7 - Sweet Home

2.1K 316 136
                                    


Κεφάλαιο 7

Κόντευε πλέον μεσημέρι και η Νόρα δεν χόρταινε τη μικρή Κλέλια που είχε μονοπωλήσει εντελώς το ενδιαφέρον και την προσοχή της, αφού ο Πέτρος είχε απομονωθεί ξανά στο δωμάτιο του στον επάνω όροφο του σπιτιού. Η κυρία Μαργαρίτα είχε κρυφτεί στην κουζίνα για να ετοιμάσει το μεσημεριανό τους και η μυρωδιά των μυρωδικών που έφτανε στα ρουθούνια τους, έκανε το στομάχι της Νόρας να γουργουρίζει.

Ο Λουκάς είχε εξαφανιστεί κάπου έξω από το σπίτι με την δικαιολογία ότι είχε δουλειές να τελειώσει κι έτσι η Νόρα κατάφερε να ηρεμήσει για λίγο την καρδιά της που της έπαιζε επικίνδυνα παιχνίδια όταν βρισκόταν κοντά της και να χαλαρώσει λιγάκι, χωρίς να χρειάζεται να κρατά την ανάσα της κάθε φορά που το βλέμμα του έπεφτε πάνω της.

«Νόρα θέλεις να σου δείξω το δωμάτιο μου;» ρώτησε η Κλέλια και την κοίταξε με τα τεράστια γεμάτα παιδικό ενθουσιασμό μάτια της.

«Φυσικά!» απάντησε η Νόρα χαρίζοντας της ένα ζεστό χαμόγελο που έκανε τη μικρή να σηκωθεί και να αρχίσει να κατευθύνεται χοροπηδώντας προς μια ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στον πάνω όροφο του σπιτιού, τραβώντας τη από το χέρι

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

«Φυσικά!» απάντησε η Νόρα χαρίζοντας της ένα ζεστό χαμόγελο που έκανε τη μικρή να σηκωθεί και να αρχίσει να κατευθύνεται χοροπηδώντας προς μια ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στον πάνω όροφο του σπιτιού, τραβώντας τη από το χέρι.

Η Νόρα προσπάθησε να ρίξει μια βιαστική ματιά σε κάθε σημείο του σπιτιού απ'όπου περνούσαν και δεν μπορούσε να μην παρατηρήσει με πόση προσοχή και μεράκι είχε φτιαχτεί αυτό το σπίτι, καθώς όπως την είχε πληροφορήσει η κυρία Μαργαρίτα, ο Λουκάς δούλεψε σκληρά για να φτιαχτεί και μάλιστα πολλά πράγματα τα είχε χτίσει ή φτιάξει ο ίδιος με τα χέρια του.

Παντού επικρατούσε η πέτρα και το ξύλο, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, ενώ η λιτή του διακόσμηση του πρόσδιδε μια νότα ζεστασιάς και θαλπωρής, χωρίς να το κάνει να μοιάζει υπερβολικό.

Στο σαλόνι επικρατούσε κυρίως το ξύλο ενώ ο ένας τοίχος κοντά στην είσοδο ήταν ουσιαστικά μια μεγάλη βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία για παιδιά και μεγάλους και διακοσμητικά, τα περισσότερα από τα οποία σίγουρα είχαν επιλέξει τα παιδιά, αφού ήταν πολύχρωμα ζωάκια και χρωματιστά ξύλινα γράμματα. Στην αντίθετη πλευρά βρισκόταν μια μεγάλη τζαμαρία με θέα στα βουνά που απλώνονταν μαγευτικά τριγύρω και η οποία χωριζόταν στα δυο από ένα πέτρινο τζάκι. Δύο άνετοι καναπέδες και δυο δερμάτινες πολυθρόνες με ένα ξύλινο τραπεζάκι στη μέση συμπλήρωναν το χώρο, ενώ η Νόρα είχε παρατηρήσει πως παντού γύρω της εκτός από παιχνίδια, υπήρχαν ξύλινα  διακοσμητικά αντικείμενα που μάλλον ήταν φτιαγμένα στο χέρι, κρίνοντας από τα εργαλεία που ήταν ακουμπισμένα πάνω στο τραπεζάκι.

Όταν ανθίζουν οι αμυγδαλιέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα