4. 1. (24) Rész

592 21 2
                                    

Az ágyamból kikelve azonnal egy cetli repült a fejemnek, le kapartam magamról és realizáltam, hogy ez apám kéz írása de, hogy ilyen korán el olvassam... Még nem, egyenlőre keljek fel és lássak is valamit. El húztam a házban az összes függönyt és elkezdtem csinálni magamnak kávét de akkor esett le, hogy apám nincs sehol, vissza rohantam a cetliért és el kezdtem olvasni.

'Szia Lily! Sajnálom, hogy ilyen sietősen kellett távozzak de valami nagyon fontos dolog jött közbe amit muszáj vagyok elintézni! A Roxfortos cuccaidat el vittem hisz be kell ugorjak az iskolába is, csak a pálcád maradt otthon, meg persze a szőrmokod!

Tehát kicsim ne feledd, hogy ma este mész át a Weasleyékhez!
Érezd jól magad! És mint mindig... Te vagy ez én fényem a sötétben! '

Elmosolyodva raktam le a cetlit és közben kész lett a kávém így le ültem és el kezdtem azt inni és közben a híreket olvasni de akkor két bagoly repült be hozzánk és ha nem kapom fel a kávét akkor az egyik fel borítja azt. Rá néztem a két csirkefogóra és akkor jöttem rá, hogy az egyik a Weasleyéktől jött a másik pedig Diggoryéktól. Le vettem a lábukról az üzenetet és el kezdtem őket olvasni.

'Szia Ryell!

Ne felejtsd el, hogy ma jössz át! Azért írom le mert képes vagy elfelejteni! Harry már itt van és sikeresen el rontotta a meglepetést anyám mert elmondta, hogy te ma jössz... Így már nem leszel meglepetés!
Várom, hogy gyere!

Ron'

Le tettem az pergament az asztal végére és akkor jött a következő.

'Szervusz Rye!
Nagyon rég írtam neked tudom, és azt is sajnálom, hogy tavaly megint nem találkoztunk, de nagyon remélem, hogy idén fogunk!

Cedric Diggory'

Meg ingattam a fejem, hogy ő még ezért is képes volt levelet írni a baglyokat ki engedtem, hogy vissza menjenek de épp mikor zártam volna be az ablakot egy újabb bagoly szállt be ami egyenesen nekem jött így a padlón landoltam, az ismeretlen hó bagoly le lépkedett rólam és engem nézett.
-Te sem a kedveségedről vagy híres! - ültem fel és le szedtem róla az össze hajtott pergament.

'Szia Ryell!
Nem tudok sajnos sokat írni hisz nem is lenne szabad, hogy írjak mert ha apám meglátja, hogy neked írok akkor nekem annyi, így szépen kérlek ne írj vissza mert abból nagyon rosszul jövök ki ha apám kapja meg véletlen.
Csak annyit szerettem volna le írni, hogy tudsz-e patronus bűbájt idézni? Mert ha igen megtaníthatnál, legalább ennyivel tűnjek ki a családból, hogy én tudok... Remélem fogsz vagy tudsz!

Draco'

Fájó szívvel engedtem ki a baglyot hisz úgy írtam volna neki de nem akartam bajba sodorni.

Vissza ültem az asztalhoz és végre megittam a kávét ami már nem éppen volt meleg de nem is érdekelt, rá néztem az órára de amint meg láttam ki esett a szemem a helyéről.
-Hogy tudok én este hatig aludni?! Apa mikor ment el?! Hogy tud ennyi ideig távol lenni? - idegeskedtem fel pattantam és elkezdtem össze pakolni azt amit vinni szeretnék Ronékhoz indultam volna az ajtóhoz de akkor jöttem rá, hogy pizsamában vagyok így vissza fordultam és fel vettem valami utcai ruhát és akkor most véglegesen el indultam... De csak az után mielőtt vissza fordultam a pálcámért...

*****

Kis léptekkel mentem a harmadik otthonom felé lassan be nyitottam és akkor vettem észre, hogy éppen esznek, le raktam a táskám és mire vissza néztem Harry már előttem állt és át ölelt majd meg is pörgetett.
-Én is örülök neked! - szorítottam meg őt.
-Engedj oda minket is! - hallottam az ikreket, Harry el engedett és akkor az ikrek szinte úgy öleltek át, hogy nem kaptam levegőt.
-Hé szegényt megfojtjátok! - futott hozzám Ron és Ginny.

Az utolsó könnycseppem se elég? (Harry Potter ff.)Where stories live. Discover now