›zvolená‹

695 53 8
                                    

,,Na začátku všeho, byl-"

,,Bůh."

,,Ne..."

,,To je diskriminace."

,,To je skutečnost."

,,Když popřeš Boha, popřeš několik tisíciletí a znehodnotíš myšlení a existenci spousty lidí," podotkla jsem a pokusila se tím nekompromisně uzavřít naši debatu o zrození vesmíru.

,,Ty jsi křesťan?" uchechtl se nevěřícně.

,,Pokřtěný homosexuál," pokrčila jsem rameny a uhnula pohledem. Kamenné kostky, jimiž bylo nádvoří odlážděno, byly najednou mnohem zajímavější než otec. Vlastně všechno bylo v tu chvíli zajímavější než on.

,,Ty jsi lesba?" vyjekl, ale samotný se ihned zastyděl za svou reakci.

Neodpověděla jsem. Propalovala jsem pohledem zemi a svírala područky koženého křesla. Měla bych být naštvaná...už jen jeho existence mě totiž rozčiluje. Ale nebyla jsem. Bylo mi to jedno. On není součástí mého života a není to člověk na jehož názoru by mi záleželo.

,,Takže strážkyně kamene nekonečna, jo?" zamumlala jsem po chvíli urputného mlčení a vrátila se tak k tématu před coming outem a Bohem.

,,Pomineme to, jak to všechno vzniklo a začneme přítomností, ano?" nadhodil a byla na něm znatelná úleva, kterou pocítil. Byl tak průhledný a jeho jednání tak neuvěřitelně předvídatelné, že mi bylo do pláče z toho, jakého mám otce.

,,Zjednodušeně pro někoho, kdo nemá nejmenší páru jak svět mystiky funguje: kámen času je zelený šutr, jenž je součástí artefaktu známého jako Agamottovo oko, který nepřekvapivě vytvořil chlápek jménem Agamotto. Následně ho vlastnili mnozí pozemští čarodějové, až se nakonec dostalo do rukou mně. Využil jsem jeho nezměrné moci, abych porazil nebezpečného Kaecilia a jeho spojence z Temné dimenze, kosmickou entitu jménem Dormammu."

,,Takže jseš jako superhrdina?" uchechtla jsem se pohrdavě.

,,Následně jsem kámen zanechal v Kamar-Taj, zde," udělal gesto rukou a poukázal na komplex, kde jsme se nacházeli, anižby zaznamenal mou poznámku.

,,Neboť k zacházení s ním jsem zatím nebyl dostatečně způsobilý a připravený...už vím proč. Studoval jsem historii kamenů a potom, co jsem vyslechl věštbu, došel jsem k závěru, že jeho právoplatnou strážkyní jsi ty. Říká se, že nejmocnější a nejlepší z čarodějů má být Strange..."

,,Ale už tě nenapadlo, že to může být genderově vyrovnaný, co?" uchechtla jsem se.

,,Co vůbec ten kámen dělá? Proč sakra mám ochraňovat šutr?" zeptala jsem se vážněji. Pořád jsem byla zmatená a ztracená.

Otec mě probodl pohledem a pokračoval.

,,Ve zkratce: kameny stvořily kosmické entity při velkém třesku z šesti Singularit, což jsou vnitřky černých děr. Každý z kamenů má specifickou schopnost, která se váže k Singularitám. Kdyby kupříkladu existovala Singularita těch suchých chlebíků bez příchutě, tak by mohl nositel Kamene Suchých chlebíků bez příchutě nutit lidi ty chlebíky jíst. Nebo hůř, měnit je ve chlebíky.

Tady jde o Kámen Času, který ti umožňuje vidět budoucnost, přetáčet čas, měnit minulost, spatřit přítomnost, ovládnout proud času a stárnutí," objasnil mi a v jeho hlase byla znát starost.

Možná se strachuje o mě, možná spíš o to, že by měl něco tak důležitého svěřit zrovna mně... nechtěné a odprodané dceři.

,,Vysvětli mi, co s tím mám dělat? Co čekáš, že budu dělat?" vydechla jsem, doufajíc, že mi objednal letenku zpátky domů.

,,Měli jste mě jen ochránit před překupníky, pak se z toho vyklubala teroristická organizace a teď chceš abych tady dělala čáry máry s kamenem, který ovládá čas?" hlesla jsem přiškrceně.

Jakoby celý můj dosavadní pohodlný život plný umění a čisté hlavy a vyrovnanosti byl jen ubohá příprava na to, co mě čekalo... Na útěk před smrtí? Na shledání s otcem? Já chci domů.

Chci zpátky svůj pohodlný život umělce. Co se stane s mými obrazy, když umřu? Co s nimi SHIELD nebo Hydra udělá? A proč jde zrovna o mě?

,,Asi bych měl být upřímný..." vydechne otec nakonec a udělá pár kroků ke mně.

,,Ano, to bys měl," ujistila jsem hona postavila se, takže jsem mu teď stanula tváří v tvář. Byla jsem jen o trochu menší než on, voněl jako vždycky po drahé kolínské a sálalo z něj sebevědomí a odtažitost. Nikdy nešel s kůži na trh, až do teď.

,,Jde o nového a mocného nepřítele. Chce získat všechny kameny nekonečna a vymazat tak polovinu vesmíru. Stabilita by byla nastolena, ale do všech koutů světa by to přineslo chaos. Zemřelo by mnoho lidí. Máme však jednu výhodu, tajnou zbraň," odmlčel se a položil mi ruku na rameno.

,,Thanos si myslí, že kamenů je šest, ale ve skutečnosti jich je sedm. Jeden máme my, druhý je v SHIELDu, třetí na Asgardu, všechny strážkyně kamenů se momentálně nacházejí na zemi a žijí povětšinou krásné a ničím nerušené životy. Musíme je všechny najít, společně s nimi tak budeš moci přemoci Thanose a jemu se do ruky nedostane jediný kámen. Čas a vědomí nám dává moc. Musíme najít šest dívek, které mají naplnit proroctví a nastolit tak buďto rovnováhu nebo nenapravitelný chaos," řekl tiše a srozumitelně.

Já však stále nevědělo, co se ode mě očekávalo. Nemohla jsem být jedna ze sedmi...nevím ani kdo je Thanos!

,,Jak je chceš najít?" zeptala jsem se s pozdviženým obočím a pohledem zapíchnutým v jeho očích.

Otec se usmál, stiskl mi povzbudivě rameno a zašeptal: ,,Od toho mám tebe a přístup k tajným složkám SHILEDu."

Mist- |Avengers|Kde žijí příběhy. Začni objevovat