Otthon - KRAMPUSZ

115 23 15
                                    

Krampusz mosolyogva dőlt el a rózsaszín plüssel borított díványon. Az elmúlt héten mindent megtett, hogy a saját ízlésére alakítsa apja rusnya barlangját. Ahogy körülnézett, már nyoma sem volt a rücskös plafonnak, a nedves, koszos falaknak és a büdös állatbőröknek.

Az első nap csak apróságokat rendelt, hogy tesztelje a manók megbízhatóságát. Kagylós asztali lámpa, szivárványos étkészlet, csipkefüggönyök a kőből kivájt ablakokra. De a manók tartották a szájukat, így Krampusz egyre magabiztosabb lett. Jöhetett az új baldachinos ágy, a plüss dívány, a fürdőkád, konyhaasztal, egész alakos tükör, és mire észbekapott, már mindenhol a törtfehér, a rózsaszín és a türkiz színek uralkodtak. Csak a ronda, göcsörtös falak és a fekete plafon maradt. Két újabb napig gyűjtögette a bátorságot, mire végre kihívott egy manót, aki egyetlen ujjcsettintéssel mindent megoldott. A rózsaszín falak óvón ölelték körbe.

Krampusz végigsimított a díványon, a szőrös ujjai között sikló puha plüss érintése megnyugtatta. Végre otthon érezte magát!

Csakhogy akkor felhangzott a kopogás.

KrampuszWhere stories live. Discover now