5. Bölüm

4.6K 384 383
                                    

5. Bölüm ▪︎Benim Yüzümden İncindiğin Gün▪︎

Hyunjin'in çığlığından ürkerek bir adım gerilediğimde, koluma sıkı sıkı giren Seungmin de peşimden gerilemişti.

"Daha başlayalı iki dakika oldu ve o gördüğün şey gölgelerimizdi." dedi Felix, sesi bıkkın geliyordu.

Bugün haftasonuydu ve tarih ödevinden iki takımın da güzel notlar almasını kutlamak için sabahtan beri birlikte takılıyorduk. Felix'in yoğun ısrarları sonucu korku evine gelmiştik.

İçeri girip de görevimizi anlatan robotsu ses konuşmaya başlayınca Seungmin korkarak koluma yapışmıştı. Robotsu ses kesildiğinde derin bir nefes alarak yürümeye devam ettik. Sadece Felix, Jisung ve Seoyoon'da fener vardı ve pek işe yaradıkları söylenemezdi.

En önde Felix ve Seoyoon, ortada Jisung ve Hyunjin, en arkada da ben ve Seungmin vardı. Birkaç saniye sorunsuzca yürüdük fakat ensemde hissettiğim nefesle titredim. Seungmin benden önce tepki vererek çığlık attı ve arkasına döndü. Ne gördüğünü bilmiyordum ama aniden yere yığılınca telaşla yere eğildim.

"Seungmin?" dediğimde öndekiler de bir sorun olduğunu anlayarak yürümeyi bırakmış ve bize bakmıştı. Hyunjin ve Jisung hemen arkamızda duran ve elinde testere tutan adamı görünce Felix'i ittiler ve bağırarak koşmaya başladılar. Sesleri uzaklaşırken ağlamaklı bir ifadeyle oturan Seungmin'e baktım. "İyi misin?" diye sordum adam yanımızdan giderken.

Cevap vermeden kalktı ve tekrar koluma girdi. Bu kadar rahat koluma girmesini korkmuş olmasına yordum ve Felix ile Seoyoon'a baktım.

"Tamamsanız gidelim. Salakların sesi kesildi, kesin bayıldılar." dedi Seoyoon. Başımızı sallayarak onayladık ve yürümeye devam ettik.

Bir odaya girdik, burada bir yatak vardı ve çarşafların altında bir beden vardı. "Kesin gerçek. Yanından geçerken ayağa kalkacak." diye fısıldadı Seungmin.

"Bence de." dedim korkuyla kasılırken. Felix öne geçti ve dikkatlice yatağa yaklaştı.

"Gitme oraya." Seungmin fısıldadığında Felix başını olumsuz anlamda salladı ve, "Burada ipucu olabilir." dedi.

"Sıçarım ipucuna, ben de gidiyorum." dedi Seungmin kolumdan çıkıp odanın çıkışına ilerlerken. Tam kapıyı açmıştı ki karşısında beliren ve korkunç bir maske takan adamla kalbini tutarak yere düştü.

"Mal." dedi Seoyoon ve Felix'in yanına gitti. Felix çarşafı kaldırdığında sadece manken olduğunu görüp rahatladım ve yerde hareketsiz yatan Seungmin'in yanına gittim. Kolunu tutup yukarı çekerken gülmemek için kendimi zor tutuyordum.

"Burada yok."

"Belki şu kitaplıkta bir şeyler vardır."

Felix ve Seoyoon bu oyunu oynayan tek kişilerdi. Odanın kapısında bizi izleyen ve az önce Seungmin'i korkutan adama baktım. "Birkaç adım geriler misiniz?" dememle tam aksini yaparak hırladı ve üzerimize yürüdü. Seungmin benim arkama saklanırken adamla burun buruna gelmiştim.

Seungmin hatırlat bir ara sana bunu ödeteyim.

Adamla bakışırken Seoyoon, "Buldum!" diye bağırdı.

"Niye hırlıyorsunuz?" dedim kaşlarımı çatarak. Cevap olarak tekrar hırlayınca, "Seungmin, havla." dedim.

Hah, bizde de köpek var.

Arkamdan cılız bir sesle, "Hav hav." diyince adam kıkırdayarak birkaç adım geriledi. Rahat bir nefes alırken Seoyoon ve Felix bizi boş vermeye karar vermiş olacak ki yanımızdan geçip odadan çıktılar.

Another Day | SeungminWhere stories live. Discover now