2. Rész

2.1K 51 7
                                    

Fel keltem és szó szerint ki pattant a szemem hisz azt álmodtam, hogy egy zöld fény jön felém és egy női sikítás hallatszott de borzasztóan hangosan, bár nem ismertem fel mégis azt éreztem, hogy a sikoly a lelkemig hatol.

Fel kaptam a talárom és le rohantam a mosdóba amilyen gyorsan csak tudtam, oda rohantam a tükörhöz és a mosdó kagylóra támaszkodtam.

-Mi a fene volt ez? -néztem a tükörben lévő magamra ami fáradtan nézett vissza rám.
-Ki az? -hallottam meg egy vékony hangot.
-Te ki vagy?
-Inkább te ki vagy? -női hang...
-Ryell..
-Hisztis Myrtle!
-Menj el... -kértem a lányt.
-Miért?
-Menj el! -emeltem fel a hangom mire ő szipogva elment, semmi kedvem nem volt most hozzá, gondolkodni akartam, hogy mi lehetett ez a álom... Nagyban gondolkoztam mikor Draco Malfoy lépett be. Nagyokat pislogva lépett oda hozzám.
-Te... -nézett rám nagyra nyílt szemekkel.
-Felejtsd el én itt sem voltam! -mentem volna el de meg fogta a csuklóm, semmi kedvem nem volt beszélni de persze,hogy ilyenkor találnak meg.
-Miért vagy itt?
-Ne hidd, hogy neked mondom el! -rántottam volna el a kezem de nem engedte. - És te miért vagy a LÁNY mosdóban?
-MIÉRT?! -mondta erélyesebben mire én megrezzentem.
-Könyörgök... Engedj! -néztem fel a fiúra. Hatalmasat sohajtott és elengedett. Ki futottam ki az udvarra korán volt még így senki nem volt kinn. Végig simitottam a kezemen ahol Draco szorította... Gyerek mégis rettentően erősen szorít. Le ültem a padra és át öleltem a lábam mire Draco is hirtelen mellettem termett.
-Figyelj! Értem én, hogy azt látod, hogy utállak részben igaz de.... -ült le mellém a szőke fiú. Kíváncsian rá néztem. -Mi volt a baj? -nézte a fát, az én szememben bele se nézett. Egy nagyot sóhajtottam és elmeséltem neki az álmom. -Ezt nem akartad elmondani?
-Draco!
-Jó oké! -emelte fel védekezően a kezét.
-Azért nem akartam el mondani mert előbb én akartam megfejteni! Mert szerintem te nem tudod, hogy ez mi lehet!
-Értem... Hát valóban én sem tudom mi lehetett.
-Szerintem menjünk enni! -álltam fel egy pár perc múlva.
-Támogatom! -állt fel ő is. Egy pár perc múlva már a asztalainknál ettünk.

Ron és Hermione mellett ettem és velem szembe Harry mellette meg a Weasley ikrek. Elbambultan Dracot néztem ahogy mosolyogva magyaráz amikor ide pillantott én le vettem róla a szemem.

-Ryell? -nézett rám Hermione.
-Hmm? -fordultam felé.
-Mit néztél?
-Csak... Hm.. A plafont! -mutattam fel. Miközben ettünk csámcsogás csapta meg a fülem mire mind a hárman Ronra néztünk aki szó szerint zabálta a húst.
-Hm? -nézett ránk meglepetten. -Mi az?
-Semmi, semmi! -ráztam meg a fejem.

Miután meg ettünk annyit amennyi belénk fért mentünk bájitaltanra -de persze Ronra várt az egész csapat vagy plusz tíz percet-. Igazából az órán annyit szürtem le, hogy Harryt utálja az apám... A többi órán figyeltem és amit tudtam jelentkeztem de persze Hermione haladt a ponttal. Igen. Én számoltam, hogy kinek lett több jó válasza... Kábé... Tizzel alázott meg. Nem is lenne baj... Ha nem tizenkettő kérdést tettek volna fel.

Mikor volt egy kis szabad időm le sétáltam a könyvtárba és elkezdtem olvasgatni amit érdekesnek találtam, mikor már vagy egy halom könyv volt körülöttem -amik miatt igazából már nem is láttam mert egy kis barikád lett-. Épp mikor végeztem A kis herceg egyik oldalával akkor toppant be Draco és Harry, vagyis a hangokból ítélve ők lehettek azok.

-Áhh Potter! Nem untad meg a Weasley társaságot? -horkantotta gúnyosan. Kicsit beljebb húzódtam, hogy ne látszódjon ki semmim és csak a hatalmas könyv kupacot lehessen látni.
-Ne merészelj bármit is mondani rá! -felelte idegesen. Csodálkoztam, hogy lettünk mi négyen ennyire jóba én, Hermione, Ron, Harry mintha évek óta ismernénk egymást.
-Miért mi lesz? Diffindo! -kiáltott de Harry el ugrott előle... Szerencsére hisz a fa polcnak annyi lett, vagyis amennyire láttam. -Ennyit rólad Potter! -nevetett fel és ki ment. Utána pedig Harry egy grimasz kiséretében. Én csak kezembe vettem ismét a könyvet és egy hatalmasat sóhajtottam.
-Hogy lehet vele ilyen velem meg olyan.. -sugtam magam elé.
Megkerestem azt az oldalt ahol tartottam és ismét olvasgatni kezdtem kedvenc mugli könyvem.

Az utolsó könnycseppem se elég? (Harry Potter ff.)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu