tre

4.9K 151 13
                                    

"Gumman, eftersom att jag åker till jobbet nu skulle du kunna hämta Charlie? Han följde med en kompis hem efter skolan, det är i det röda huset bredvid Katrin och Jonas" sa mamma och stressat la ner sina saker i sin handväska.

"Visst" svarade jag och åt upp det sista av min middag som idag bestod av biff med potatis och brunsås.

"Tack, jag åker nu. Men vi ses ikväll igen" säger hon och går ut till hallen. Efter en stund stänger hon dörren och jag kan se utanför fönstret när hon åker ut med bilen från uppfarten.

Jag suckar och ställer i min disk i diskmaskinen och ställer in mjölken i kylen. Som tur är så har vi inte så mycket läxor denna vecka, då vi hade alldeles för mycket förra veckan vilket tog död på mig.

När jag var klar gick jag ut till hallen för att sätta på mig skor och jacka, för att sedan gå och hämta Charlie hon den där kompisen.

Jag gick förbi Katrin och Jonas hus som mamma sagt och stannade utanför det röda, ganska stora, huset. Jag styrde mina steg upp till dörren som jag knackade på med min näve.

Några sekunder fick jag vänta innan handtaget gled ner och dörren öppnades. I dörren stod en kille i min ålder, ett par mjukisbyxor, en svart T-shirt och en piercing i underläppen. Han kollade förvånat på mig och höjde ögonbrynen.

"Hej?" Sa han och kollade på mig, från topp till tå.

"Hej... Jag ska hämta Charlie" berättade jag och han nickade innan han försvann och lät dörren stå öppen.

Jag gick in lite halvt genom dörren och höll i mig i handtaget. Charlie kom gåendes med sin kompis - samt killen ner för trappan och stannade i hallen.

Jag hjälpte honom på med skorna och jackan innan vi tackade för oss och stängde dörren efter oss.

"Känner du honom?" Frågade Charlie och kollade upp mot mig när vi gick längst trottoaren.

"vem?" Frågade jag och skrattade.

"Den där killen med en såndär sak i sin läpp" sa han och slog upp händerna i luften då han inte riktigt förstått vad en piercing är för något.

"Nej, har aldrig sett honom förut."

Ogges perspektiv:

"Oscar, kan du snälla läsa en bok för mig?" Frågade Samira och kollade på mig med sina stora bruna ögon.

Jag log innan jag reste mig upp från hennes sängkant och hämtade en bok ifrån hennes bokhylla. "Blir denna bra?" Frågade jag och höll upp Snövit, vilket är hennes absoluta favorit.

Hon nickade exalterat och jag slog mig ner bredvid henne igen.

Hon flätade ihop hennes små händer över magen och jag började läsa. Helt ärligt var det ganska mysigt att sitta och läsa en godnatt saga i Samiras mysiga lilla rum.

Små lämpor hängde som en ljusslinga över hennes vägg vilket fick en röd lysande nyas i rummet, då lamporna var röda. Dem har hängt där sedan hon föddes, eftersom att dem är väldigt speciella då det var pappa som köpt dem.

"Sen levde de lyckliga i alla sina dagar..." läste jag och slog ihop boken. Samiras ögon var stängda och läpparna halvt särade.

Jag reste på mig innan jag placerade en fjäderlätt puss på hennes panna och lämnade dörren på glänt.

Då klockan var ganska sent bestämde jag mig för att också gå till sängs. Men först måste jag ta ett bloss, annars är det omöjligt för mig att sova.

Jag smög ut genom dörren och korsade ena armen över den andra som jag var tvungen att hålla cigaretten med. När jag rökt upp den fimpade jag glöden i askkoppen som både jag och mamma använder, innan jag stängde dörren och gick in.

Kort kapitel, men kände att jag behövde uppdatera ;)

xoxo

Prove It - o.mWhere stories live. Discover now