Bilgilendirme

951 56 78
                                    

Bu hikaye Açlık Oyunları evreninde geçecektir.
Açlık Oyunları serisini okumamış olmanız hikayeyi okumanıza engel olmayacak çünkü ben zaten hikayenin içine bilmeniz gerekenleri katacağım.
Ilk bölümler muhtemelen daha çok karakterleri ve karakterlerin bulunduğu durumları tanımanız açısından uzun olacak ve kahramanlar hemen karşılaşamayacak.

Açlık Oyunlarını hiç okumadıysanız aşağıyı okumanızı tavsiye ederim yoksa anlamanız biraz zor olabilir.

Yazılanları anlamanız için Açlık Oyunları evrenine dair kısa bilgilendirmeler:

Panem: Açlık Oyunları evreninin geçtiği ülkeye denir.

Mıntıka: Şehir gibi düşünülebilir. Ülke 13 mıntıkaya bölünmüştür, bu 13 mıntıkanın her birinin kendine ait görevi vardır. Sürekli Başkent için üretim yaparlar. Sefalet içinde yaşarlar, ürettikleri şeyleri kendilerinin kullanma hakları yoktur. Özgürlük yoktur. Sıkı yönetim vardır.

Başkent (The Capitol): Ülkenin başkentidir. 13 mıntıka içinde değildir. Bu 13 mıntıka Başkent'e hizmet eder. Başkent insanları bolluk içinde yaşarlar, genelde çalışmazlar sadece eğlenirler.

Açlık Oyunları: Ülkenin bulunduğu durumdan dolayı şu an hikayeyi anlatacağım dönemden 74 yıl önce mıntıkalar tarafından Başkent'e karşı bir Isyan çıkmıştır. Fakat Isyancılar ağır yenilgiyle kaybetmiş, sonucunda 13.mıntıka yok edilmiş (en azından öyle düşünmeleri sağlanmış) ve kalan diğer 12 mıntıka daha ağır koşullara hapsedilmiştir.
Ceza olarak her sene 12 mıntıkadan 1 kız ve 1 erkek seçilerek her sene tekrardan oluşturulan ve doğası farklı olan (bazen orman, bazen dağlık bir alan) bir arenaya konur. 1 kişi hayatta kalana dek bu oyunu herkes izlemek zorundadır.
Kazanan evine dönebilir ve Galipler Köyü adı verilen lüks evinde ailesiyle yaşamaya devam eder.
12-18 yaş arasındaki kişilerden kura yapılarak seçilirler (ben bunu bu hikayede 12-24 olarak değiştiriyorum!!!)
Yaşınız arttıkça adınız kuraya 1 kez daha fazla yazılır.
Yoksulsanız ki neredeyse mıntıkalardaki herkes öyledir 1 kişinin yıllık tahıl ve yağ ihtiyacını karşılamak için "bilet" alabilirsiniz. Bu da adınızın kuraya daha çok yazılması demektir.

Hasat Günü: Açlık Oyunları için kuranın çekileceği gün

Barış Muhafızları: 2.mıntıkada eğitilen Başkent'in askerleridir. 2.mıntıkada eğitildikleri aslında sır olarak saklanır. Görevleri boyunca evlenmeleri yasaktır.

Avox: Başkent tarafından ceza olarak dili kesilip Başkent vatandaşlarına köle olarak çalıştırılan insanlar

Alaycı Kuş: Ilk isyan sırasında Başkent tarafından üretilmiş daha sonra yabani hayatta farklılaşıp yaşamını sürdürmüş kuşlar. 11.mıntıkada haberleşme için kullanılır. Islık ya da şarkınızı tekrar edebilirler.

*Hikayede adı geçecek Katniss, Peeta, Rue, Cecelia, Prim, Haymitch, Plutarch, Annie, Finnick gibi kişiler gerçek kitapta yer alan karakterlerdir. Katniss ve Peeta, 2 kere Açlık Oyunları'na katılıyor ve arenada yaptıkları hareketler ülkeyi çok etkiliyor, insanları Isyan için tekrar alevlendiriyor. Şu an bunu bilseniz yeter🙏🏻

*12-18 yaş arası okula gider ve 18 yaşından sonra çoğu mıntıkada full time çalışmaya başlarlar.

Mıntıkalar hakkında genel bilgiler:

Mıntıkalar hakkında genel bilgiler:

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.
Find My Way Back • Jinkook Vmin Sope •Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt