7. prosinec: Dračíma očima

194 16 18
                                    

Bim bam! Sedmé zvonění 🔔! Dnešní nápad je od mé blízké přítelkyně KamilaFlorianiov ❤️❤️❤️. Je o něco vtipnější, než ty předešlé, tak se snad pobavíte 😉.

🔔🔔🔔

Název: Dračíma očima
Návrh: KamilaFlorianiov
Film/y: Jak vycvičit draka
Ship/y: náznak Škytstrid
Popis: Co kdyby Dračí oko mělo jinou moc než uchovávání dračích tajemství? Co kdyby v tom bylo něco... magičtějšího? Objev tohoto kouzelného předmětu doslova změní dračím jezdcům pohled na svět.

Zaujalo Vás to? Pokračujte prosím k příběhu 😉.

🔔🔔🔔

Dračí jezdci fascinovaně sledovali předmět, do kterého po tak úmorné cestě za zubem sněžného přízraka, zasunuli klíč, který měl odkrýt všechna tajemství tohoto záhadného artefaktu, jež jejich vůdce pokřtil Dračí oko.

Jenomže se nic nestalo.

"A to he celý?!" vztekal se Snoplivec. "A nic víc?! Pro tohle nás málem zabili?!"

"Snoplivče, klid," řekla Astrid. "Jistě to má nějaké logické vysvětlení."

"Jo!" řekl Ťafan a hned si Dračí oko vzal a začal s ním prudce třást. "Třeba tomu musíme jen pomoct!"

"Ťafane, opatrně!" řekl Škyťák a společně s ostatními se mu ten dost možná křehký artefakt snažili vzít. Jenomže jak se ho všichni dotkli, každý z nich pohnul jednou částí otočného mechanismu tak, že se pak rubínové oči dračího motivu na předmětu rozzářily a po nich i hlavní čočka, kterou držela vyřezaná tlama. Ta se dokonce rozzářila tak moc, že světlo okamžitě oslepilo a pak i pohltilo všechny jezdce. Vůbec nic neviděli!

Až po chvíli když Škyťák zamrkal, zjistil, že zase vidí. Vlastně viděl dobře. Nějak moc dobře. Ale divnější bylo, že místo kovárny, kde měl stát, viděl akademii.

"No co to..." A další divná věc byla, že místo normálních lidských slov vyšlo zvířecí mručení. Vlastně dost známé mručení. A když se prohlédl, jen se mu to potvrdilo.

BYL Z NĚJ NOČNÍ BĚS!

"CO?!!!!" A nejenom to. Když se ohlédl a viděl svůj ocas, zjistil že není jen tak nějaký noční běs, ale Bezzubka! ON BYL V BEZZUBKOVĚ TĚLE!

"JAK SE TO STALO?!!!" Chtěl co nejrychleji běžet pro pomoc, ale ty čtyři tlapy, ocas a ještě křídla se mu nějak popletly a tak akorát skončil pěkně zamotaný na zemi.

"No to je zase nadělení."

"Eh... Škyťáku?"

Škyťák se bál vzhlédnout, když uslyšel jistý hlas, ale i tak to udělal.

Jo. Jak si myslel. Právě na něj koukal zbytek dračí party, až na to, že podle těch pohledů to momentálně určitě nebyli jejich draci.

"Astrid?"

Astrid v těle Buřiny přikývla, a tak potvrdila, že je to vážně ona.

Škyťák byl hrůzou bez sebe. "To ne. Co budeme dělat?!"

"Nepozabíjet se navzájem," řekla dračí Astrid a křídlem jako rukou poukázala na pomotané zipáčí hlavy. Rafana a Ťafan se totiž momentálně dělili o jedno tělo.

"Nelez mi do osobního prostoru!" říkala Rafana a Ťafan nato: "Tvůj prostor je ale i můj prostor! A když už, TOHLE je MOJE strana, dámo!" Nato ji ducnul do hlavy a ona se zamotala tak, až se jí rozvlnil krk. Což ji dost uchvátilo.

Vánoční zvon (adventní kalendář 2020)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon