3. Vězení

38 3 0
                                    

Všichni byli uvěznění. Mandy seděla na zemi u Kelly a snažila se jí stále probudit.

„Kelly, sestřičko.... no tak nenechávej mě tu, já se bojím..." Kňourala Mandy stále dokola a snažila se vzbudit Kelly. Po nějaké chvilce se Kelly začínala probouzet.

„Mandy..." Zachroptěla Kelly a sestra jí objala a nedala jí na nic pořádně čas. Brečela jí do hrudníku a silně jí tiskla. Kelly se jednou rukou chytla za hlavu, která jí bolela, snažila se rozkoukat, kde že to vlastně jsou a druhou rukou objala nevědomky Mandy a hladila jí po vlasech.

„Kde to jsme?" Promluvila Kelly a Mandy se jí stále držela.

„Nevím, nějaký divný hrad." Promluvila Mandy přes slzy a Kelly se na ní podívala.

„Jsi v pořádku?" Optala se konečně a její sestra pokývla na souhlas. Kelly se ulevilo. Najednou se začínalo za nimi ozývat další zvuk.

„Michaeli?" Hlesla Kelly a chtěla se zvednout a jít za zvukem.

„Jste v pořádku holky?" Optal se Michael.

„Ano." Kelly se konečně zvedla a šla za hlasem. Všimla si, že jako jediný z nich byl spoutaný. Mandy si sedla blíž k nim.

„Musel si se tolik vzpouzet?" Namítla Kelly a chtěla trhnout s okovy a Michael se musel zasmát.

„S tím nic neuděláme. Musíme přijít na jiný plán." Pronesl Michael a slabě škubl s okovy a tím zjistil, že jsou ke zdi připoutané vysoko ve zdi. Kelly se taky podívala po řetězu až ke skobě.

„Musíme tě odsud dostat." Začala Kelly a Mandy se vedle ní rozklepala. Kelly se po ní podívala.

„Je mi zima." Pronesla Mandy a Kelly přes ní přehodila deku, která ležela u nich na zemi a usmála se na ní.

„Je to lepší?" Pípla Kelly a Mandy pokývla na souhlas. Kelly se otočila k okovům a pak se podívala na své ruce.

„Jak funguje magie?" Optala se Kelly a Michael na ní vyvalil oči.

„Já nevím." Začal.

„Použil si magii u nás doma..."

„To sice ano, ale ta voda byla magická, jako to že zafouká vítr ve větrný den taky moc velké kouzlo není. Nejsem čaroděj, jen člověk co může tyhle věci využít...."

„Dobrý. Chápu. Nějak si poradím." Odbila ho Kelly a zadívala se na své ruce. Chvíli se snažila myslet na velký oheň a na okovy, ale nic se nedělo. Pak si vzpomněla na tu hádku s Mattem.

„Naštvi mě!" Křikla Kelly a Michael se usmál.

„To není zrovna lehký úkol..." Zasmál se a Kelly se zamračila.

„Chodíš oblékaná jak děvka." Začal Michael a Kelly si složila ruce na prsou.

„Nic lepšího?" Optala se Kelly.

„Kelly, co je to děvka?" Optala se Mandy a Kelly si povzdechla a pak se podívala naštvaně na Michaela.

„Měl jsem tě naštvat." Bránil se Michael a Kelly si sedla k Mandy.

„To je holka, co chodí lehce oblékaná, má ráda hromadu můžu a spí s nima." Začala Kelly a Mandy si prohlídla svojí sestru.

„Má sestra chodí oblékaná a má jen Matta nikoho jiného." Začala Mandy a Kelly se musela začít smát. Michael to vzdal a sklonil hlavu a snažil se nabrat sílu. V tom se otevřeli dveře a někdo jim tam hodil starší pečivo a nějakou vodu a zase zavřel mříže. Kelly došla k jídlu a podala kousek k Mandy a pak kousek k Michaelovi.

„Ne. Vy první." Dodal a holky něco snědli. Pak se společně napili a Kelly si sedla k Michaelovi a utrhla mu kousek pečiva a dala mu ho do pusy, jelikož by se sám nezvládl najíst. Pak mu pomohla s pitím.

„Děkuji." Zamumlal Michael a Kelly pokývla na souhlas. Seděli jen mlčky a Kelly se stále snažila přijít na to jak její magie funguje a nebo jak by jí mohla použít.

„Nemáme čas, měli by jsme odsud utéct." Promluvila Kelly a oba se po ní podívali.

„Co chceš..." Michael to nedořekl. Kelly došla ke stěně a začala hledat jak po ní vyleze.

„To ti nedovolím. Zůstaň, kde jsi!" Houkl Michael a Kelly se pousmála.

Myslíš si, že tě poslechnu? Pokud to stále děláš, tak víš, že se nezastavím jen proto, že tobě se to nelíbí. Sleduj!

Michael sebou trhnul a Mandy se dívala po sestře.

„Přestaň blbnout!" Dodal Michael a snažil se dostat z okovů. Kelly už pomalu lezla po stěně nahoru a dost pečlivě vybírala kam stoupne. Když byla pořádně nahoře u skoby, tak se jí snažila jednou rukou vytáhnout.

Sakra. Je to kluzký a jednou rukou to nedám. Co sis myslela Kelly. Teď mysli, co uděláš.

„Slez dolu, sama to nezvládneš." Promluvil Michael.

Sleduj.

Kelly se obouma rukama chytila za skobu a tahala za ní. Po chvilce skoba povolila, ale tím i poslední opěrný bod pro Kelly a obě padali dolů. Michael se snažil dostat pod ní, ale Kelly dopadla na zem.

„Sestra!" Křikla Mandy a rozběhla se k ní. Kelly ležela na zádech a snažila se popadnout dech.

Dejchej. Hlavně se uklidni. Vím, že mě slyšíš. Hlavně se uklidni...

Kelly měla oči vytřeštěné hrůzou a Mandy vedle ní plakala a pořád něco hulákala a Michael seděl vedle ní, držel jí za ruku a stále jí v hlavě říkal, aby se uklidnila. Přišlo jí to jako věčnost, ale nakonec se znova nadechla. A uklidnila se. Mandy jí objala a Kelly jí taky držela v objetí. Pak si opatrně sedla a zůstala koukat na Michaela.

„Děkuji." Hlesla a on se usmál.

V tom se opět otevřou dveře a vejdou tam stráže.

„Slyšeli jsme nějaký hluk... hej ty jak ses dostal z těch..." Strážný to ani nedořekl, jelikož ho Kelly stačila praštit do jeho helmice onou skobou. Druhý strážný vytasil meče proti nim.

„Běžte!" Křikl Michael a využil svůj řetěz k boji. Kelly popadla Mandy za ruku a utíkali dlouhou chodbou ke schodům. V tom proti nim běží další stráže. Ale to se před nimi objeví Michael a má v ruce meč.

„Musíme jinudy." Pronese a Kelly s Mandy hledají další cestu. Tu se jim podaří najít.

„Tudy!" Houkne Kelly a Michael běží za nimi. Když utíkají chodbou, tak Mandy zakopne.

„Mandy!" Křikne Kelly a vrátí se kousek pro ní. Michael se snaží k nim doběhnout, ale po holkách letí šíp. Najednou se kolem nich objeví štít. Kelly i Mandy jsou zaražené, ale na nic nečekají a zvednou se a běží dál. Když vyběhnou z hradu a schovají se za první stromy, štít zmizí.

„Vidíš, dokázala si to!" Začal Michael, ale Kelly ztěžka oddychovala.

„Kelly?" Promluvila Mandy, ale Kelly jen stále byla opřená o strom a dýchala.

„Je...mi..." Kelly to ani nedořekla a sesunula se k zemi. Naštěstí jí Michael chytil. Kelly byla vyčerpaná a nebyla schopna sama jít.

„Neboj se bude v pořádku. Zvládneš jít ještě kousek sama?" Optal se Michael a Mandy pokývla na souhlas. Michael popadnul Kelly do náruče a vydali se kousek dál do lesa, kde otevřel portál pomocí kamene do jiné dimenze. Mandy se podívala na portál.

„Neboj se. Dej mi ruku a na druhé straně bude vše v pořádku." Pověděl Michael a podal ruku Mandy. Ta jí přijala a všichni tři prošli portálem, který se za nimi zavřel.

Poslední čarodějka svého druhu ✔️ [DOKONČENO]Where stories live. Discover now