13

1.1K 49 10
                                    

NORTH

Sietősen léptem be az egyetem jégcsarnokába. Már így is késésben voltam a meccsről és még meg kellett keresnem Tristant és Scottot. Nem akartam Trissel egy légtérben lenni, de a mai nap kivételnek számított. Jason, Adam és Jake meccset játszanak és muszáj megnéznünk. 



Megkönnyebbülten nyugtáztam, hogy az első harmadból még hátra van 18 perc, amikor a lelátóra értem. Majd megpillantottam a fiúkat. Tris egy ismeretlen férfivel beszélgetett, aki mellette ült. Kíváncsian léptem oda hozzájuk.

-Sziasztok!-mondtam, majd helyett foglaltam Scottie melett.-Bocsi a késésért.

-Semmi baj.-legyintett az afroamerikai.-Ismered Tris nagybátyját?-kérdezte a fiú mellett ülő férfire mutatva.

-Nem, még nem találkoztunk.-feleltem.

-Hank.-nyújtotta felém kezét illedelmesen.

-North.-fogadtam el tenyerét.

-Örülök a találkozásnak.-mosolygott rám barátságosan. Erős borosta fedte arcát, barna szemei és haja volt. Tipikus jófej nagybácsi kisugárzása volt. A mellette ülő Trisre tekintettem, akin csak most tűnt fel, hogy napszemüveg van.

-Tristan, minden rendben van veled?-kérdeztem az abszurd látványt nézve.

-Tegnap megint lenézett a boros üveg aljára. - mondta Scott dühösen.

-Nem is igaz. - vágott közbe Tris. - Biztos csak a front miatt fáj a fejem.

-Véletlenül sem azért, mert feltoltad a véralkohol szintedet az egekbe.-mondtam szarkasztikusan.

-Csak maradjatok csöndbe. - nyöszörögte Tris. - Aludni próbálok. 













Úgy beszéltük meg Jasonnel, hogy ma este fogunk elmenni randizni és már nagyon izgultam.

Izgatottan járkáltam fel alá az aulában és vártam, hogy Jay végre készen legyen. Scott, Tristan, és Hank egy körben álltak és beszélgettek. 

-Miről cseverésztek?-léptem oda hozzájuk.

-Hokiról.-felelte Tris.

-Gondolhatod mennyit érthetek belőle.-tette hozzá Scott. Hank arcáról egy pillanat alatt lefagyott mosolya és döbbenten kezdett el kémlelni egy férfit. 

-Ő mit keres itt?-kérdezte ellenszenvesen még mindig az ismeretlent követve szemeivel. Én is az alak felé fordultam. Egy márkás szürke öltönyt viselt, barna haja tökéletesen volt lenyírva. Már messziről sugárzott róla, hogy egy igazi nagykutya.

-Jason faterja.-felelte Tris.-Miért, ismered?-kérdezte vidáman.

-Régen, már volt dolgunk egymással.-felelte, és arcára kiült a feszültség. Idegesen pillantottunk egymásra a srácokkal.-Bocsássatok megy egy percre.-mondta Hank és az öltönyös férfihez sietetett. Láthatóan Jason apja is eléggé meglepődött Tris nagybátyja láttán. Idegesen váltottak pár szót, mikor Jason végre felért az öltözőből Adammel és Jakkel együtt. Scott egyből a két lököthöz sietett, akik láthatóan megint veszekedtek valamin.

-Sziasztok!-köszönt nekünk Jason vidáman és lepacsizott Tristannel.-Mindjárt jövök, csak beszélek még egy pár szót apával, aztán indulhatunk.-pillantott rám, mire bólintottam. Lelkesen sietett el. 

-Akkor ti most együtt vagytok Jasonnel?-kérdezte Tristan, de hangja nyugodtan csengett. Felsóhajtottam. Nem akartam erről beszélni vele. Egyáltalán nem is akartam beszélni vele.

Se veled, de nélküled °befejezett°Where stories live. Discover now