Stormen som ändrade allt

80 2 0
                                    

Det är natten till fredag och jag vaknar mitt i natten av att det är en enorm storm utanför huset. Jag drar upp persiennerna och mitt rum lyser upp av en blixt som slår ner i havet utanför. Hela himlen är svart och regnet smattrar mot fönstren. När vi var små brukade Travis vara så rädd för åskan att han satte sig i en garderob i källaren. Vi andra skrattade medans han sprang för livet ner för trapporna. Han hade blivit mindre rädd för åskan under åren men jag kravlar ändå nu ur min säng och smyger nerför trapporna till källaren där Travis ligger och sover i gästrummet. Jag och Travis har inte sovit i samma säng sen vi var små men jag går ändå in i det kolsvarta gästrummet och i mina pyjamas shorts och linne kryper jag ner bredvid honom där han ligger. Jag ligger bakom hans rygg och bestämmer mig för att lägga armen runt honom. Min bästa vän. Min Travis.

"Bec?"
Han vänder sig om och tittar nyvaket på mig. Jag ler. Åskan mullrar högt ovanför oss.
"Tänkte om du var rädd och behövde sällskap" säger jag och fnissar.
Han slår till mig på armen och vänder ryggen mot mig igen.
"Bara om du skedar mig" säger han med mörk, nyvaken röst.
Jag lägger en arm runt honom och drar mig närmare.

Ungefär en timme senare vaknar jag av att Travis stryker sin hand genom mitt hår. Klockan är 3 på natten. Han har vänt sig om igen och ligger och betraktar mig när jag sover. Jag öppnar ögonen och ser in i hans. Han tar bort en hårslinga från min panna och jag känner rörelsen av hans stora varma händer. Varför känns det mer? Mer än förut. Varenda rörelse, varje gång han rör vid mig känns det mer tydligt än när någon annan gör det. Han börjar plötsligt flytta sig närmare, jag ser in i hans ögon, dem där stora snälla men samtidigt busiga ögonen. Han lägger sin hand över min kind och innan jag vet ordet av nuddar hans läppar mina. Han trycker dem hårdare mot mina och jag besvarar kyssen. En gnista, fjärilar väcks inom mig och jag fortsätter kyssa honom. Travis, min bästa vän sen dagis. Vad gör vi??. Men jag bryr mig inte, jag vill ha mer, mer av honom.

Jag rullar över så att jag nu sitter över honom, fortfarande med händerna på hans kropp och läpparna tryckta mot hans. Travis sätter sig upp med mina ben runt hans midja och min rumpa i hans knä. Han tar en hand långt ner på min rygg och trycker mig ännu närmare honom. Kyssarna går över till passion. Till passionerat hångel. Till heta smekningar på sidan av ryggen och jag som stryker över hans hår.
Plötsligt slår det mig att om vi fortsätter kommer, vad det här nu är, förändra allt. Vår relation och våra liv. Jag drar mig ifrån och stannar upp. Han tittar frågande på mig.
"Vad håller vi på med???" säger jag och kliver bort från hans knä och sätter mig mot väggen i sängen.
"Jag... ehh jag vet faktiskt inte" säger han.
"Varför kysste du mig?"
"Jag vet inte, det bara hände"
"Vad betydde det där då?" Frågar jag.
"Becca, jag vet inte! Vad betydde det för dig? För för mig kändes det läskigt men jävligt rätt" säger han och låter nervös på dem sista orden.
Det är första gången i hela mitt liv som jag hör Travis vara nervös när han pratar med mig. Konstig känsla.
"Vi kanske ska sova" Säger jag och lägger mig ner i sängen. Han lägger sig bredvid utan att säga nånting och med ryggarna vända mot varandra somnar vi.

Fredag morgon
Jag vaknar och Travis ligger fortfarande med ryggen mot mig. Jag försöker smyga så tyst som möjligt upp mot mitt rum men på vägen upp för trappan möter jag min lillasyster Kylie.
"Vad gör du?" frågar hon.
"Går upp mot mitt rum"
"Vad har du gjort i källaren?"
"Sov bara med Travis, han är rädd för åska" säger jag och ler för att hon inte ska tycka att det är konstigt.
"Okeeeej.." säger hon och går där ifrån. Klockan är redan mycket och mamma och pappa sitter redan i köket med frukost och tidning. Jag hinner göra iordning mig och åka till skolan innan Travis vaknar. Jag struntar i frukost men tänker att jag kan köpa en bagel i cafeterian.

Dagen går och jag har svårt att koncentrera mig på lektionerna, jag kan inte tänka på nått annat än det som hände i natt. Hade det verkligen hänt? Hade jag och Travis kyssts? Och inte en gång utan flertal gånger till följd av hett jävla hångel. Ska jag berätta för Aqua? Ska jag berätta för Collin? Nej.. nog ingen bra idé.

Fredag eftermiddag
Jag kommer hem från skolan, Travis är inte hemma men hans bil står på uppfarten. Jag byter snabbt om till bikini och springer ner med brädan till vågorna på Bellyache beach. Jag vill bara ut i vågorna, inte behöva tänka på något annat en stund. Min egna slags terapi. Jag sätter flertal vågor och känner det salta vattnet brusa under mig. När jag är påväg upp ur havet ser jag honom sitta där, på en av klipporna vid vår surfskola och det slår mig att han troligen suttit där hela tiden bara att jag inte såg honom när jag sprang ner. Jag går fram till honom och slänger med mitt blöta hår så vattendropparna stänker på honom. Ett slags försök att visa att jag inte vill att händelsen i natt ska förstöra vår vänskap.

"Hallå!" Skriker han när vattendropparna nuddar vid honom.
Jag lägger ner brädan i sanden och sätter mig bredvid honom på klippan. Vi sitter tysta ett tag.
"Hur gör vi?"frågar han efter en stund, "hur går vi vidare från det som hände?"
Mitt hjärta dunkar plötsligt snabbt och jag tittar på honom.
"Jag tror vi måste vara ärliga med varandra, om vare sig vi har känslor för varandra eller inte.. det är inget jag vill mindre i hela världen än att förlora dig som min vän." Säger jag.
Travis suckar.
"Du har rätt" säger han, "Jag älskar dig Becca men jag tror att det som hände i natt endast var en engångsgrej, något som vi bara behövde äventyra och testa"
"Jag håller med" säger jag medans jag vet att det inte är sant, att jag egentligen långt inne vill ha mer av det som hände, vill ha mer av honom. Men det är för riskabelt. ALDRIG att jag riskerar att förlora Travis på grund av några fåniga känslor.

StupidWhere stories live. Discover now