18.rész

188 8 0
                                    

Reggel Tappancs lihegésére ébredtem, mellettem hempergőzött a meg nem vetett ágyunkon. Ahogy kinyitottam a szemem Draco arcát láttam meg, hihetetlenül közel aludt mellettem, ijedten ültem fel, de mikor körbenéztem a sátorban már nem aludt senki. Harry, Hermione és Ron bizonyára látták ,hogy hogyan aludtunk az éjszaka. Felkaptam egy felsőt, és a cipőmet a lábamra felhúzva kimásztam a sátorból. A közelben nem láttam senkit, így kicsit megijedtem, mert álltalában a sátor előtt ücsörögnek. A tábortűz sem égett, és kihalt volt minden, már bújtam volna vissza a sátorba, hogy felébresszem Dracot, mikor a távolból nevetést hallottam, elindultam a hang irányába, Tappancs pedig a kis lábaival loholt utánam. Nem sétáltam sokáig, hamar megláttam a három barátot egy folyó mellett beszélgetni.
-Sziasztok - köszöntem oda nekik, mire felkapták a fejüket és rámnéztek. Mind visszaköszöntek, de amíg Ron és Hermione mosolyogva nézett rám ,Harry kicsit bosszúsan.
- Mit csináltok itt? - kérdeztem végül, megtörve a csendet.
-Kijöttünk ide megmosni a ruháinkat, a tiéd ott szárad - mutatott Hermione egy nagy kőre, ahol egy pár felsőm és nadrágom próbált száradni.
-Ó, értem - mosolyogtam rájuk hálásan - a ruhák a sátornál is tudnak száradni, szóval visszamehetnénk oda is... - mondtam csak úgy mellékesen, mire mindhárman felkászálódtak a földről és a ruhákat a kezünkben cipelve elindultunk visszafele. Harry sietősen lépkedett előre, Ron pedig kifulladva futott utána, Hermione viszont lemaradt, azzal a szándékkal ,hogy beszél velem.
-Mostmár értem, hogy ti miért alszotok olyan jól abban a kényelmetlen sátorban - kuncogott a lány, mire teljesen elvörösödtem.
-Harry haragszik? - kérdeztem kissé félve.
-Hát... Szerintem csak nem tudja feldolgozni, hogy te és ő - kezdte de egyből félbeszakítottam.
-Nem! Mi nem vagyunk együtt! Csak félek éjjelente - mondtam hitetlenül, de Hermione csak mosolyogva bólogatott - de komolyan.
-Jó jó elhiszem - mondta, és úgy tűnt kételkedik, de valamennyire hisz nekem. Ezután csendben sétálgattunk a táborhely felé.
Draco pár órával később álmos fejjel sétált ki a sátorból, mire Harry hirtelen felpattant és egyenesen Draco felé indult meg.

Harry Potter FF|Zoe PotterWhere stories live. Discover now