två

6K 155 22
                                    

Vill också berätta att The Fooo INTE finns i denna novell, dem är alla vänner, men inget band! :)

"Evelina Evelina Evelina!" ropar Charlie och slänger upp dörren till mitt rum. Med ett ryck vänder jag mig om till dörren och lägger min hand över bröstet.

"Gud va du skäms" pustar jag ut och Charlie börjar skratta högt. "Vad ville du?" Frågar jag.

"Vet du vad som hände idag?"

"Ehm, nope"

"Det började en ny tjej i min klass och vi blev jätte bra kompisar på rasten!" Sa han uppspelt och ett leende spreds på mina läppar.

Att han får en ny kompis är inte något som direkt händer varje dag. Han har nästan inga kompisar, iallafall inga som han är med i skolan och på fritiden. Precis som mig...

"Gud va roligt för dig" sa jag och han kastade sig i mina armar och jag kramade om honom hårt.

Ogges perspektiv:

"Samira och Oscar, jag måste åka och hjälpa en vän ikväll..." Säger mamma när vi alla ätit upp kvällsmaten.

"Oscar... Du kan väl passa din syster? Bara en liten stund?" Frågar hon gnälligt. Jag suckar och drar min hand genom mitt hår. "Jaja.." Mumlar jag och ger Samira en dryg blick.

Visst, jag älskar henne mest av allt. Men vissa kvällar pallar jag bara inte då jag är trött och hon hur pigg som helst. Och när jag är trött är inte att leka med dockor det första jag vill göra.

"Kom nu Oscar, jag vill visa dig min nya Bratz!" Utbrast hon och började dra i min hand. Jag gav mamma en sur blick innan jag motvilligt reste mig upp och följde med samira in på hennes babyrosa rum, fyllt med leksaker, en säng, en garderob och ett skrivbord. Att en sjuåring har såhär mycket saker är galet.

"Vet du vad som hände idag Oscar?" frågar Samira och lägger ner sin docka på golvet. 

"nej, vadå?"

"jag träffade en ny kompis! Han heter Charlie och vi lekte hela rasten" 

Att hon hittar nya vänner gör mig glad, eftersom att det inte är så ofta. Hon kommer alltid till mig och frågar om vi kan hitta på något, men jag har oftast fullt upp med mina egna kompisar och får nästan alltid säga ifrån vilket gör henne väldigt ledsen. 

*

"Jag är trött" Säger Samira när vi sitter i soffan och kollar på hennes favoritfilm 'Frozen'. Hon lägger sig ner och sluter ögonen innan jag lägger en filt över hennes lilla kropp och drar upp den till axlarna. 

Jag själv vet inte alls hur morgondagen kommer bli då jag ska börja på en annan skola här på Lidingö. Men eftersom att jag har vissa polare där så blir det nemas problemas, plus att ja inte är den osäkra killen direkt. 

När små snarkningar lämnar min systers mun reser jag mig upp och går ut till hallen. Jag rotar i jackfickan efter mitt cigarettpaket. Men det verkar ha försvunnit. Jag svär tyst för mig själv innan jag springer upp på mitt rum där jag har ett antal andra paket. 

Jag rycker ut en cigarett ur ett av paketen som jag gömt längst in i min garderob, så att ingen ska kunna ta dem ifrån mig. Påväg ut ur mitt rum sätter jag cigaretten mellan mina tänder och går ut till hallen igen. 

Ute är det en sval luft som möter mina bara armar, då jag bara har ett linne på min överkropp. 

Röken drar jag in, sen ut igen. Flera gånger innan jag rökt upp cigaretten och fimpar den till sist. 

Egentligen är jag otroligt dum som röker. Men det är mitt lugn, och jag älskar det. 

--- dagen efter ---

"Oscar, upp och hoppa! Du kommer komma sent annars" ropar mamma utanför min låsta dörr. Jag suckar och drar täcket över mitt ansikte. 

"Oscar!" Ropar hon ännu en gång och jag känner ilskan bubbla i mig. Jag klarar verkligen inte av folk som tjatar på mig när jag är morgontrött. Det funkar bara inte. 

Jag drar fingrarna genom mitt rufsga hår och sätter mig på sängkanten. Tillslut går jag fram till garderoben och bestämmer mig för att dra på mig ett par svarta jeans, en vit T-shirt, en jeansjacka med gråa ärmar och självklart min svarta snapback. 

Nu när jag börjat i en ny skola så slipper jag ta tre bussar för att komma fram. Nu bara en, vilket är sjukt skönt. 

När bussen började rulla in vid busshållsplatsen gick jag snabbt ut och började gå mot skolans port. 

"Tja Oscar!" Säger Hampus och lägger en hand på min axel. Jag skrattar och ställer mig vid deras gäng, vilket också har vart mitt gäng förut. Men sen gled vi isär, och nu hoppas jag på att det kan bli något igen. 

"Fan va fett att du är tillbaka brorsan" Säger Felix och tar en klunk av sin Redbull som han har i handen. 

Jag kollar mig omkring på alla människor som går förbi. Om jag får säga det själv så har dem sjukt snygga brudar på denna skolan. Skulle lätt banga allihopa. 

Prove It - o.mOù les histoires vivent. Découvrez maintenant