13- Όταν ανθίσουν οι αμυγδαλιές

1.9K 326 158
                                    




Κεφάλαιο 13

Η ώρα κόντευε επτά το πρωί και ενώ τα παιδιά ακόμα δεν είχαν ξυπνήσει, ο Λουκάς παρέμενε άφαντος. Η Νόρα ένιωσε ξανά την αγωνία της να χτυπά κόκκινο, όταν θυμήθηκε πως είχε πάρει μεθυσμένος το αυτοκίνητο του. Κοίταξε έξω από το παράθυρο της κουζίνας τις μικρές αδύναμες αχτίδες του ήλιου να προσπαθούν να τρυπώσουν μέσα από τα σύννεφα που κάλυπταν τον ουρανό, μα δε φαινόταν κανένα σημάδι του Λουκά. Μάζεψε το ποτήρι και το άδειο μπουκάλι από το σαλόνι για να απασχολήσει τον εαυτό της και εξαφάνισε κάθε ίχνος όσων είχαν γίνει λίγες ώρες πριν, τακτοποιώντας προσεκτικά το χώρο.

Εξαντλημένη τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, έσυρε τα κουρασμένα βήματα της έξω από το σπίτι. Ο ψυχρός αέρας της έκανε αμέσως επίθεση, κάνοντας τη να ριγήσει, μα ταυτόχρονα ένιωσε να την αναζωογονεί και να την ξυπνά.

«Που είσαι Λουκά;» μουρμούρισε αγχωμένα, κοιτάζοντας γύρω της για κάποιο στοιχείο, όταν την προσοχή της τράβηξε το αυτοκίνητο του που βρισκόταν παρκαρισμένο στην αρχή του χωμάτινου δρόμου που οδηγούσε στο σπίτι.

Πήρε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και αμέσως κατέβηκε βιαστικά τα σκαλιά της βεράντας για να τον ψάξει στο γκαράζ, όπου κλεινόταν συνήθως με τις ώρες για να δουλέψει.

Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη και διστακτικά την έσπρωξε, φωνάζοντας το όνομα του. Πάτησε τον διακόπτη τον τοίχο δίπλα της και ο χώρος γύρω της φωτίστηκε, κάνοντας τη να κρατήσει την ανάσα της.

Παντού γύρω της υπήρχαν δημιουργίες από ξύλο, από κουτιά και μικροέπιπλα, μέχρι ολόκληρα γλυπτά, σκαλισμένα όλα στο χέρι.

Κοίταξε με θαυμασμό τις δημιουργίες του, παρατηρώντας την κάθε λεπτομέρεια που είχε σκαλιστεί πάνω τους με προσοχή, ώσπου την προσοχή της τράβηξε ένα γλυπτό σε μια γωνία που ήταν καλυμμένο με ένα λευκό πανί. Η περιέργεια της την οδήγησε εκεί και δειλά δειλά τράβηξε το πανί αποκαλύπτοντας ένα έργο τέχνης.

Μια γυναικεία μορφή με φτερά αγγέλου που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο μωρό, ήταν σκαλισμένο με μαεστρία πάνω σε έναν λευκό κορμό δέντρου.

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
Όταν ανθίζουν οι αμυγδαλιέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα