15.rész

222 8 0
                                    


Hermione sokat beszélt arról amit olvasott a Tiltott rengetegről szóló könyvekben, és eléggé veszélyes helynek ígérkezik. Hermione számtalan védőburkot varázsolt a kis táborhelyünk köré, ami viszonylag nyugotságot adott mindenkinek, de ez közel sem jelenti azt, hogy nem féltünk attól, hogy mi fog várni ránk.
Miután Hermione oktatást tartott arról, hogy hogyan védjük még magunkat ha ránktámad valami erdei fenevad mindenki félrevonult és csendben foglalkozott valamivel. Hermione további védelmet biztosított nekünk, Ron keresett valami ennivalót, Harry tüzifát keresett, mert kezdtünk fázni, Draco a sátorban csinált valamit , én meg ültem az egyik fa alatt és vártam, hogy valami történjen. Nem történt. Kicsit elkezdtem unatkozni úgyhogy elkezdtem keresni valami elfoglaltságot, végül a sátorban kötöttem ki Draco mellett.
-Szia - mosolyogtam rá ahogy beléptem a kis helyiségbe.
-Szia - nézett rám csodálkozva, gondolom nem számított az érkezésemre - te itt? - kérdezte, úgy mintha olyan meglepő dolog lenne.
-Ühüm - válaszoltam - köszi, hogy a tegnap este... - makogtam - ... könnyebben elaludtam - nyögtem ki végül, mire elmosolyodott.
-Szívesen - nézett a szemembe mire rögtön elkaptam a tekintetem. Dracoval jókat lehet beszélgetni, szerintem több órán keresztül beszélgethettünk amikor a kinti nagy csendet léptek törték meg... Lassan lépkedett valaki vagy valami a sátor felé én meg nagyon megijedtem, és Draco is ijedten kapkodta a fejét, mikor a sátor hálóján láttuk meg az alakot egyértelművé vált, hogy nem közülünk való. Rögtön odapattantam Draco mellé és szorosan odabújtam hozzá, mire ő megölelt. Láttuk ahogy a lény éppen az ajtóhoz lép és lassan benyit, erre szorosan behunytam a szemem, de láttam ahogy Draco a pálcája után nyúl, aztán hirtelen beugrott a sátorba Ron, egy pokróccal a fején.
-Látnotok kéne a fejeteket - röhögött ki mindkettőnket Ron, mire annyira megkönnyebbültem, hogyha Draco nem ölelne tuti összeestem volna.
-Oh te jó ég - bújtam ki Draco szorításából - de megijedtem - néztem szúrósan Ronra mire nevetve kiballagott a sátorból, valószínűleg azért, hogy másokat is meglepjen.

Harry Potter FF|Zoe PotterWhere stories live. Discover now