10 - Νέες φιλίες

1.8K 308 163
                                    




Κεφάλαιο 10

Φτάνοντας έξω από το σπίτι του παππού της, η Νόρα έσκυψε μπροστά από τα παιδιά και τους ζήτησε να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην απομακρύνονται από κοντά της γιατί το σπίτι ήταν πολύ παλιό και δεν γνώριζε τι ζημιές μπορεί να υπήρχαν

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Φτάνοντας έξω από το σπίτι του παππού της, η Νόρα έσκυψε μπροστά από τα παιδιά και τους ζήτησε να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην απομακρύνονται από κοντά της γιατί το σπίτι ήταν πολύ παλιό και δεν γνώριζε τι ζημιές μπορεί να υπήρχαν.

Η μικρή Κλέλια είχε κολλήσει το μικροσκοπικό σωματάκι της δίπλα της και κρατώντας το χέρι της σφιχτά, κοιτούσε σαστισμένη γύρω της τη ερειπωμένη αυλή του σπιτιού, ενώ ο αδερφός της προσπαθούσε να την φοβίσει λέγοντας της τρομακτικές ιστορίες με φαντάσματα που στοίχειωναν μέρη σαν εκείνο το σπίτι και σκότωναν με βίαιο τρόπο όποιον ξένο προσπαθούσε να μπει μέσα.

Η Νόρα του ζήτησε να σταματήσει να πειράζει την αδερφή του και ψαχούλεψε στην τσάντα της τα κλειδιά για να ανοίξει, όμως τη στιγμή που ετοιμαζόταν να βάλει το κλειδί στην κλειδαριά, η πόρτα άνοιξε απότομα από μόνη της και μπροστά τους στάθηκε ένας αδύνατος ηλικιωμένος άνδρας, ντυμένος στα μαύρα, με μακριά γκρίζα γενειάδα, που κρατούσε στο χέρι του ένα περίεργο εργαλείο, το οποίο θα ορκιζόταν πως είχε ακούσει τον πατέρα της στο παρελθόν να αποκαλεί κάβουρα. Κάρφωσε τα γέρικα μάτια του πάνω στην κοπέλα που τον κοιτούσε έντρομη γεμάτη απορία και έκανε ένα βήμα πιο κοντά της, κάνοντας τη να τσιρίξει και να σπρώξει προστατευτικά τα παιδιά πίσω της.

«Νόρα εσύ είσαι;» άκουσε τη φωνή της Μάρως μέσα από το σπίτι κι αμέσως η καρδιά της επανήλθε στη θέση της.

Δεν το πίστευε πως είχε πέσει στην παγίδα του μικρού τόσο εύκολα...

«Έπρεπε να δείτε τις φάτσες σας!» αναφώνησε ο Πέτρος κρατώντας την κοιλιά του από τα γέλια, βλέποντας τις εκφράσεις τους και η Νόρα τον κεραυνοβόλησε με μια αυστηρή, μα γεμάτη τρυφερότητα ματιά, ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας τους κοίταξε περίεργα, καθώς απομακρυνόταν κάνοντας τον σταυρό του.

«Νόρα μου συγνώμη για την αναστάτωση. Ο κυρ-Φώντας, ο υδραυλικός μας ήταν. Tον φώναξα γιατί χθες το βράδυ έσπασε μια σωλήνωση στην πίσω πλευρά του κήπου. Τα παιδιά;» της εξήγησε κι έπειτα στράφηκε γεμάτη περιέργεια στην παρέα της.

Όταν ανθίζουν οι αμυγδαλιέςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα