13 deo

1K 50 5
                                    

VALENTINA

Kristijan: "Da, bas je pametan. Mog sina od cetiri godine zove jebacem." Kaze ironicno Kristijan. Pocela sam se smejati. Mogu da zamislim kako se Nenad igra sa Pavlom.

Valentina: "Sve mi je jasno." kazem kroz smeh.

Kristijan: "Kako ti se svideo prvo prevodjenje?"

Zamislila sam se. Kristijan jos uvek ne zna da sam bolesna, ja jos uvek to nisam rekla. Generalno nisam ni kriva toliko, ja sam dosla na razgovor za posao a covek me pitao neka deseta pitanja. Znam da ubrzo moram reci, pa sta bude nek bude.

Valentina: "Bilo je zanimljivo."

Kristijan: "Mogu zamisliti." kaze ironicno.

Valentina: "Nenadu se Deniz i njegov brat nisu bas svideli, ha?"

Kristijan: "Nenad je takav. Nije on los u sustini ali tako ume ponekad da me iznervira."

Valentina: "Takvo je prijateljstvo." Kazem samouvereno jer u mom slucaju i jeste. Mene tako ponekad izneviraju Tijana i Lea ali opet  ne bih mogla da zamislim zivot bez njih.

Kristijan: "Posao je za danas gotov?" Gotov? Zacudila sam se jer sam mislila da cu ponovo morati u firmu.

Valentina: "Stvarno?"

Kristijan: "Sto se cudis?" upita uz smeh.

Valentina: "Mislila sam da ceno ponovo u firmu."

Kristijan: "Ma ne, lep je zivot vas prevodioca." Kaze a ja se nasmejem.

Valentina: "Tako nekako."

Kristijan: "Gde zelis da te odvezem?"

Valentina: "U bolnicu, imam zakazano kod doktora." I jeste tako, doduse imam zakazano kod svog doktora za srce ali ne zelim da ulazim u detalje.

Kristijan: "Dobro. Valentina.." napravio je kratku pauzu, kao da je trazio pravu rec pa nastavio "Znam da ti mozda mislis svasta o meni, ali.."

Zacutao je. Zasto bih mislila nesto lose o njemu? Nista mi nije uradio, nemam mu sta zamerati.

Valentina: "Ne razumem te. Bas."

Kristijan: "Pa znas ono, ja sam ozenjen covek koji ti je otvoreno rekao da bi ti svasta radio."

Bas se vidi da je Nenadov prijatelj. Nije bilo bas tako ali opet se moze i tako izraziti. Smejala bih se sada zbog ovoga sto je rekao ali zadrzavam smeh jer zelim da cujem to sta ima reci i da budem ozbiljna jer ova tema i jeste ozbiljna.

Valentina: "Znas kako, u neku ruku i jeste tako. Nije mi jasno zasto bi se onako ponasao jedan ozenjen muskarac koji sigurno ima prelepu zenu." kazem te slegnem ramenima.

Kristijan: "Katarina je prelepa ali je nikada nisam voleo."

Zbunjena sam jako. Ovo me je sokiralo.

Valentina: "Sto si je ozenio?"

Pitala sam direktno. Nemam ja tu sta sada da biram reci, ozenio je zenu koju ne voli o cemu pricamo mi ovde?

Kristijan: "Zbog Pavla." rekao je kratko i zacutao. Ja vise nisam zelela nista da pitam, ja nisam imala nista sa njim i smatram da nemam pravi da ga ispitujem.

Valetina: "Zasto mi sve ovo govoris?" ovo je samo izaslo iz mojih usta, nisam se mogla suzdrzati.

Kristijan: "Razumem da nista ne bi zelela sa ozenjenim covekom i jabprosto nisam zeleo da imas lose misljenje o meni." Da, ne bih nista ozenjenom ali njega bih sada zaskocila ovde.

Valentina: "Vidi Kristijane, ne ti di jako privlacan covek. Zivota mi moga, zaskocila bih te ovde. Ali.." uzdahnula sam te dodala "Ne zelim ulaziti u detalje tvog braka, verujem u to sto kazes. Nije to razlog pravi." Znam da je ozenjen, znam da ima dete ali eto jace je od mene. Dopao mi se i to je to. Ima zenu, sve to stoji ali ako je on ne voli, a mozda ni ona njega mozfa i nismo toliko pogresni. Nikada niciji dom ne bih zelela da srusim ali Kristijan je nesto drugo. U jjegovim ocima vidim veliku tugu, veliki bol koji sam nosi na ledjima i snatram da je slican kao ja. Ja sam ta koja je prihvatila da umire i za koju svi misle da je najjaca osoba na sveta, ja sam daleko od najjace osobe na svetu. Umirem, prihvatila sam yo ali me isto tako to i boli. On me privlaci i mozda bih i pokusala nesto sa njim da nisam bolesna. Ja prosto ne zelim da udjem u njegov zivot, da zavolimo jedno drugo i da ga ostavim da pati posle moje smrti. Ne mogu to nikome da uradim, nijednom drugom muskarcu a kamoli njemu. Umirem svesna sam toga i zato nisam zelela da se vezujem ni za koga.

Kristijan: "Nego?" zakocio je i zastali smo u stranu. Gledao me je u oci.

Valentina: "Kristijane, nemoj da se ljutis na mene. Mozes mi dati otkaz odmah, ja cu razumeti."

Kristijan: "Sta zelis reci?"

Valentina: "Umirem, ali bukvalno. Nisam ti to rekla i znam da to nije fer, ali prosto onaj cudni razgovor za posao.." prekinuo me je.

Kristijan: "Znam."






- Sta mislite o njima kao paru? Vi znate kakav je odnos Katarine i Kristijana, zanima me da li podrzavate Kristijana i Valentinu kao par?

ONA NJEGA, ON MENE *Završena*Where stories live. Discover now