Födelsedagen

315 2 0
                                    

Onsdag 11.00 13 augusti
Jag ligger yrvaken i min säng och tänker på allt som hände igår. Det var en fantastisk kväll. Kajsa, Smilla, Ebba och Danne överraskade mig med en stor fest som nästan hela skolan kom till! Allt var perfekt tills Dannes bakgård var fylld av fler okända människor än kompisar. Så vi fick spruta med trädgårdsslangen på dem tills de gick med på att gå där ifrån.

Idag fyller jag 18.

Mamma, pappa och Kylie kommer in för att väcka mig med presenter och lite frukost på sängen. De sjunger The happy Birthday song så högt att jag vet att grannarna över oss hör varenda ton. Av mamma får jag en parfym från Chanel och en ny bikini. En sån bikini som jag inte kommer ha chans att använda så länge vi bor i Sverige, eller så länge vi bor mitt i storstan och inte skaffar nån bil så vi kan ta oss till västkusten eller till nån av alla dessa vackra sjöar. Bikinin är svart och är från freepeople, den är snygg och skulle va något jag skulle vilja visa upp på stranden i Perth..

Av pappa får jag en vattentät klocka, en sarong och en flaska av min favorit solkräm?
"Pappa? Det är 3 grader och slask ute"
"Kylie din tur!" Han struntar i min kommentar och knuffar lite lätt till Kylie.
Kylie har slagit in tre paket i ett fint tunt omslagspapper som jag vet att hon gillar. I det första ligger ett par nya hörlurar och i det andra en påse med massor av olika svenska godisar som jag verkligen har börjat tycka om. Och i den tredje som är den minsta och lättaste ligger en flygbiljett..
"Va?!" Jag blir alldeles förvånad.
"Vi behöver inte bo kvar älskling, med mitt och pappas jobb tillsammans har vi de här 3 åren tjänat ihop så mycket att vi inte kommer behöva jobba mer om vi flyttar tillbaka till Perth." Mamma låter så glad och pappa också.

Kylie vet jag är egentligen hysteriskt glad och väntar bara på att jag ska le så att hon kan dansa och tjoa runt. Jag tänker snabbt på vad jag har här i Sverige. Vänner. That's it. Och då kommer det ett stort leende från mig.
"KYLIE!"
"BECCA!"
"Vi ska hem!!" Skriker jag av lycka.
"Jag vet! Det ska bli så kul att träffa hela släkten, alla vänner och att komma tillbaka till vårt hem". Hon gråter lyckotårar och tillslut smittar det av sig på hela familjen.

StupidWhere stories live. Discover now