6.rész

336 9 0
                                    

《6.rész》
-Azta... - néztem körbe elámulva, kissé félve de annál izgatottabban lépkedtem az elsőévesekkel előre, körülöttünk mindenki tapsolt. Behunytam a szemem és vártam ,hogy a nevemet szólítsák, Ginny bíztatóan megszorította a kezem, mire kinyitottam az eddig szorosan leszorított szemem és rámosolyogtam. Előttem sok név elhangzott, és nem is igazán emlékszem semmire, gyorsan történt minden:
-Zoé Potter - a név hallatára mindenki felnézett én meg a fülemben dobogó vérrel kisétáltam és leültem a székre. Annyi időm maradt ,hogy körbenézzek, először a Mardekárosokhoz pillantottam ,ahol elkaptam Draco tekintetét, ő mosolyogva bólintott amitől kicsit megnyugodtam, ezután Harryre néztem, láttam rajta ,hogy ideges és fél attól amit hallani fog, legutolsónak Ginnyre néztem csak mosolygott, láttam rajta ,hogy nem izgul, nyilvánvalóan számít a Griffendélre. Máshova nem is nagyon illene, viszont én igen. McGalagony professzor a fejemre helyezte a süveget, nekem pedig annyira dobogott a szívem ,hogy azt hittem elájulok.
-Hm... - kezdte a Süveg - nehéz kérdés... Az biza' van eszed a Hollóhátra, bátorságod Griffendélre, ravaszságod Mardekárra. - itt láttam ,hogy a Hugrabug már ki van zárva - Hova is tegyelek? Legyen a ... MARDEKÁR! - erre a felkiáltásra mindegyik ház másképpen reagált. A Hugrabugosok tapsoltak, a Hollóhátasok kérdőn néztek, a Griffendélesek felhördültek, a Mardekárosok újjongtak. Nem gondoltam volna ,hogy ennek a háznak kicsit is tetszene ha ide kerülnék, de látszólag örültek neki ,hogy ide lettem beosztva.
Felálltam és odafutottam Dracohoz és szorosan megöleltem, ez a fiút váratlanul érte és kishíjján levertem, de viszonozta az ölelésemet, egy páran nyújtották a kezüket egy pacsira, amit nyílván viszonoztam és leültem az asztalhoz. Ezután körbenéztem, újból. Ginny vidáman mosolygott felém úgy ahogy eddig, Draco látszólag örült ,hogy itt vagyok, Harry... Harryt nem láttam sehol...

Harry Potter FF|Zoe PotterWhere stories live. Discover now