és a tea. Előre megszárítottam a kamillákat a meleg napon és már üvegben tárolom a mézes hagymát a polcon. A tél beáltával pedig a favágók gyakran megsérülnek ezért el kell mennem még az ősz érkezése előtt növényeket  gyűjtenem. Felvettem a kosaramat és kimentem az erdőbe. Fel kellett mennem a hegyre, hogy egy különleges mohát gyűjtsek, ugyanis az a fajta csak ott van. Szerencsém volt, még gombát is találtam, ami ugyan nem gyógyít, de az esti levesembe tökéletes lesz egy kis csirkével. Hazafelé tartottam, amikor megláttam három asszonyt és néhány gyereket.
– Jó napot! – köszöntem, mire megfagytak. Ketten azonnal keresztet vetettek és nagy ívban kikerültek engem. Hallottam ahogy sugdolóznak:
– Az úr irgalmazzon a fiatal lelkének. – morogta az egyik öregasszony.
– A sátán szolgája, az úr se segíthet már rajta. – mondta a fiatalabb nő.
– Kit tudja! Ő látta el a férjemet, amikor eltört a lába és a legkissebb lányomat is ő mentette meg a gyógyfüveivel. – mondta a másik asszony.
Miután eleget hallottam, haza mentem és megfőztem a levesemet. Nem szeretem fényezni magamat, de nagyon jól sikerült a vacsora. Megvacsoráztam és elmondtam az esti imát. Keresztény vagyok, templomban csepegtettett rám a pap szentelt vizet, még a születésem napján. Az apámat nem ismertem, az anyám kitaszított volt, és  értett a gyógyításhoz és a növényekhez. Ő gyógyítónak vallotta magát, a nép azonban csak boszorkányt látott benne. Irónikus, hogy a tizenharmadik életévemben egy betegség vitte őt el. Mindig azt mondta, hogy egy nap eljön értem az őrangyal, aki vigyázni fog rám. Azóta is várok arra az őrangyalra, de eddig, csak a gonosz falusiak jöttek hozzám. Azok, akiket már egyszer meg gyógyítottam, vagy meg gyógyítottam valakijüket, békénhagynak, de ettől még megvetéssel néznek rám.
Álmomban a csillagok között jártam. Majd hirtelen egy hideg érintés járta át a testemet és két hideg ajkat éreztem meg az ajkamon.
– Szerelmem... – hallottam egy távoli, de mély hangot.

Mérgező csók (Befejezett)Where stories live. Discover now