8. Rész

819 23 2
                                    

Másnap délután én, Ron és Hermione sok szerencsét kívántunk Harrynek az öltöző előtt, ám mindannyian nagyon aggódtunk Harryért amit a fiú is észre vett.

A leláton ültünk már a barátaimmal és vártuk, hogy mikor jönnek ki a csapatok de arc vonásunk semmit nem változott ugyan olyan aggódó volt amit a mellettünk ülő Neville egyáltalán nem értett de azt meg pláne nem értette, hogy miért van nálunk a varázs pálcánk -nálam is ott volt hisz még nem akartam azzal le buktatni magam, hogy nekem nem kell mert anélkül is tudok ezt csak Hermione tudhatja és a későbbiekben barátai és Dumbledore-, mi délelőtt még a lábbilincselő átkot is gyakoroltuk és ha úgy fajul a dolog akkor használni is fogjuk.
-Ne felejtsd el! Locomotor mortis! -hajolt felénk Hermione, Ron elrejtette talárja ujjába a pálcáját és én is így tettem.
-Jó, jó! Igen tudjuk! -legyingetett Ron.
-Nézzétek! -mutatott Hermione. -Ha! Ott van Dumbledore!
-Ezek szerint nem fogják bántani Harryt hisz a közelébe úgysem varázsolnak! -mosolyogtam.
-Azért ezt annyira ne kiabáld el! -nézett rám Hermione. -Azért álljatok készenlétben ha úgy adódik!
-Mindenképpen! -mondtuk egyszerre Ronnal. Meg markoltam Ron és Hermione kezét és úgy figyeltem, hogy mi lesz... Csak ne essen baja.
-Sose láttam Pitont ilyen mérgesen!
-Biztos azért mert itt van Dumbledore így nem tudja le rázni Harryt! -helyeselt Hermione és csak szem forgatva jeleztem, hogy nem igaz az amit mondanak.
-Jaj! -kiáltott fel Ron. Hátra néztünk és Malfoy volt aki bele térdelt a fiú nyakába.
-Bocs Weasley, nem vettelek észre! -mondta fenn hangon. Ilyenkor annyira átkoztam magam, hogy mégis miért akarom annyira a fiút barátomnak. -Kíváncsi vagyok meddig bír ma Potter a seprün maradni! Ki akar fogadni? Nem fogadunk Weasley? -Ron nem válaszolt helyette jobban meg markolta a kezem amit nem láthatott Malfoy ugyanis csak annyit lehetett látni, hogy Ron és Hermione talárja hozzá ér az enyémhez pedig eszeveszetten kapaszkodtunk egymásba, ebben a pillanatban Piton büntetőt ítélt a Hugraburg javára mert felé ütött egy gurkot George Weasley, Hermione közben Harryt figyelte aki úgy körözött a pálya fölött mint egy áldozatra váró héja. -Tudjátok hogyan válogatják össze a Griffendélesek a csapatokat? -mondta fenn hangon Malfoy mikor Piton minden ok nélkül újabb szabad dobást ítélt meg a Hugraburgnak. -Azokat válogatják be akiket sajnálnak! Potter akinek nincsenek szülei, Weasleyék akinek nincs pénzük! Csak Neville Longbottom hiányzik közüllük akinek nincs esze! -Neville fülig pirult és Malfoyra nézett.
-Tucatnyi Malfoynál is többet érek! -jelentette ki.
-Igen Neville! -mosolyogtam a fiúra de a három Mardekáros fiú csak hasukat fogva nevettek.
-Ez a beszéd Neville! -jegyezte meg Ron aki a meccset figyelte. Ryell is csak ezt nézte ám néha-néha hátra pillantott.
-Longbottom ha az ész aranyból volna te szegényebb lennél mint Weasleyék! Pedig az nagy szó! -itt már nem kellett több fel pattantam és a pálcámat a torkához tartottam -akár mennyire is fájt ezt tenni-
-Ha még egy szó...
-Figyelmeztetlek Malfoy... -de itt a lábába rúgott nekem viszont a pálcám mindig ott volt a torkánál.
-Harry!
-Mi? Hol? -nézegettem az eget Ronnal ám ekkor Harry látványos zuhanó repülésbe kezdett én ekkor le engedtem a pálcám és fel ugrottam a padra és mindenki el kezdett  tapsolni -kivéve persze a Mardekár-
-Szerencséd van Weasley! Potter talált neked valami apró pénzt a földön! -több nem is kellett ám mikor már meg fordultam Dracon ott volt Ron, Neville hátra mászott segíteni, ő fel tartotta Monstrot én pedig Crakot.
-GYERÜNK HARRY! -síkitotta mellettük Hermione és most ő ugrott fel a padra. A hatalmas fiút aki nálam sokkal nagyobb volt eléggé nehéz volt vissza tartani de mivel varázsolni nem akartam így muszáj volt fizikai erővel tartani magam. Hermione a csatánkból semmit nem vett észre, bár én most Harrynek akartam szurkolni de Ronnak segítettem hisz nem hiszem, hogy bírná hárommal is. Hirtelen el kezdett tombolni a közönség amire fel figyeltem már amennyire tudtam.
-Mi az? Meg van a cikesz? Győztünk? Harry győzött? -kérdezgettem.
-Ron, Ryell hol vagytok vége a meccsnek! Harry megnyerte! Nyertünk, vezet a Griffendél! -Hermione síkoltozva táncolt a padon.
-Elég! -kaptam fel Ront aki akkor húzott be egy hatalmasat Draconak... Amit nem tudtam nézni. -Elég! Huzzátok el innen! -magamhoz öleltem Ront aki még mindig reszketett az idegtől. -Monstro! -szóltam a fiúra mielőtt meg ütötte volna Nevillet -de nem is tudta ugyanis Neville egy ütést sem kapott-. -Meg ne merd tenni mert esküszöm, hogy innen a lelátoról foglak le dobni ha meg mered ütni! -sziszegtem.
-Hogy mered... -jött felém Monstro, hátam mögé raktam Ront.
-Nem ajánlom! -néztem fel a fiúra. -Tünés! -néztem a fiúra. -Azt mondtam tünés! -mondtam erélyesebben ám mégis suttogva. Draco és "barátai" nagy szemekkel nézett rám. -Nem hallottátok?! Tényleg meg akartok tanulni repülni seprü nélkül?! -ezzel mind a három fiú elment. -Végre... -magamhoz öleltem ismét Ront. -És ebből ő semmit sem vett észre! -céloztam Hermionere.

Az utolsó könnycseppem se elég? (Harry Potter ff.)Where stories live. Discover now