2. Změna

50 5 0
                                    

Další den ráno se Kelly připravovala do školy. Vzala si na sebe svojí oblíbenou červenou sukni s bílou halenkou a vlasy si sčesala do culíku. Když se podívala na svůj toaletní stolek, jakou si vybere rtěnku, vkročila k ní do pokoje Mandy.

„Já chci taky!" Zdůraznila sestra a Kelly se na ní podívala.

„Víš, že si na to ještě malá. Máma by nám vynadala." Dodala Kelly a sáhla po své oblíbené červené rtěnce a Mandy našpulila rty. Kelly se na ní podívala přes zrcadlo, když si dávala na sebe svojí barvu a sáhla po svém jemném lesku na rty. Otočila se k Mandy a namalovala jí její pusu leskem. Mandy se rozesmála a vyběhla z pokoje, kde se srazila s mámou málem. Máma se podívala na Kelly.

„Nedala by mi pokoj!" Vyjekla Kelly a její máma si složila ruce na prsou.

„Taky by si mohla ubrat na té parádě. Jdeš do školy a ne na párty." Dodala matka a vyšla z pokoje. Kelly protočila oči, shlédla se v zrcadle a spokojeně sešla schody do předsíně, kde si vzala boty. Vyšla z baráku a nasedla do auta na místo spolujezdce. Mandy už seděla vzadu autě.

„Tak můžeme vy moje kočky?" Zeptal se táta se smíchem a obě holky pokývli na souhlas.

„Dneska tě bude hlídat Mandy paní Sinsová. Tak jí budeš poslouchat. Musíme s mamkou na jednu pracovní schůzku až se vrátíme domu." Začal táta a Mandy malinko posmutněla.

„Večer si někam vyrazíme jako rodina. Co vy na to?" Optal se jich otec a Mandy vřískala nadšením. Za to Kelly koukala z okna a čekala až uvidí školu.

„Ty se netěšíš?" Zeptal se jí táta a Kelly se po něm podívala.

„Jo bude to zábava." Odpověděla a už se blížili ke škole. Odepnula pás a nahnula se k tátovi a dala mu pusu na rozloučenou.

„Ne že doma bude všechno moje oblečení rozházené." Pípla Kelly k Mandy a ta se usmála. Kelly vyšla z auta a vydala se ke škole. Před dveřmi stála Elis a jejich kamarád Michael.

„No ne, kdo to k nám přijel. Sama královna." Rýpnul si Michael a Kelly ho praštila do ramene.

„Páru mám stále, i když jsem takhle oblečená." Dodala Kelly a Elis se začala smát. Všichni tři vešli do školy a pár lidí jím začínalo uhýbat. Došli ke skříňkám si pro věci.

„Hele včera večer, bylo všechno v pořádku?" Optala se Elis a opřela se o skříňku naproti. Kelly chvilku váhala, ale nakonec nic neřekla.

„Ne. Jen Mandy a její představy. Znáš to." Řekla Kelly, vzala si věci a když zavřela skříňku tak si všimla že za ní stojí Matt.

„Ahoj lásko." Promluvil tajemně Matt a Kelly se jenom naštvala a chtěla projít kolem něj. Ale on jí chytil za ruku.

„Nesahej na mě!" Sykla Kelly a Matt se slabě usmál.

„Takže ti včera naprášila tvoje skvělá kamarádka, že Carol je lepší?" Pípnul a usmál se. Kelly se mu vytrhla z ruky.

„Je konec. Nebudu se dál o tom bavit." Promluvila Kelly a Matt se na ní výhružně podíval.

„Ne! Já řeknu kdy je konec." Dodal Matt a přitáhl si Kelly k sobě ve snaze jí políbit. Ta ho chtěla odstrčit ale nešlo jí to. Najednou se cosi mezi nimi objevilo, jakoby koule vzduchu, která odstrčila Matta. Kelly zůstala koukat na své ruce a všichni se začínali dívat jejich směrem. Matt se snažil vyhrabat na nohy, ale Kelly se rozeběhla k toaletám a na jedné se zavřela. Pak se dívala celou dobu na své ruce, které se jí klepali.

Čarodějka... kouzla... co se to tady sakra děje? Je to možné?

Michael vešel na dámské toalety a sklonil se, aby viděl, kde je Kelly. Opřel se o dveře vedlejší kabinky a složil si ruce na prsou.

„Najdu tady někde Kelly? Nebo se nám propadla do země?" Promluvil a Kelly se vytrhla z myšlenek. Opatrně vyšla z kabinky a podívala se na Michaela. Ten se po ní podíval a vydal se k ní. Kelly sebou cukla a poodstoupila od něj.

„Nechoď ke mně!" Pískla Kelly a dala ruce před sebe. Michael se zastavil.

„Nic mi neuděláš..." Promluvil tiše Michael a Kelly si ho prohlédla.

Ty nevíš co jsem zač! Nebo co jsem provedla. Neumím to ovládat a vše se mi sype před očima.

„Chápu, že to je pro tebe těžké, ale Magí ti pomůže. Nejsi nic zlého, jen se v tobě probouzí tvá síla." Mluvil tiše Machael a Kelly se na něj dívala s údivem.

„Jak?" Pípla Kelly a Michael k ní natáhl ruku. Kelly si všimla popáleného místa na ruce a vše jí došlo.

„Ty jsi ten mladík ze včera! Co se tu děje? Chci odpovědi ..." Začala Kelly mluvit páté přes deváté a Michael jí umlčel.

„Jsi poslední čarodějka. Zdědila si schopnosti po své babičce. Půjde po tobě teď hodně lidí, zvířat, monster jen aby ti vzali sílu a mohli jí zneužít pro nesprávnou věc..."

„Můj náhrdelník?" Otázala se Kelly a přidržela ho v ruce.

„Zřejmě je to zdroj tvojí magie." Dodal Michael a Kelly se opřela o umyvadlo a dívala se do něj.

Proč já. Příjdu si jak cizinec ve vlastním těle a to nemluvím o tom, že vlastně neznám své přátele. Kelly se podívá do zrcadla na Michaela.

„Řekl bych ti to dřív. Ale nemohl jsem." Promluvil Michael a Kelly si musela opláchnout tvář.

„Ještě něco? Třeba, že čteš moje myšlenky?" Promluvila Kelly k němu a ten se zatvářil provinile.

„Normálně to nedělám..." obhájil se Michael, ale Kelly ho přerušila.

„Možná si to nech pro sebe, co všechno jsi z nich vyhrabal. Sama v nich teď nemám jasno." Promluvila a šla ke dveřím, které otevřela a podívala se po Michaelovi.

„Před ostatními se nic nestalo." Pronesla Kelly a Michael prošel kolem ní ven a vydali se chodbou ke třídě. Všude bylo ticho.

„Něco se mi tady nelíbí." Špitl Michael a najednou z jedné třídy vyšli písečné tvorové. Michael si stoupnul před Kelly a ta na nic nečekala a popadla Michaela za ruku a běželi k venkovním dveřím.

„Musíme odejít za Magí!" Křikl na ní Michael.

„Musíme si vzít sebou nějaké věci." Oplatila mu Kelly a hned věděla kam má zamířeno.

Jen co se objevila u sebe doma, tak k ní přišla Mandy a nechápavě na ní koukala.

„Honem dojdi si vzít svůj batoh s věcmi, není čas." Houkla Kelly na sestru a sama se rozešla k sobě do pokoje kde si vzala batoh a začala vyhrabávat svoje oblečení sebou.

Oblečení, jídlo, baterku a další...

„Postarám se o zbytek pomoc sestře." Houkl na ní Michael a Kelly se usmála na něj. Dobalila si věci a šla pomoci své sestře. Rychle vzala nějaké její věci a sešla dolu ze schodu za Michaelem. Ten sjel Kelly pohledem.

„V tomhle nehodláš cestovat?" Spíše se optal než by jí to zakázal. Položila batoh a vytáhla z něj kalhoty. Na nic jsem nečekala a sundala si sukni a začala se převlíkat. Michael se celý rudý otočil zády.

„Sám si říkal, že není čas." Pronesla Kelly s úsměvem a všichni tři vyšli na zahradu, kde už před nimi stálo několik písečních monster. Michael vytáhnul malou dýku a rozběhl se proti příšerám. Kelly chtěla použít nějakou svojí magii, ale nevěděla jak a ani jí to nešlo.

„Utečte!" Křikl Michael a Kelly chtěla popadnout Mandy za ruku, ale v tom je chytili příšery.

„Pusťte nás!" Křikla Kelly a snažila se vymanit příšerám z rukou. Michael se chtěl ohnat po příšeře, ale ta ho udeřila do hlavy a on padl k zemi.

„Michaeli!" Křikla Kelly a v tom ucítila tupou ránu do hlavy ona sama.

„Man...d...y...." Bylo poslední co Kelly řekla.

Poslední čarodějka svého druhu ✔️ [DOKONČENO]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz