17.rész

193 7 0
                                    

《17.rész》
Amikor odaértem valamennyi szem rám és a kezemben tartott szőrmókra szegeződött.
-Khm... Zoé - kezdte Harry - mégis honnan szedtél össze egy kutyát? - kérdezte, és láttam rajta, hogy mindjárt elneveti magát.
-Találtam - mondtam és leültem a fűbe, miután körbeadtuk a szendvicseket evés közben elmeséltem, hogy hogyan találtam rá a kutyusra. Látszólag senkit nem zavart a kiskutya, így biztosan ittmarad velünk.
-Végre választ kaptam arra, amin azóta gondolkodom amióta itt vagyunk - mondta Hermione és mosolyogva az éppen falatozó kutyára nézett.
-Mármint? - kérdezte Ron felvont szemöldökkel.
-Alapból hat ember kellett volna idejöjjön azon az éjszakán, de mivel mi csak öten voltunk így a legközelebbi élőlényt, hoztuk magunkkal, aki szerencsére ezesetben ez a kiskutya volt - magyarázta Hermione, mire mindannyian elmosolyodtunk.
-Mi legyen a neve? - kérdezte Draco, aki éppen a tábortűzre pakolt egy adag fát.
-Legyen... Tappancs - mondtam, mire a többiek egyetértően bólintottak.
Pár óra múlva eloltottuk a tábortüzet és Tappanccsal kiegészülve befeküdtünk a sátrunkba. Éjjel megint forgolódtam és nem igazán tudtam elaludni, így a kutyust simogattam és gondolkodtam. Meglepetésemre hirtelen Draco szólalt meg.
-Megint nem tudsz aludni? - kérdezte suttogva.
-Hát nem - mondtam és biztosan elvörösödtem.
-Kérdezhetek valamit? - nézett rám a fiú a sötétben.
-Persze - válaszoltam, mintha eddig nem engedtem volna meg, hogy kérdezzen.
-Mennyire örültök annak, hogy én is itt vagyok? - kérdezte, bennem pedig megállt az ütő, erre mégis hogyan kéne válaszolnom?
-Én örülök, hogy itt vagy - böktem ki végül. Amikor ismét hangot hallottunk kintről és egy árnyék közeledett a sátor felé.
-Ron most itt van - suttogtam ijedten.
-menj el az ajtótól - suttogta a lehető leghalkabban - hallgattam rá, és a sáros kutyust a kezemben tartva odakúsztam Draco mellé.
-Fel kéne ébreszteni őket - mondtam a három alvó barátra nézve, és már nyúltam is , hogy megrázzam őket, de az alak távolodni kezdett, így visszahúztam a kezemet. Nem mertem visszamenni a matracomig így Draco mellé feküdtem le és a kiskutyát simogatva aludtam el.

Harry Potter FF|Zoe Potterजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें