Nu måste vi berätta

142 1 0
                                    

Lördag 21.00
Aqua stannade hela dagen och eftersom att det var helg bestämde vi oss för att hon skulle sova över. Vi tittade inte på några filmer eller så, vi hade helt enkelt alldeles för mycket att prata om.
Aquas föräldrar hade skilt sig förra året och hennes mamma Christine hade skaffat sig en ny kille, Larry. Han var advokat, rund om magen och hela 10 år äldre. Aqua och hennes storebror hade haft svårt med Larry till en början men nu var dem tydligen best buddies.
Jag blev till en början chokad eftersom att så som jag kom ihåg Aquas mamma och pappa var som två riktiga lovebirds! Men så länge dem är lyckliga så är det det som är viktigt.

Vi sitter på min säng, äter micro popcorn och Aqua berättar om alla killar hon legat med och den listan va mycket längre än vad jag hade förväntat mig. Mark, Steven, Will, José, Richard, Adam, Peter, Jacob och Collin. Men hon hade aldrig haft en riktig relation med någon av dem, det hade antigen varit en engångs grej eller så hade hon varit för rädd för att skapa någon slags kärleksrelation och avvisat dem.

"Har ni mer popcorn?"
Jag nickar, "övre skåpet till vänster"
Hon kollar på mig och ler "jag vet" säger hon medans hon tar skålen och går in till vårt stora marmorkök för att poppa mer. Jag följer efter och sättet mig på köksön.
"Vet du vad Becca?? säger hon. "Jag har en så sjukt bra idé!!"
"Aha... nu gör du mig lite rädd" jag vill inte att hon skulle förslå något helt GALET, just nu känns hon som gamla vanliga Aqua men det hade jag förstått att hon inte varit de senaste 3 åren.
"Vi borde ha en fest nästa helg!! För att fira att du är hemma." Hon snubblar över orden och jag förstår att hon tänkt ganska mycket på det där.
"Nja, jag älskar fester men just nu känner jag mig som en främling i mitt egna land. Jag känner ju typ bara dig och Collin.. och det hade ju inte blivit nån kul fest, jag hade ju blivit tredje hjulet när ni sitter med tungorna nere i varandras halsar."

Hon tittar på mig på det där sättet som vem som helst skulle uppfatta som irriterad men jag vet att det är en blick som säger *du är ju för dum, men det är därför jag älskar dig*
"Sluta va dum, det är ju bara en till anledning varför vi borde ha fest! För att du ska få lära känna folk!" Hon muttrar och blänger på mig med sina kristall blåa stora ögon, viftar med ögonfransarna och tar min hand.
"Snäääääälla fina du..."
"På ett villkor"
"Vadå???"
"Att det blir årets grymmaste fest!!!!" Jag har ända fram till nu försökt hålla inne min excitement. Jag hade inte festat sen Ebba fyllde år i våras och nu var det september. Eller jaa.. det hade ju varit ett flertal övernattningar och tältningar under sommarlovet. Men inget som skulle kunna räknas som någon fest.

Aqua jublar och tjoar som ett litet barn på julafton.
"Det kommer bli totally awesome!!" Hon böjer sig ner och rotar fram ett anteckningsblock ur hennes väska. Och med Aquas fantastiska talang för att rita börjar hon skissa på en inbjudan till min fest. 10 minuter går, och jag bara sitter och kollar på hur hon med graffiti liknande bokstäver skriver "LET'S PARTY PEOPLE!" med en följd av plats, datum, tid och ett avslut med "Becca and Aqua". Hon håller upp den framför mig och jag beundrar hur hon kan vara så stadig på handen.

Vi går sedan ner till källaren och in på kontoret där vi kopierar hennes skiss på 20 till papper.
"Jag tycker vi skickar inbjudan till Travis, Sarah och William också!" Säger jag nervöst. Jag vet fortfarande inget om hur avskedet med dem hade varit för Aqua.
"Det är nog ingen bra idé"
Jag sväljer. "Varför inte? Skulle verkligen vilja se dem!"
"Då får du göra det när jag inte är med, jag och Travis slutade inte på en bra kula direkt." Hon tittar ner i golvet som om hon döljer något.
"Okej.. vad hände? Berätta."
"Vi.." *bip bip* Aquas mobil surrar till och hon tar upp den för att se vem som vill något. Jag kan se över på hennes skärm att det var Collin och han skriver något i stilen med "Wow Becca är verkligen hemma, känns fortfarande overkligt. Nu måste vi berätta allt."

Aqua märker att jag ser smset och stänger därför snabbt av mobilen, tassar upp för trapporna och skriker "vi ses på måndag".
"Vänta! Du ska ju sova över!" skriker jag tillbaka men det är för sent, hon har redan tagit sin väska, smält igen ytterdörren och jag kan höra hur hon startat sin bil. Stressad springer jag ut på vår parkering och ser på hur hon sakta bakar ut. I mina tofflor och myskläder springer jag fram till henne.
"Stop!!"
Hon stannar och fönsterrutan åker ner.
"Vad är det ni måste berätta för mig????"
Hon kollar på mig i några sekunder innan hon viskar "Det är mycket du inte vet." Sedan gasar hon och jag ser hur hon försvinner nerför backen.

StupidWhere stories live. Discover now