22

737 31 0
                                    

21 évvel ezelőtt


A lány gyűlölte a testét. Vékony dereka eltűnt, hasa megnőtt és arca teljesen felpuffadt. Kiveszett belőle a fiatalság és a boldogság. Szemei alatt hatalmas karikák húzódtak, tekintete nem úgy csillogott mint régen. A kilencedik hónapban volt, gyermeke bármelyik pillanatban megszülethetett. 

Ránézett a csuklóján lógó karkötőjére, mire szívét fájdalmasan marni kezdték a feltörő emlékek. Pontosan hét hónapja szakított szerelmével, hogy egy olyan férfihez mehessen feleségül, akit alig ismer. Gyűlölte magát és gyűlölte az anyját is, amiért a pénz volt nekik a legfontosabb.





Kedvese amint megtudta, hogy állapotos, megkérte kezét és két hónap múlva már össze is házasodtak. A lány kedvelte férjét. Gyengéd volt és törődő, mindent megadott neki, amit tudott. Szép lassan megkedvelte a fiút, sőt ki is lehet jelenteni, hogy egy kölcsönös tisztelet és szeretet alakult ki köztük.

Csak nem voltak szerelmesek egymásba.






Halk susmogást hallott, ami lentről szűrődött fel. Óvatosan kibotorkált szobájából, majd elindult a lépcső felé. Még mindig nem sikerült megszoknia, hogy karcsú alakját felváltotta az óriási pocakja, amit bő ruhákkal próbált takargatni. 

Az előszobához érve megtorpant és gyorsan a fal mögé bújt, úgy hallgatózott.

-Akkor megegyeztünk? - a lány az ismerős hangra felkapta fejét és óvatosan kukucskált be a szobába. A nappali közepén anyja állt, mellette férje egyik munkatársa. A kanapén egy szőke hajú lány ült, apró termete elveszett a bútorok között.

-Nem, nem egyeztünk meg! - csattan fel a férfi idegesen. - Az a barom elcsábította a húgomat, úgyhogy nem fogunk megelégedni ennyivel. Több pénzt akarunk.

-Nem adhatok többet. - felelte a lány anyja, tekintete veszélyesen csillogott. 

-Akkor nincs üzlet. - csóválta meg fejét a férfi.

-Örüljön, hogy ennyit tudok adni. Több pénzről van szó, mint amennyit maguk valaha is láttak. - felelte az anya magabiztosan. 

-Inkább felejtse el. - nevetett fel a kanapén ülő lány hitetlenül. Vékony hangja idegesen csengett. - Nem vásárolhat fel engem. - hajolt közel az előtt álló nőhöz. - Szeretem Troyt és ő is szeret engem. A gyereket pedig megtartjuk. - mondta határozottan, miközben a másik szobában lévő lánynak elakadt lélegzete. Érezte, ahogy a keserűség elönti szívét.

A férje megcsalta őt.

Próbálta megemészteni a hallottakat, de képtelen volt rá.

A férje megcsalta őt.

Mindig is tisztában volt vele, hogy Troy sem szerelmes belé, de azt hitte, hogy a fiú hűséges lesz hozzá és a születendő gyermekükhöz. 



Most ez mind szertefoszlott, ahogy végig tekintett a nappaliban álló angyalarcú lányon, aki teljesen az ellentétje. Alakja vékony és törékeny volt, haja szőke hullámos és pillantása ártatlanságot sugárzott. Belőle ez már régen kihalt.

Se veled, de nélküled °befejezett°Where stories live. Discover now