16 - Μικρά αντίο

378 87 8
                                    


Κεφάλαιο 16

Η Νόρα έκλεισε την πόρτα στο δωμάτιο της και κάθισε αποκαμωμένη, σωματικά και ψυχικά, στην άκρη του κρεβατιού της, σκεπτόμενη πως επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί τόσο πολύ...

Ένιωθε ξαφνικά να πνίγεται μέσα στο σπίτι του, ένιωθε να ασφυκτιεί κοντά του και η παρόρμηση να φύγει, να απομακρυνθεί, συνεχώς μεγάλωνε μέσα της και γινόταν επιτακτική ανάγκη.

Φόρεσε κάτι πιο ζεστό και έβαλε μερικά πράγματα μέσα σε ένα μικρό σάκο. Λίγες μέρες μακριά του θα τη βοηθούσαν να καθαρίσει το μυαλό της και να πείσει την καρδιά της πως δεν έπρεπε να χτυπά τόσο δυνατά για χάρη του.

Μόλις ετοίμασε τα πράγματα της, τα άφησε στην είσοδο του σπιτιού και χώθηκε στην κουζίνα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το χρόνο που είχε μόνη της πριν ξυπνήσει η μικρή και πριν επιστρέψει ο Λουκάς που είχε πάει τον Πέτρο στο σχολείο, στην πόλη.

Μέχρι τις δέκα το πρωί είχε περάσει αρκετές ώρες μέσα στην κουζίνα ετοιμάζοντας φαγητά και πίτες, για τις μέρες που θα έλειπε.

Όταν η Κλέλια κατέβηκε στην κουζίνα τρίβοντας νυσταγμένα τα ματάκια της, η Νόρα της σέρβιρε το πρωινό της και κάθισε μαζί της για να της κάνει παρέα.

«Νόρα τι είναι όλα αυτά; Θα κάνουμε πάρτυ;» ρώτησε παραξενευμένη βλέποντας τον πάγκο της κουζίνας γεμάτο με όσα είχε ετοιμάσει η Νόρα.

«Γλυκιά μου, θα χρειαστεί να λείψω για λίγες μέρες και είπα να σας αφήσω έτοιμο φαγητό για να μη χρειαστεί να μαγειρέψει ο μπαμπάκας μέχρι να επιστρέψω» της εξήγησε η Νόρα και η μικρή αμέσως μούτρωσε.

«Γιατί θα φύγεις; Μας βαρέθηκες; Σου έκανε κάτι ο Πέτρος ή ο μπαμπάς; Μη φύγεις Νόρα! Εγώ θα τους μαλώσω και δε θα σε ξαναπειράξουν! Μόνο μη φύγεις! Σε παρακαλώ!» της είπε η μικρή κοιτάζοντας τη τρομοκρατημένη, με τα γαλάζια ματάκια της έτοιμα να βουρκώσουν.

«Γιατί θα φύγεις; Μας βαρέθηκες; Σου έκανε κάτι ο Πέτρος ή ο μπαμπάς; Μη φύγεις Νόρα! Εγώ θα τους μαλώσω και δε θα σε ξαναπειράξουν! Μόνο μη φύγεις! Σε παρακαλώ!» της είπε η μικρή κοιτάζοντας τη τρομοκρατημένη, με τα γαλάζια ματάκια της έτοιμα να ...

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
Όταν ανθίζουν οι αμυγδαλιέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα