Festplaner

85 2 0
                                    

Jag vaknar av att mitt alarm ringer, klockan är 5 på morgonen och jag kravlar ur min säng. Såhär tidigt har jag inte gått upp på flera år men sedan vi flyttade hem igen har jag velat ta vara på varje timme, varje minut av dagen.

Jag drar på mig en oversized Rolling Stones T-shirt som en gång i tiden var min pappas och ett par mjukis shorts. Jag har vaknat runt den här tiden i flera dagar nu och det är helt magiskt att äta frukost på balkongen med utsikt över havet och soluppgången. Men idag är jag inte ensam. På balkongen sitter Travis, han kom hit igår och det är inte förens nu när jag ser honom sitta där som det känns verkligt. Kunde lika gärna varit en dröm alltihop. Jag rostar några mackor, häller upp ett glas juice och går ut till honom.

"God morgon", säger jag. 
Han vänder sig om chockat och ler mot mig. Hans hår är nyvaket rufsigt och han har redan på sig badbyxor.
"Visste inte att du gillar att gå upp såhär tidigt?, du har visst förändrats lite sen sist", säger han och skrattar.
Jag knuffar till hans axel.
"Har du redan badat? Eller till och med surfat?" frågar jag och nickar mot hans badbyxor.
"Ja, jag simmade ut en sväng innan du kom, varför i helvete flyttade vi båda ifrån det här stället för??" säger han.
"Hahah jaa det kan man fråga sig".

Efter frukosten gjorde jag mig iordning för skolan och visade Travis hur vårt kök fungerar. Nu sitter jag i min Jeep på väg till skolan. Med rutan nere, George Ezras "shotgun" på radion och morgonsolen som skiner in. Jag har alltid älskat morgnarna och att ha alla dagens möjligheter framför mig. Jag tänker på hur glad min pappa blev när han kom hem från jobbet igår och såg att Travis satt vid middagsbordet. Pappa har alltid gillat Travis, dem är ganska lika, har samma larviga humor och samma intresse för fiske. Jag försvinner i tankarna och dem 20 minuterna till skolan är plötsligt slut. Jag svänger in på parkeringen.

Efter lektioner med biologi, engelska och journalistik är det lunch och jag hittar Collin, hans gäng och Aqua i matsalen sittande vid fönsterna. Jag sätter mig ner bredvid Aqua och hälsar på alla.
"Tycker verkligen ditt tjejgäng om att du sitter med oss?" Frågar jag Aqua medans jag sväljer en stor klunk vatten.
"Vem bryr sig, jag vill hellre hänga med er. Förresten Becca, så tänkte jag att vi skulle ha ditt welcome home party på fredag, antingen hemma hos mig eller dig, vad blir bäst?".
"Nu på Fredag?"
"Ja!"
Ska jag berätta att Travis bor hemma hos mig? Collin och Aqua hade ju haft ett jobbigt gräl med Travis och inte sett honom sen dess meeen.... aja, det borde vara lugnt.
"Vi kanske kan prata om det efter skolan? Ni kan inte gissa vem som stod i mitt kök när jag kom hem igår!" Säger jag och lutar mig fram över bordet.
"Ehhm.. George Clooney?"säger Collin och fnissar. Han vet att min mamma älskar George Clooney och han tar därför varje tillfälle att dra ett skämt om det. Han har till och med frågat mamma om vem hennes frikort är. Som tur var sa hon att hon inte kom på någon och att ingen kan bli mer perfekt än pappa. Gulliga mamma.
"Collin.. nej.."
"Vem då?" säger han.
"Travis!"
Jag kollar på dem båda efter en reaktion. Det är enormt svårt att urskilja om dem är glada eller inte.

"Han kom hit för att spendera tid med mig och ska stanna i några veckor, kul va?" Säger jag för att tvinga fram en reaktion från dem båda. Collin nickar och ler instämmande och Aqua klappar mig på ryggen och säger sarkastiskt "ja det kommer ju inte bli stelt.."
"Varför skulle det bli stelt? Det var ju inte så att du visste om att hans föräldrar gått bort när du kommenterade att han skulle 'gå hem och tjura hos mamma och pappa' " säger jag bestämt.
Hon tar en tugga av maten.
"Jag vet men vi har ju ändå inte pratat med honom på 3 år!"
"Men sluta, det har ju inte jag heller. Det är ingen skillnad. Han förlorade sina föräldrar vilket var sjukt tragiskt och jobbigt för honom att gå igenom, give him a brake!" säger jag.
"Vilket du inte ens visste om!" säger Collin.
"Ge honom en chans, låt honom ge er en chans. Bara för att man tappat kontakten behöver man inte vara ovänner!" säger jag och kollar frustrerat på honom.

Jag och Aqua bestämmer att vi ska vara hemma hos mig och att hon ska skicka ut alla inbjudan imorgon. Vi ska bjuda alla vi känner, gamla barndomskompisar, alla från gamla gänget (det tog lite tid att övertyga Aqua och Collin om att bjuda in William och Sarah), några av Collin och Aquas kompisar och såklart Travis. När skolan är slut kör jag snabbt hem. Vi har fått sluta tidigare idag och jag ser fram emot att spendera resten av dagen med Travis. Kanske surfa? Kanske roadtrippa och äta på en restaurang i Fremantle?

Jag öppnar dörren och tar av mig mina Vans. Travis är inte i köket men jag ser hans dator och skolböcker ligga på köksön. Jag slänger väskan på golvet och fyller ett glas med vatten och is. Plötsligt hör jag Travis prata ute på balkongen och går mot dörröppningen för att se vad han gör. Med havet i bakgrunden står han lutad mot balkongräcket med mobilen mot örat.

"Nej jag kommer inte hem, inte än. Det finns inget för mig i Sydney. Skolan suger och jag har inga bra vänner. Här känner jag mig uppskattad och som om det är här jag ska vara"  
Han låter irriterad och jag ser hur han får syn på mig som kikar ut genom dörröppningen. Han lägger på samtalet och går mot mig.
"Vad gör du hemma så tidigt?" Frågar han samtidigt som han kramar mig.
"Vi fick sluta tidigare, hur är det med dig? Vem pratade du med?"
"Äh det var min moster Trish, hon är bara allt för orolig och tror att jag är här bara för att festa." Säger han och skrattar, hans vita tänder gör hans leende vackert och han drar sin hand genom det vågiga håret.
"Men du kanske kan göra ETT undantag och gå på EN liten fest?" frågar jag och gör mina bästa puppy eyes.
"Vad är det för fest?"
"Ett welcome Home party för mig på fredag. Aqua och Collins idé.. vi ska vara här och vi har bjudit Sarah och William och flera från skolan. Det kommer nog bli kul, hoppas jag."
"Ahaa oj. Ja men det låter intressant. Såklart jag kommer om du vill det!"

Jag och Travis bestämmer oss sedan för att ta på brädorna uppe på min Jeep och åker till Trigg beach för att surfa. Vågorna är perfekta och vi sätter oss sedan på stranden och äter några chips. Solen gassar varmt mot huden även fast vi satt oss under ett eukalyptusträd.

"Så, vi har inte hunnit prata så mycket än, berätta om Sverige jag vill veta allt!!" Säger Travis och tar en näve chips från påsen.
Jag berättar hur vackert Sverige var på sommaren men hur kallt, mörkt och slaskigt det var på vintern. Att det inte finns en enda strand att surfa på även om man har våtdräkt. Och sedan om hur mycket jag saknar Ebba, Kajsa, Smilla och Danne. Travis har många frågor och jag berättar så mycket jag kan.
"Så hur är det med relationer då? Var det nån kille i Stockholm eller?" Frågar han och skrattar och jag antar att han sett bilderna på killen jag dejtade lite i nian. Jag hade några bilder på honom och mig på min instagram.
"Jaa hahaha några killar var det. Men aldrig något seriöst, du då?" säger jag och fyller munnen med chips.
"Jag dejtade en tjej i Sydney men vi gjorde slut för ett år sen. Sen dess har det inte varit någon."

Efter några timmars surfande åker vi till Fremantle för att hämta hem kinamat och spenderar resten av kvällen med att äta middag med mamma, pappa och Kylie och sedan spela kort och kolla på en film.

StupidWhere stories live. Discover now