21 - Εκμυστηρεύσεις

688 100 30
                                    

Κεφάλαιο 21

Μόλις η πόρτα έκλεισε πίσω τους η Ανδριάνα έπεσε κλαίγοντας στο κρεβάτι και η Νόρα την ακολούθησε αναστενάζοντας.

«Ανδριάνα μου σταμάτα πια να κλαις βρε καλό μου... Δεν σου κάνει καλό... Σε παρακαλώ προσπάθησε να ηρεμήσεις... Πάρε μια ανάσα...» την παρακάλεσε η Νόρα και η Ανδριάνα προσπάθησε να την ακούσει.

«Συγνώμη Νόρα... Δεν έπρεπε να μιλήσω έτσι στον φίλο σου... Δεν ξέρω τι με έπιασε και τα είπα όλα αυτά... Θα νομίζει ο άνθρωπος πως είμαι καμιά τρελή...» είπε ανάμεσα στους λυγμούς της Νόρα και φύσηξε τη μύτη της δραματικά σε ένα χαρτομάντιλο.

«Ο καημένος δεν ήξερε από του ήρθε...» απάντησε η Νόρα και ξέσπασαν και οι δυο σε γέλια.

«Νόρα πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις για τη ζωή μου και δεν είμαι καθόλου έτοιμη γι'αυτό...» είπε Ανδριάνα σοβαρεύοντας απότομα.

«Θα σε βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ... Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με το μωρό;» ρώτησε η Νόρα και αμέσως νέα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια της Ανδριάνας.

«Τι μπορώ να κάνω Νόρα... Από τη μία, δεν νομίζω πως μπορώ να μεγαλώσω ένα παιδί και ειδικά ολομόναχη και από την άλλη, φοβάμαι τόσο πολύ να το ρίξω... Το ενδεχόμενο μιας οικογένειας δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου, όμως δεν νομίζω πως θα μπορέσω να ζήσω με τη συνείδηση μου καθαρή αν κάνω κάτι τέτοιο... Είναι απλά μια αθώα ψυχή... Όμως αν το κρατήσω πως θα το μεγαλώσω; Ούτε το νοίκι μου δε θα έχω να πληρώσω σε λίγο και ο Άρης μου το ξεκαθάρισε πως αν δεν το ξεφορτωθώ θα μου κάνει τη ζωή κόλαση... Νιώθω πως χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου... Πώς να αποφασίσω Νόρα; Πως;» της είπε νιώθοντας εντελώς χαμένη η Ανδριάνα και η Νόρα δεν μπόρεσε να μην σκεφτεί πως η ξαδέρφη της βρισκόταν για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα τόσο σκληρή που τρόμαζε ακόμα και την ίδια, κι ας ερχόταν αντιμέτωπη μαζί της απο παιδί.

«Ανδριάνα μου ίσως θα έπρεπε να κάνουμε μια επίσκεψη σε κάποιον γυναικολόγο να δούμε σε τι κατάσταση είσαι κι εσύ αλλά και το μωρό. Ίσως μετά από αυτό να μπορέσεις να πάρεις μια απόφαση με μεγαλύτερη ευκολία... Δεν μπορώ να πάρω την απόφαση για σένα, όμως ότι κι αν επιλέξεις να κάνεις θα είμαι δίπλα σου... Θα βρούμε τον τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε αυτόν τον γελοίο... Προτεραιότητα τώρα έχεις εσύ! Από τη στιγμή που αυτός αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν του πέφτει λόγος για το τι θα κάνεις εσύ με αυτό το μωρό. Εγώ θα είμαι δίπλα σου και θα σε στηρίζω κάθε λεπτό.» της είπε η Νόρα και την τράβηξε στην αγκαλιά της.

Όταν ανθίζουν οι αμυγδαλιέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα