21Bölüm. (FİNAL)

825 26 22
                                    

Ben kızımı vermiyom.
Babam tamda bunları söylemişti ama sonradan bizim o halimizi görüp gülüp konuşmaya başladı. Şaka yaptım. Bartu iyi bi çoçuk ve kızımı da seviyo başka ne isterim ki verdim gitdi. Herkes bir-birine sarıldıktan sonra Bartu ile ben yüzüklerimizin takılması için birlikte durduk. Ben yüzük falan sevmediğim için Bartu benden habersiz almıştı ama yüzükler güzeldi beğenmiştim. Ayhan amca bizim yanımıza geçip Baru ile benim yüzüklerimizi taktı. Bir kaç foto çekindikten sonra. Sofraya geçip hem yemek yiyo hemde aileler düğün işinide konuşuyidular. Bartular ayağa kalktığında Ayhan amaca ve Asiye teyzeye sarılıp görüşürüz dedim. Annemler onları geçirmek için kapıya gitdiklerinde. Bartu bana bakım ufaklık o ne idi öyle sen benim sevgilimisin yoksa düşmanım mı. Beni gebertmekmi istiyon kahve çok tuzlu ve acıydı dedi. Bende gülüp oh olsun sana iyide yapmışım bana söylemeden beni istemeye geliyosun dedim. Bartuda
bak süpriz olsun istedim çok güzelde ol du deyip tatlı-tatlı gülümsedi.
Bende evet güzeldi babamın vermiyom dediği anda senin kahveyi püskürmen deyip kah-kaha atdım. Bartuda ne yapıyım ya gerçek sandım yüreğime indi dedi.
Bartuyuda geçirdikten sonra etrafı toparlayıp. Odama çıkıp üzerimi değişip yatağıma atladım ve gerisi karanlık.

2 Hafta sonra:
Ahengin anlatımından:
Sabah Diclenin beni yatağımdan sürükleyerek banyoya götürdüğünde zor bela uyanmıştım. Dicleye bakıp ya Dicle abla ne yapıyon uykum geliyo benim ben uyuyucam dedim ve odama gidiyodum ki. Dicle abla tşörtümden tutup yeniden beni banyoya çekti ve söylenmeye başladı. Dicle-kız sen delimisin ne uyuması bu gün senin düğünün var. Misafirler falan diyom sen uyumak diyon. Uyumayı kendi evinde yaparsın şimdi yüzünü yıkada biraz sonra kuaförcü gelir. Kendime gelip elimi yüzümü yıkayıp. Odama gitdim gelinliğimi Dicle abla kutusundan çıkarıp karşıma geçti.

Gelinliğimi giydikten biraz sonra kuaförcü gelmişti. Kuaförcü saçımı gelin topuzu yapıtıktan sonra makyajımıda yapmıştı.

******************************
Sonunda Bartu beylerde gelmişti. Bartu odamın kapısını çaldığında. Dicle abla hemen kapıya koşup kapıyı tutdu ve para vermezsen gelini göremezsin dedi. Biraz geçtikten sonra Dicle kah-kaha atdı ve Ahen bak Bartu bana ne verdi elindeki paraya baktığımda kendimi tutamadım ve söylenmeye başladım. Yok artık Bartu polis adamsın ama kıza 1liramı verdin inanmıyom ya yuh sana dedim. Bartu ise hemen durumu toparlamak için kız şakaydı tabiki deyip Dicleyi kapıya çağırdı. Dicle abla çocuk gibi ellerini bir-birine çarparak sevinçle kapıya koştu bu sefer ise 300lira vermişti Bartu. Dicle ablada istediğin aldığı için kapıyı açmıştı. Bartu çok şık ve yakışıklı olmuştu. Bartu beni gördüğünde ağzı açık kalmıştı. Bana yaklaşıp sarıldı ve çok güzel olmuşsun ufaklığım dedi. Bende teşekür ederim sende baya yakışıklı olmuşsun deyip şirince gülümsedim.
Bartu ile elerimizi kenetleyip odamdan sonrada evden çıkmıştık gelin arabasına geldiğimizde. Barlas abi önde şöför koltuğunda oturduyodu. Dicle ablada onun yanına geçip yan koltuğa oturdu. Benlede Bartu arka koktuğa geçip oturduk.

******************************
Düğünün olduğu mekana geldiğimizde önce dans falan edicektik sonrada nikahımız kıyılıcaktı. İlk dans muzigi çaldığında. Bartu beni dansa kaldırdı.
Dansımızı etmiştik. Parti yapmıştık. Şimdide nikahımız kıyılıcaktı. Nikah memuru bana bakıp siz Aheng Mutlu hiç bi kesin baskısı olmadan Bartu Aktaşı eşiniz olarak kabul ediyomusunuz diye sordu. Bende biraz bekleyip eveeet diye bağırdım. Sesime salondakiler kulaklarını tıkadılar. Adam bu sefer Bartuya bakıp Siz Bartu Aktaş hiç bi kesin baskısı olmadan Aheng Mutluyu karınız olarak kabul ediyomusunuz diye sordu. Bartuda benim gibi eveeet diye bağırdı herkes alkışlıyodu bu arada şahitlerimiz Dicle abla ve Barlas abi idi. Dicle abla bana Bartunun ayağına basmamı söylediğinde. Bartunun ayağına basmıştım ama sanki Bartunun ayağı üzerinden kamyon geçmiş gibi bağırdı. Salondakiler ise onun bu haline kah-kaha atıyodular. Bartu bana bakıp ufaklıkta olsan ayağımı kırdın dedi. Bende sadece gülmekle yetindim.

******************************
Sonunda nikahımızda kıyılmıştım ve ben şu an çiçeği atıcaktım. Çiçeği üç deyip arkaya doğru fırlatdığımda Barlas abi ve Dicle abla çiçeği yakalamak için ikiside yere düşmüştü ama ikiside çiçeği yakalamıştılar. Onların bu haline gülümseyip ailemize sağolaşdık.

5yıl sonra:
Ahengin anlatımından:
Beş yıl geçmişti evliliğimizden ve ben anne Bartuda baba olmuştu hemde ikiz çocuklarımız vardı
Birisi erkek ismi Batur aynı babası. Kızımız ise bana benziyodu ismi Aden 4 yaşları vardı. Çok tatlı çocuktular ama bazen bir biri ile kavga ediyo hatda olaya bizide dahil ediyodular. Bizde Bartu ile kavga etdiğimizde onlar kenara geçip gülerek bizi izliyodular. Aden Baturu herkesten kıskanır yanına bir kız gelse döver ve ya saçını çekerdi. Baturda aynen onun gibiyidi Adenin yanında bir erkek çocuk görseydi tekme tokat dalıyodu çocuğa. Bunlar şimdi böyleydiler böyüdüklerinde ne yapıcaktık ya.

Bu arada Dicle abla ve Barlas abi bizden 1 yıl sonra evlenmişlerdi ve onlarında 3 yaşlarında 1 kızları vardı ismi Damlaydı. Çok şirin bi kızdı.

Eymen ise universitede okuyodu ve orda bir kızı görüp beğenmiş daha sonrada aşık olmuştu ama ne yapsada kız buna yüz vermiyo bi türlü evet demiyodu. Benimde aynı ablasın gibi deli kardeşimin gözü kararmış kızı kaçırmıştı. Kızın ailesi Eymeni gebertmek için geldikletinde Eymen cesaret ile karşılarına geçmiş kızı vermem onu seviyom ve onunla evlenicem demişti ve kızın ailesini yola getirmişti. Eymen sözünü tutmuş kızla evlenmişti. Bu arada kızın ismi Eylüldü.

Anem ve babam ise hep mutluydular önce olduğu gibi hem kızlarını mutluluğuna hemde küçük torunlarını görmelerine seviniyodular.

Bartuda tam bir iyi babaydı. İşinede gidiyo çocuklarlada oynuyo onları mutlu ediyodu.

Şimdi ise elimdeki tepside 4 tane meyve suyunu bahceye götürüyodum. Bahçeye gitdiğimde Bartu ve çocuklar oyun oynuyodular. Beni gördüklerinde üçüde yanıma gelip meyve suların aldılar ve yanağımdan öpüp çimenlere oturdular. Bende yanlarına oturup onlara katıldım.

Çoook mutluydum. Çook mutluyduk. Alahım bana Bartu gibi bi eş ve iki tane Batur ve Aden gibi yaramaz çoçuklar vermişti.
Umarım hep böyle mutlu olurduk.

<<<SON>>>

POLİSİN AŞKI (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now