11.rész

262 7 0
                                    


Harryéket nagyon sokáig kerestem, már gondoltam,hogy hagyom az egészet és elmegyek vacsorázni, Harryék ott sem voltak:
-Sziasztok - ültem le a többi Mardekároshoz.
-Szia - köszöntek oda a körülöttem lévők rám sem nézve. Kiszedtem a tányéromra egy kis lekvárt és kenyeret és enni kezdtem. Miután befejeztem kezdtem aggódni a három barát miatt, mivel már jópár órája senki nem látta őket. Éppen a klubbhelyiség felé sétáltam, kezemben a lapokkal és a könyvvel mikor szembejött velem kissé megszeppent arccal Harry, Hermione és Ron:
-Mi a fene van veletek? - kérdeztem kissé dühösen, hogy egész délután kerestem őket és most csak úgy szembemegyek velük.
-Beszélnünk kell - mondta elsőnek Hermione.
-Nekem is van mit mondanom - néztem rájuk, és elindultunk a Griffendélesek klubbhelyisége felé. Mikor odaértünk körbeültük a szoba közepén lévő kis asztalt, mindenki mondani akart valamit, de senki nem tudta, hogy hogyan kezdje.
-Tudom, hogy hova kell mennünk - mondtam elsőnek.
-Mi meg tudjuk, hogy kié a könyv - nézett a szemembe Ron, mire teljesen ledöbbentem.
-Micsoda?! - néztem rájuk tágra nyílt szemekkel.
-A könyv egy koboldé - kezdett bele Hermione - voltunk a könyvtárba, és az egyik könyben van egy fejezet a beszélő könyvekről. Az ilyeneket csak koboldok tudják elkészíteni és üzeneteket lehet benne hátrahagyni - magyarázott Hermione, de még mindig értetlenül néztem rá - olyant is mint amit ti találtatok.
-Oké és mi a célja? - kérdeztem bambán mire Harry elnevette magát.
-A könyvet meg kell fejteni. Utalások vannak benne és ha végeztünk vele akkor valami van a végén. - magyarázta Harry és így már kicsit világosabb lett.
-Én is találtam valamit - tettem egymás mellé a lapokat - ez a Tiltott Rengeteg. Oda kell mennünk.
-Hol találtad ezt? - kérdezte Ron.
-Hát nézegettem a lapokat és ezt raktam össze. - vontam meg a vállam - este oda kell mennünk.
-Rendben, készüljetek fel, hozzatok hátizsákokat, nem tudhatjuk mi vár ránk ott - nézett körbe komolyan Hemrione - Zoé, a megbeszélt időpontra legyél itt.
-Rendben - ígértem meg és elindultam a kijárat felé.

Harry Potter FF|Zoe PotterWhere stories live. Discover now