trettio

3.6K 133 30
                                    

"hur är det mellan dig och oscar då?" frågar mamma och lägger ifrån sig sina bestick på vardera sida om den vita tallriken som det ligger en bit lassange på. samt grönsaker längst ut på sidan.

jag kollar upp på henne och sedan ned på min mat igen. hur är det mellan oss egentligen? jag har ingen aning. förutom att han bjudit hem mig till honom idag, så vet jag inte hur läget står till. mitt svar blir en lätt axelryckning och så fortsätter jag stoppa in maten i min mun med hjälp av gaffeln.

Charlie ställer ner sin mugg på bordet, och när jag kollar på honom har han en stor mjölk-mustasch. tillslut brister jag ut i skratt åt hans min när han själv upptäckt mjölken över sin överläpp. "tack för maten" säger jag när jag skrattat klart och reser mig upp från stolen med tallriken i mina händer, som jag sedan ställer in i diskmaskinen.

upp för den vitmålade, knarrande, trappan går jag upp för och sedan in på mitt rum.

"SHIT VAD GÖR DU HÄR?" frågar jag och lägger handen över mitt hjärta som nyss nästan fått en hjärtattack. i min lilla fotölj sitter Felix, ler nöjdt och skrattar.

"det är enkelt att öppna ditt fönster vettu" säger han och båda våra blickar riktas mot mitt fönster som står lite halvt öppet. jag skakar på huvudet och slänger mig ner på min säng. min mobil drar jag upp från bakfickan och loggar in på instagram, jag gillar både felix och ogges senaste bilder som visar sig båda vara selfies.

"såå.. hörde att du blivit bjuden på dejt?" frågar felix och jag rullar runt så att jag istället ligger på rygg. mitt leende blir större bara av tanken. "det är väl ingen dejt direkt.. men vi ska väl bara träffas" säger jag och felix kollar på mig med ihopdragna ögonbryn och huvudet på sned.

"det är visst en dejt, ogge sa det" säger han och kastar upp sitt ena ben över det andra. "och därför ska jag hjälpa dig att leta efter de perfekta kläderna som du ska ha på dig."

jag reser på mig och stegar fram till min vitmålade garderob som med bilder på mig och Charlie, Ogge och min mamma bildar ett hjärt-mönster. jag kikar på den i några sekunder och ler innan jag öppnar garderobsdörren och studerar mina tröjor som prydligt hänger på galgar, sedan alla mina byxor och shorts som ligger ihopvika under.

"skulle detta vara snyggt?" frågar jag och håller upp mina svarta jeans med hål i på ena knät, en röd rutig skjorta som är tänkt att knyta runt midjan, samt en vit t-shirt. kanske inte riktigt min stil, men det är riktigt snyggt.

"nää.. det där blir säkert för varmt. ta en klänning eller nått" säger han och förflyttar sin blick från mig och ner i mobilen. jag drar med handen genom mina fyra klänningar som hänger uppradade med tröjorna.

"denna då? jag köpte den förra veckan tror jag" säger och och visar upp min marinblåa klänning. den går lite längre över rumpan och är en ganska basic, inga speciella smådetaljer direkt.

"den var sjukt vacker" nästan viskar felix och studerar klänningen. till den tar jag en svart kofta för att täcka armarna från att bli kalla.

*

"okej jag är klar" säger jag och öppnar dörren in till mitt rum. Felix kollar upp på mig och ler stort. "Ogge kommer bli kåt så fort du kliver in genom dörren" säger han och jag slår han löst på armen & skrattar.

"seriöst, är det fint på riktigt?" frågar jag och kollar på mig själv i helkroppsspegeln. mitt hår har jag lockat lite lätt i topparna, mitt smink är naturligt och klänningen sitter som den ska.

"skämtar du? du är sjukt fin"

Då felix ska hem till sig så skjutsar han mig till ogge. något får mig att tänka att ogge på något vis har pratat ihop sig med felix, även om han inte direkt tycker om felix alls. men vad vet jag, dem är säkert sams igen.

Prove It - o.mजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें