8. Prišiel som za tebou, to napraviť.

283 22 3
                                    

Po príchode domov si išli rovno ľahnúť do postelí, okrem Jakea. Chcel nájsť nejakú stopu, ktorá by mu naznačila, kde Júlia býva. Potreboval mapu mesta a trochu viacej detektívnej schopnosti. Nebol práve v týchto veciach zbehlý, no aj napriek tomu, bol odhodlaný vyskúšať to a spraviť všetko, čo je v jeho silách.

Prehľadal pár šuplíkov v obývačke a kupodivu tam našiel turistickú mapu. Celú noc nad tým strávil, až kým nad ránom nezaspal.

***

Ako prvá sa v kuchyni objavila Grace. Zaskočene sa pozrela na Jake, podišla k nemu a jemne ho drgla ,,Jake?"

,,Hmm?" zaspatým hlasom vydal zvuk.

,,Čo tu robíš?" sedel za stolom a zároveň na ňom ležal, čo nebola práve bežná poloha na spanie. Pod hlavou mal nejaké papiere a perá.

Zodvihol hlavu a pozrel sa na Grace. Chvíľu rozmýšľal, kde je a čo sa deje. Potom sa spamätal a v očiach sa mu objavili iskričky.

,,Prišiel som na niečo. Potrebujem Elis. Elis!" zodvihol sa a išiel ju nájsť.

Grace ostala chvíľu nehybne stáť na mieste premýšľajúc nad jeho reakciou. Potom to hodila za hlavu a išla si spraviť kávu. S horúcim nápojom v šálke si sadla na druhú stranu stola, od miesta, kde mal veci Jake. V tom sa vrátil ťahajúc rozospatú Elizabeth za sebou.

,,Počúvaj." sadol si za stôl a zobral si pero do ruky. ,,Zaznačil som si miesta, na ktorých sme ju hľadali." ukázal na kruhom označené miestá.

,,Ehmm." prikývla a čakala, kým sa dostane k veci.

,,Tu sme ju našli včera." ukázal na oblasť pri clube. ,,Ale tam sme normálne nehľadali." prekvapene sa na neho obidve dievčatá pozreli. ,,A napadlo mi, že keď sme išli do Miami Beach, tak nás mohla vidieť predtým v požičovni a počuť nás, alebo sledovať. Tak vedela, že tam ideme." pyšne dopovedal a zobral spred seba Graciinú kávu.

,,Hej?" okríkla ho, ale aj napriek tomu si odpil.

,,Ako dlho si nad tým strávil?" prekvapene sa na neho pozrela Elizabeth.

Položil šálku na stôl a Grace si ju hneď uchmatla a pritisla k sebe.

,,Neviem... pár hodín." mykol plecom a potom mu došlo, že sa to spýtala dosť zaskočene akoby neverila, že na to vôbec prišiel. ,,Čo mi chceš tým tónom povedať?" prižmúril oči.

,,Nič." zaklamala, ale všetci vedeli, že Jake nie je moc mysliteľ. Aj on to vedel. Ale, keď sa zaprie, tak dokáže na niečo prísť.

,,Idem tam." rozhodne povedal Jake po chvíli a postavil sa.

,,Kde?" spýtala Grace.

,,Tam." kývol hlavou smerom na mapu.

,,Počkaj, pôjdeme s tebou." zastavila ho Elizabeth.

,,Nie, musím si to vybaviť sám." odhodlane povedal a vyšiel von.

,,Mohol sa aspoň prezliecť." povedala Elizabeth do vzduchu a taktiež zobrala Grace kávu.

Tá len bezmocne rozhodila rukami a išla si spraviť ďalšiu.

***

Videl ju, ako vychádza z obchodu so zmiešaným tovarom. Na tvári jej dominoval ten ľadový, mrchovský výraz, ktorý mávala poslednú dobu často. Už to nebolo nevinné dievčatko ako pred tromi rokmi, ale žena, ktorá bola nesmierne sexy a vzbudzovala rešpekt.

Jake sa skrýval za palmami naproti cez ulicu. Potešil sa, že ju našiel. Predsa len mal pravdu.

Vlasy jej viali všade. Keď si ich chcela zastrčiť, že ucho nech jej nejdú do tváre, pozrela sa Jakovým smerom. Rýchlo sa schoval a dúfal, že si ho nevšimla.

ELITA 2Where stories live. Discover now