fyra

4.7K 164 5
                                    

Evelinas perspektiv:

När Svenska lektionen äntligen slutat slog jag ihop mina böcker och började gå mot mitt skåp. Som vanligt går jag ensam, utan att prata med någon.

Alla borde tycka att jag är världens tråkigaste människa, bara för att jag inte skaffar mig några vänner. Men sanningen är att jag inte har så lätt att bara gå fram till någon sådär.

När jag dragit ut mina Matte böcker från mitt skåp satte jag dem mot bröstet med ena armen runt och började gå till klassrummet då vi ändå bara har tio minuters rast.

"Eyy se dig för! Idiot" säger en kille, lite halvt mörkt blont hår och kollar upp på mig. Jag ser chockat på honom och sväljer hårt. "Förlåt." Säger jag tyst när jag uppfattat att jag nyss gått rakt in i honom.

"Ey Felix, ta det lite lugnt.. det var väl säkert inte meningen" säger en annan kille som står lite bakom.

"Käften, det såg jag ju själv klart och tydligt!" Säger killen argsint och tar av sin sin keps, fixar håret och sätter dit den igen innan han börjat gå med resten av killarna bakom sig. Utom killen som jag var hemma hos igår, Samiras bror.

"Sorry... Han...ja.. han menade inte att vara så...stöddig" säger han och tappar sig själv på orden lite halvt. Jag ler svagt och han ler stort tillbaka.

"Vi ses" säger han innan han vänder sig om igen och går.

Jag kunde faktiskt inte hålla tillbaka det stora leendet som spred sig på mina läppar, att en av skolans populäraste killar nyss pratat snällt med mig är inget som händer direkt varje dag.

Med nöjda steg styrde jag mig till klassrummet där matten skulle hållas. Inte för att jag gillade matte direkt, men ändå blev jag väldigt glad.

Ogges perspektiv:

"Vafan, gick du och knullade henne eller?" Säger Oscar och Omar skrattar högt. Jag blänger på dem och suckar.

"Nej, sa bara ursäkta för ditt beteende Felix" Han öppnade munnen stort och rynkade ögonbrynen.

"Vadå jag?! Det var ju hon som gick in i mig!" Säger han högt och jag var tvungen att bita mig i läppen för att inte brista ut i skratt över hans mesiga beteende.

Helt ärligt så har Felix Oscar och Omar förändrats totalt sen jag gick här för några år sen.

Det är ganska skrattretande att de på något sätt tror att de är coola när de håller på så. Men sanningen är att man bara blir en dålig människa när man trycker ner andra, bara för att må bättre själv.

Men jag låter dem hålla på. Bara de inte går på den där stackars tjejen igen, hon verkar rätt så ensam och då är det väl ingen bra idé att gå på henne.

Jag må vara en kille med en piercing i läppen, lite badboy stil i både personligheten och utsidan, men mobbning tolererar jag inte.

Jag minns då en kille i Samiras klass hällt mjölk över henne första dagen i förskolan, den killen fick det inge roligt sen när samira sprungit till mig och gråtit.

Ett litet kort kapitel, men har rätt mycket i skolan och hinner inte skriva så mycket...

Hoppas att ni gillade det!

Prove It - o.mWhere stories live. Discover now